Kiakadnátok azon, ha az anyukátok el akarná adni a nagymama után örökölt házát, és a pénzt egyszerűen csak felélnék apátokkal? Mi a véleményetek az ilyen szülőkről, akik nem támogatják a gyerekeiket?
Figyelt kérdés
Nem keresnek olyan rosszul a szüleim, (havi nettó 450 ezer, vidéken az összbevételük), viszont semmi érzékük nincs a pénzhez és a megtakarításhoz, annyi félretett pénzünk sincs, hogy 1-2 hónapig megéljünk belőle, ha kiesne minden bevétel. Nagyon költekezőek, amint van egy kis pénz, elköltik bármire. Három éve például hozzájutottak 6 millió forinthoz, abból is már csak 3 és fél van, pedig nem vettek belőle semmit, ami 150.000 ezernél értékesebb lenne. Én őszintén reméltem, hogy majd abból a házból esetleg vesznek egy kis lakást Pesten, amit majd kiadnak, és havi 100.000 forint bevétel biztos bejönne abból is. (A ház kb. 25-öt ér) Vagy esetleg én, vagy a tesóm is később fel tudnánk költözni Pestre, de ezt tudom, hogy egyáltalán nem várhatjuk el, egy szülőnek nem kötelező támogatni semmivel a gyerekét. Tudom, hogy az ő pénzük, de én akkor is dühös vagyuk rájuk amiatt, mert velünk egyáltalán nem törődnek, nem segítenének a lakhatásban, és hogy még csak ránk sem gondolnak ebben a helyzetben. Én a környezetemben azt látom, hogy a szülők 99 %-a segíti a gyerekét elindulni az életben, pláne ha bőven lenne erre lehetőségük és pénzük is rá. Nagynénémmel is beszélgettünk erről, és ő is abból indult ki, hogy a házat nem kótyavetyélik el, hanem esetleg a gyerekek (mi) beköltöznénk, vagy kiadják albérletbe. De anyagilag rosszabb lehetőség nem nagyon annál, mint amit most terveznek csinálni. Én már dolgozom, és havi 50 ezret bele kell adnom a családi költségvetésbe, és a jogosítványomat is "törleszetenem kell" havi 10 ezerrel. Tesómnak például meg is mondták, hogy neki már nem fogják előre fizetni a jogsiját, hanem majd ő maga gyűjtse össze rá a pénzt.2021. máj. 2. 12:12
82/137 anonim válasza:
Majd te is örökölsz. De ha gondolod majd én is szívesen beleszólok abba hogy mire költöd. Amúgy ha 3 év alatt még maradt 3 és félmillió az nem arra utal hogy elverik. Valószínűleg vésztartaléknak tartják
83/137 anonim válasza:
Ha a pénzösszeget megtartom annak semmi értelme.
Mire jó a pénz ha nem költöm semmire?
84/137 anonim válasza:
El lehet költeni, de értékálló dologba, hogy megmaradjon. Addig pedig örömet okoz, amíg él az ember.
85/137 anonim válasza:
Örökhagyóként azon akadnék ki, ha az idióta örökösöm henyélés címszóval felélné, elherdálná amit egy élet munkájával küszködtem össze. Ha ilyen lenne a vér szerinti örökösöm, biztos hogy nem hagynék rá semmit a kötelező részen kívül, de még inkább már életemben valami értelmesebb leszármazottamra iratnám a dolgaimat.
86/137 anonim válasza:
86- na, itt kezdődnek a problémák.. Befekteted olyasmibe, ami értékálló, de pénzt hoz, pl. lakást veszel és kiadod- kvázi a törzstőkéd megmarad,hiszen a lakást nem adod el, örökítheted,de a beszedett bérleti díjat meg elköltheted.Így tudod az örökséget továbbadni az utódodnak, majd az is, és így tovább. Ha csak nem egy proli az illető és elveri az örökséget.
87/137 Savlekotő válasza:
17:16 Aki vad idegenre hagy mindent a sajátjait meg kisemmizi ott valaminek történnie kellett hogy így döntött.
88/137 anonim válasza:
Savlekötő-nem olvastad?? Leírta, hogy MIÉRT tenné!!
89/137 anonim válasza:
Savlekötő, 17:16 Aki vad idegenre hagy mindent a sajátjait meg kisemmizi ott valaminek történnie kellett hogy így döntött.
Hogyne. A 20 évvel fiatalabb nő a szent p*nájával elérte azt, hogy az legyen, amit ő akar. A nagyobbik gyerekeket elüldözte és mindent kieszközölt a sajátjának. Még sose hallottál ilyet, ugye?
90/137 anonim válasza:
Utolsó, ne húzd már rá a saját frusztrációd minden esetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!