Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek az én szüleim...

Szerintetek az én szüleim miért ilyenek?

Figyelt kérdés
olvaagatom itt a kérdéseket hogy amig valaki egyetemre jár akkor a szulok fizetik a tandijat, meg berletet meg miegymast. Az en szuleim kijelentettek kerek perec hogy ok nem alljak a tandijat meg hogy en ne menjek egyetemre, meg nem vagyok kepes diplomara. Mivel erettsegim meglett korabban nehezen evekig voltam munkanelkuli erettsegivel mert az csak egy belepo egyetemre de az nem szakma ügye. Kb. Én 19 evesen erettsegiztem es 4 evem ment ra arra hogy azon gondolkodjak hogy ki fizesse az egyetemet, probaltam erettsegivel munkat is keresni de egy ket alkalmi melot eltekintve semmi nem volt. Aztan 4 ev utan dontottem hogy diakhitellel fizetem es teli lettem tartozassal de mar utolso felevemben vagyok. Viszont a szuleim se a munkakeresesben sem az anyagi dolgokban semmit nem segitenek mai napig nem segitettek es igy borzaszto,nem is lehet boldogulni az eletben. Mar nem az van mint a 90 es evekben hogy mindenkinek adott volt a lehetoseg dolgozni. Mostmar versenyzes van mindenhol minel tobb tudas kell mert nyelvek meg minden ami pokolian viszi az anyagiakat plane ha tamogatast sem kapok. Most ott tartok hogy nincs jovom de diploma meglesz aztan fizethetem 27 evesen a diakhitelemet.
2021. márc. 27. 17:03
 61/95 anonim ***** válasza:
100%

Hihetetlen, hogy erre is talaltal kifogast.

De tenyleg, amulok es bamulok 🤣

2021. márc. 28. 19:35
 62/95 anonim ***** válasza:
100%

16 éves vagyok és dolgozom iskola mellett :D

Te felnőtt férfi létedre nem tudsz dolgozni?

De, igenis van olyan munkahely ahova lehet érettségivel menni, ez egyszerűen csak lustaság :D Nem ülni kell otthon és gyakori kérdéseken hisztizni hogy “jaj anyuciék nem pénzeltek, milyen rossz ez” meg hogy “jaj nem vesznek fel sehova” hanem tenni kéne érte ;)

Sajnálatos dolog hogy 16 évesen értelmesebb és szorgalmasabb vagyok mint te felnőtt létedre

2021. márc. 28. 19:37
 63/95 anonim ***** válasza:
100%
A szüleidnek nem kötelességük pénzelni téged. Létezik olyan hogy diákmunka, el kellett volna menni, GYŰJTENI a pénzt és nem elbaszni felesleges szarságokra (ugyanis gondolom a számlákat és ételt gyerekként nem te fizetted) és ki tudtad volna fizetni a tandíjadat. NEM a szüleid hibája, hanem a tied. Remélem erre is találsz valami kifogást ;)
2021. márc. 28. 19:40
 64/95 A kérdező kommentje:
De igen a szuleim es mondhattok barmit akkr is szamtalan ismerosomet tamogattak a szulei mindenben. Uj telefon, uk kocsi, jogositvany, egyetem, ruha minden. Es ezek az emberek csak tanulasra osszpontositanak es nem dolgoznak mellette es igy kitunore vegeznek es akar protekcioval bejutnak egy jo helyre. Ennyi. Ha nem igy lenne akkor nem a penzrol szolna a mai elet meg a versenyzesrol es azokat is felvennek dolgozni akik mondjuk nem tudnak kulfoldi nyelvet. Tegyük f el hogy nem tamogatjak a szulok a lakasvasarlaast. A fiatal keres 200 ezret es ha nem kolti el akkor talan 30 ev mulva elerheti azt hogy egy kis panel jusson neki. Vagy az autovasarlasban. A legtobb nő szoba se all olyannal akinek nincs sajat lakasa egy bizonyos kor felett tehat meg csak azt se lehet mondani hogy majd parban megoldjak. Tehát aki valoban a 0 rol kell indulni az nem boldogul a mai vilagban ha csak nincs szerencseje. Es hiaba mondjatok hogy nem igaz ha egyszer tudom hogy igaz.
2021. márc. 28. 19:49
 65/95 anonim ***** válasza:
Kettessel is bejuthatsz barmilyen munkahelyre, ha van eszed hozza, es nemi tapsztalatod a leendo szakdolgozatodnak koszonhetoen. Talan kereshetnel szakmaba vago ceget, es dolgozhatnal ott. Szakmai gyakorlati helyed, stb?
2021. márc. 28. 19:51
 66/95 anonim ***** válasza:
100%

Honnan tudnad, hogy mi az igaz?

Nem magadbol kene kiindulni, mert nem mindenki ilyen eletkeptelen, mint te.

2021. márc. 28. 19:52
 67/95 A kérdező kommentje:

Eletkeptelen az te vagy 66 os. Egy eletkeptelen nagyszaju aki nem tud megfogalmazni egy normalis valaszt vagy reagalni a kommentemre hanem egybol odavagja hogy eletkeptelen. Es te azert vagy eletkeptelen mert nem vagy milliardos es kifogas az hogy elerhetetlen ha egyszer neked mar milliardosnak kell lenni. Na ilyen a valaszod.

Honnan tudom te eszleny. Onnan tudom hogy ismeroseim vannak es mindog arrol beszelnek nekem hogy apu vett nekem egy kocsit meg ez meg az. Meg hogy betettek oket a kecskemeti merci gyarba mert egyik rokona ott dolgozik es mehet oda gyakorlatra. Es igen szakmi gyakorolatokat is probaltam nezni de 30 cegbol 1 irt vissza hogy nem lehetseges. De bizonyitani is tudom.

2021. márc. 28. 19:56
 68/95 anonim ***** válasza:
100%

Akkor utoljára elmondom: nem a szüleid a hibásak!

Bocsánat a kifejezésért de ki kell mondanom, egy életképtelen sz@r vagy. Kifogások kifogások hátán. Miért nem mész el takarítani? Miért nem mész el egy mekibe dolgozni? Miért nem mész el egy büfébe pénztárosnak? Miért nem mész el eladónak? Miért nem vállalsz festést? Miért nem vállalsz fűnyírást?

Soroljam még? Annyi lehetőség van, de persze egy életképtelennek ez nem sokat jelent.

De még ha a szüleid is lennének a hibásak, mit érnél el vele? Mit érsz el azzal ha neked adunk igazat? Könnyebb lesz a lelkednek? És azzal mit érsz el? Lesz munkád? Pénzed?

Szedd össze magad, keress egy munkát és felejtsd azt el hogy ki a hibás és ki nem. Semmire nem mész vele ;)

Az meg hogy mások telefont, jogsit stb kapnak ahhoz neked mi közöd? Ha ezt felhoztad akkor azt miért nem hozod fel hogy vannak olyanok is akiknek meg kaja sem jut? Akiket vernek otthon? Akinek a szülei drogosok, alkoholisták és kis kora óta neki kellett főznie és megcsinálnia mindent? Igen, vannak olyanok akik meg kapnak mindent, de NEM MINDENKI. Vannak rosszabb esetek is.

Nőjj fel, mert ennek nem lesz jó vége

2021. márc. 28. 20:04
 69/95 anonim ***** válasza:
100%
Annyit még elmondok hogy tény és ezt senki sem tagadja hogy nehezebb ha nem segítenek be a szülők. Borzasztóan nehéz, ezt aláírom. De mikor mondta bárki is hogy az élet könnyű? Sajnos ez az igazság az élet baromira nehéz, pont ezért nem a gyakori kérdéseken kéne hisztizned mint egy gyerek. Tenned kéne azért hogy munkád legyen, ha meg lesz a munkád akkor meg tenned kell azért hogy meg is tartsd. Igen, szar reggel korán felkelni és 8 (sok esetben több) órán át dolgozni, dolgozni és dolgozni de legalább lesz pénzed és megmutathatod a világnak hogy ezt egyedül érted el. Remélem ez már hatással lesz rád. Ha nem, akkor tényleg feladom és felőlem a híd alatt is lakhatsz ha ennyire nem vagy képes
2021. márc. 28. 20:29
 70/95 A kérdező kommentje:
Nem nem. Az elet konnyu. Az emberek akik ezt megnehezitik meg a kapzsi politikusok a rendszer az nem konnyu. Ha 10 ember elne egy orszagban akkor onmagaban az elet konnyu lenne. Az ember megtudja teremteni maganak az elelmre valot. Ebben a kapitalista vilagban viszont semmit se lehet csinalni penz nelkul. Tehat penz mindenhez kell. A penzt viszont nem adjak ha az ember becsuletesen kidolgozza a belet es 50 evig akkor sem. Havi 200 ezerbol meg lehetetlen sajat lakashoz jutni. Jah hogy keressek tobbet? Az mar a versenyrol fog szolni. Havi 500 ezres munkat kinalo cegeknek a legjobb kell. Ee sokan ezert tanulnak kepezik magukat es ezert kapnak szuloi snyagi tamogatast is.
2021. márc. 28. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!