Szerintetek az én szüleim miért ilyenek?
Még egy adalék, hogy a kedves kérdező kétszer is lepontozhasson. Idézem volt témavezetőm kedvelt mondását, ami ki van ragasztva az irodájuk falára, és csak rá szokott mutatni szó nélkül, amikor elege lesz, mert hisztizni meg a semmire pontot kunyerálni megy be hozzá valaki megtekintésen:
"Ha egy kacsa nem tud úszni, nem a vízzel van a baj."
2021. márc. 28. 16:35
52/95 A kérdező kommentje:
51 es nek üzenem hogy senkit se pontozok se fel se le. Baromi idegesítő hogy azt mondjátok hogy nem vagyok kepes dolgozni. De kepes vagyok csak nincs hozza vegzettsegem. Akkor vajon 18 evesek miert nem dolgoznak? Miert megy el minden 18 eves egyetemre meg fizwtos kepzesekre amit anyuci meg apzci all? En ugyanott tartok mint egy 18 eves erettsegivel. Plane jovore majd jon a szj adomentesseg 25 ev alatt es majd oket alkalmazzak. Azt mondjatok hogy nem vok kepes dolgoznj de azt mar nem hogy hol dolgozzak ha nem tudok jeleneg mit nyujtani cegeknek. Egy ceg se alkalmaz erettsegizett embereket manapsag. Evente rengeteken erettsegiznek es ebbol 90 % akik tovabb tanulnak. Az hogy nekem 20 evesen a szulok nem fizettik ki a tanulasomat nem az en hibam. Ha alltak nekem us volna akkor 23 max 24 evesen meglett volna a nyavajas kepzettseg es azota mar 3-4 eve dolgoznek. Lehet itt rizsazni meg szidni akkor os konnyebb azoknak akiket tamogatnak a szulok es akinek ez nincs annak ro..hadt nehez elindulni barmilyen teruleten es ez nem a lustasagrol szol mert hiaba jelentkezek konyvelonek ha nics vegzettsegem hozza. Azert nem irok ekezeteket mert gyulolok telefonon potyogni de telefonrol irok.
Akkor nekem (es meg nagyon sok ismerosomnek) miert sikerult elhelyezkedni erettsegivel?
Miert sikerult bejutni allami egyetemre?
Nem apuci fizette, hanem tanultam, bejutottam.
Nem egy agysebeszet :)
Es neked miert is nem sikerul tomegkozlekedessel kevesebb mint 1 ora alatt eljutni es bejarni dolgozni egy nagyobb varosba?
En napi 3 orat ingaztam anno, tuleltem. Azota elkoltoztem, mar nem utazok annyit, es ezt mind azert tehettem meg, mert dolgoztam.
2021. márc. 28. 18:57
Már 16 17 évesek is elmennek dolgozni. Téged diplomával se alkalmaznak majd a hozzáállásod miatt még a bányában sem. Én meg testvéreim anno egy táskával jöttünk el otthonról mert nem voltak otthon jók a körülmények,mégis dolgoztunk,mindent elvállaltunk kivéve a legalját(drog stb), lehet neked is ez kéne h kitegyenek a burokból akkor lehet végre tátogás helyett keresnél melót és nem másoktól várnád el hogy sulit fizessen állást keressen oda is vigyen,.. Ha 10 xer ki írod és ugyan úgy vekengsz a töködet vakarva másokat okolva magadat mindenből kihúzva 42 évesen is munkanélküli leszel,vagy a szerinted szar szülői burok nélkül éhen halsz.
2021. márc. 28. 19:03
55/95 A kérdező kommentje:
Talán azért mert én szakiskolába jártam és szakácsnak tanultam csak otthagytam 3 ev után mert én kozepsuliba akartam atmenni de akkor 17 évesen nem mehettem kozepsuliba szakiskola utan. Tehat vagy elvegzem egy gyulolt szakmát vagy csak felnottoktatasi gimnaziumba vettek fel. Es felnottoktatasi gimiben fejeztem be az utolso ket evemet 17-19 eves koromig. Semmilyen oktatas nem volt tehát ugy volt rossz ahogy volt ezert nem lett jo az erettsegim. Sokan eleve kozepsuliba mennek 14-15 evesen ahol nappalin megtanuljak meg az erettsegi felkeszites esetleg nyelvi elokeszito. Nekem egyik sem volt, hiaba tanultam jol. Szoval ezert sikerult csak kozepesre az erettsegim 282 pontot ertem el osszesen.
56/95 A kérdező kommentje:
Nem fogok ehen halni mert jovore vegzek egyetemen. Csak diakhitelt kell fizetni majd.
Az nem kozepes, hanem khurva szar.
Egyebkent meg ujra lehet erettsegizni, ez nem jutott eszedbe? 🤦♀️🤦♀️
Jo igazabol mindegy, inkabb nem is figyelem tovabb a kerdest, menthetetlen vagy.
El fog telni az eleted kerdezo ugy, hogy szart se ertel el. Lediplomazol, es akkor mi lesz? Semmi. Sehova nem vesznek fel, mert milliokat akarsz keresni, heti 10 ora munkaval, rogton, lehetoleg otthonrol, hogy a kis fenekedet se kelljen megemelned.
2021. márc. 28. 19:09
Szóval már az érettségibe se raktál semmi energiát,de persze gondolom helyetted kellett volna a szüleidnek még tanulni is. Tényleg nincs értelme neked válaszolni..
2021. márc. 28. 19:12
59/95 A kérdező kommentje:
De 57 es figyelj mar. Ujra erettsegizes mennyibe kerul? Egy magantanar ora ára egy tárgyra minimum 4000 ft/ óra, egy nyelvóra szintén. Ujra erettsegizes meg fizetni kell az oktatasi hivatalnak is. Ezek par ev alatt mind megfogfordultak a fejemben de tobb szazezer ft kerult volna. Tehat ezt se alltak a szuleim de ez nem is baj. Viszont igen rossz lett az erettsegim ,viszont egy rossz erettsegivel semmi munkalehetoseg nem volt, es megis nagyobb az esely egy diplomaval mint egy erettsegivel. Ezert mentem fizetos szakra mert mas lehetosegem nincs es nem volt.
60/95 A kérdező kommentje:
58 as: Aha akkor tanuld meg segitseg nelkul a sebeszet alapjait mert ez kb olyan
En azt tanultam amit tanitottak.
Kapcsolódó kérdések: