Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek az én szüleim...

Szerintetek az én szüleim miért ilyenek?

Figyelt kérdés
olvaagatom itt a kérdéseket hogy amig valaki egyetemre jár akkor a szulok fizetik a tandijat, meg berletet meg miegymast. Az en szuleim kijelentettek kerek perec hogy ok nem alljak a tandijat meg hogy en ne menjek egyetemre, meg nem vagyok kepes diplomara. Mivel erettsegim meglett korabban nehezen evekig voltam munkanelkuli erettsegivel mert az csak egy belepo egyetemre de az nem szakma ügye. Kb. Én 19 evesen erettsegiztem es 4 evem ment ra arra hogy azon gondolkodjak hogy ki fizesse az egyetemet, probaltam erettsegivel munkat is keresni de egy ket alkalmi melot eltekintve semmi nem volt. Aztan 4 ev utan dontottem hogy diakhitellel fizetem es teli lettem tartozassal de mar utolso felevemben vagyok. Viszont a szuleim se a munkakeresesben sem az anyagi dolgokban semmit nem segitenek mai napig nem segitettek es igy borzaszto,nem is lehet boldogulni az eletben. Mar nem az van mint a 90 es evekben hogy mindenkinek adott volt a lehetoseg dolgozni. Mostmar versenyzes van mindenhol minel tobb tudas kell mert nyelvek meg minden ami pokolian viszi az anyagiakat plane ha tamogatast sem kapok. Most ott tartok hogy nincs jovom de diploma meglesz aztan fizethetem 27 evesen a diakhitelemet.
2021. márc. 27. 17:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/95 anonim ***** válasza:
88%
Miért kéne segíteniük a munkakeresésben? Egyedül is mennie kéne... Amúgy meg érettségivel komolyan gondot okoz az írásjelek, és az ékezetek használata? A négy év alatt esetleg dolgozhattál volna, hogy te fizesd az egyetemet.
2021. márc. 27. 17:09
 2/95 Savlekotő ***** válasza:
87%

27 éves vagy és a szüleid kézen fogja menjenek veled munkát keresni,mi a pöcsöm van ezzel a generációval?

70F

2021. márc. 27. 17:15
 3/95 anonim ***** válasza:
100%
Te miről beszélsz? Ha van eszed, minden szakot az állam fizet, a megélhetés meg nekem például simán kijött csak a diákmelóból. Ahogy sok másik ismerősömnek is, akit nem tudtak támogatni a szülei.
2021. márc. 27. 17:17
 4/95 A kérdező kommentje:
Aha csak egyes szakokhoz olyan magas volt a ponthatár hogy emelt erettsegivel is keptelenség allami helyre bekerulni. De azert teszik ilyen magasra hogy veletlenul se az állam állja. Sokan fizetoson tanulnak es sokaknak a szulok fizettek. A 2es valaszolonak: Szerinted ha a neten elkuldi az ember az oneletrajzot akkor hany % hogy vissza is jeleznek hogy gyere be interjura? Mondok egy szamot 5 % se. Ha valoban 70 eves vagy bar ketlem akkor a ti idotokben ez ugy ment hogy szepen besetalt az ember dolgozni, amit kinezett maganak es felvettek mert fel kellett venniuk,ahogy a szocializmusban igy volt. Aki nem dolgozott azt bortonnel buntettek. Mostmar az van hogy versenyzes es minel kevesebb embert akarnak alkalmazni a leendo cegek.
2021. márc. 27. 17:22
 5/95 anonim ***** válasza:
98%
Nem, azért teszik ilyen magasra hogy az kerüljön be államira, akinek esze is van hozzá. Na és ha kis százalékban hívnak be interjúra? Akkor elküldöd még pár helyre, nem törik bele a kezed ég pár kattintásba. És igen, az idősebb korosztálynál ez nem így volt, nekik nem volt ilyen könnyű több helyre jelezni hogy munkát keresnek. "ez ugy ment hogy szepen besetalt az ember dolgozni, amit kinezett maganak es felvettek mert fel kellett venniuk" Álmaidban. A valóság kicsit más volt.
2021. márc. 27. 17:26
 6/95 A kérdező kommentje:
Ez joxdd akinek esze is van hozza. Ezert vegeznek sokan akik fizetoson vannak sokkal jobban mint akik allamin tanulnak. Es igen nagyon sokaknak a szulo fizeti. Valaki 1000 helyre is elkuldi az oneletrajzat sok helyre sikertelenul. Ha 10000 ember ekuldi egy helyre akkor abbol hany % az esely hogy egy palyakezdot vesznem fel? A netes allaskeresesek nem jok. A masik szinten sok embernel latom es hallom hogy a szuleik meg rokonok betették őt munkahelyre elso munkahelyere ajanlassal vagy csaladi vallalkozasban dolgoznak.
2021. márc. 27. 17:33
 7/95 anonim ***** válasza:
91%

Még ha most nem találnál állást, rá lehetne fogni a covidra, de NÉGY éve keresel? Hát meg tudod, kit hitegess. Francokat keresel te, mutatóban írkálsz pár helyre, de amúgy otthon héderezel és baromira élvezed, hogy el vagy tartva.

Magas a ponthatár? Nem mondod, kis csillag :) Talán anno jobban kellett volna tanulni, vagy pedig most javító érettségiket tenni (annak az árát alkalmi munkából is összekaparod, mielőtt ez lenne a kifogás). Meg nem túlhypeolt és amúgy használhatatlan szakokra csorgatni nyálad, hanem értelmesekre. Egy orvos, ügyvéd, gyógyszerész, pszichológus ponthatár meg még szép, hogy magas, az kéne még, hogy ezekre is bármilyen hülye bejusson anyu-apu pénzén.

2021. márc. 27. 17:47
 8/95 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom eldönteni, hogy ez kamu kérdés-e. Olyan, mintha egy 16 éves gyerek szórakozna. Nem hiszem el, hogy egy 27 éves, végzős egyetemista vagy főiskolás, aki a saját erejéből eljutott a felsőoktatásba, diploma előtt áll, ideokádja ezt a rinya tengert. 27 évesen a szülők hibáztatásával vagy elfoglalva? Miért nincs jövőd, ha meglesz a diplomád? Bár nem írtad, milyen szak... Nyelv kell? Persze, a diplomához is kell... Nem értem.
2021. márc. 27. 17:54
 9/95 A kérdező kommentje:
Kedves 7es: szerinted erettsegivel a 3 muszakos gyari munkakon kivul hovs veszik fel az embert? Sehova neet nincs vegzettsege. En epileszias vagyok es az orvosom korabban az ejszakast megtiltotta. Tehat a gyari munka kilove, akkor mik vanak meg? Autovezetes vagy sofor munka amihez jogsi kell es ami 260 ezerbe kerul. Tehat az is kilove. Akkor mik vannak meg? Eladoi munkak talan de mar ott is megkovetelik a vegzettseget tehat az se egy opcio. Azonkivul kifogytam az otletekbol iyen kezi rakodi munkaim voltak elvetve. Azert mentem egyetemre kiscsillag. Csak tudod az egyetem penzbe kerul es sokan tanultak onkoltseges szakon. Jah hogy tobbet kellett volna tanulni? A pontokat az allam hatarozza meg nem a tudas. Kulfoldon se pontok dontenek az egyetemi felvetelkor. Jah es kituno tanulo vagyok egyetemen onkoltseges szakon tehat eszem megvan hozza
2021. márc. 27. 17:54
 10/95 A kérdező kommentje:
A szulo meg azert van hogy tamogassa a gyereket az elso munkahelyig legalbb amig sajat labra nem all. Ehy szulo nem azert van hogy 18 eves korara lesz..ja a gyereket. En azert nem tartok sehol.
2021. márc. 27. 17:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!