Szerintetek az én szüleim miért ilyenek?
Én láttam már eladót akinek egyik keze sérült ,konkrétan béna,mégis dolgozik mert akar dolgozni,te nem akarsz ez kristálytisztán le jön,csak ha nem lesz Anyu és Apu akik szerinted a rosszak ebben a történetben,te éhen halsz ezt itt borítékolom.
70F
Nagyon erdekes kerdezo.
En erettsegivel dolgoztam mar ruha boltban, csinaltam adminisztracios munkakat, tobb ugyfelszolgalaton is dolgoztam... Nem 10 eve, hanem most.
Benned van a hiba, sehova se fogsz jutni igy, de a te dolgod.
A szuleid ott bhasztak el, hogy nem raktak mar ki kozel 10 eve, miutan nem voltal hajlando se dolgozni, se tanulni erettsegi utan. 700 ezres egyetem, mi? Hol elsz te? Fel se vettek volna operatornek es nem a penz miatt :DD
Nem olyan egyszeru az a munka am, mint ahogy te azt elkepzeled. Egyebkent pedig egy jo operatornek nincs szuksege egyetemi vegzettsegre, ismerek parat, meg vagokat is, egyiknek sincs errol papirja, es megis van munkajuk boven :)
Nagyon erdekes kerdezo.
Nem azért, de ezzel a hozzáállással operátornak sem vennélek fel, nemhogy operatőrnek.
Az megvan, hogy ott van tőled egy köpésre Hatvanban a Bosch, ahova állandóan keresnek embert, meg ott van nem messze Gyöngyösben a P&G, ahova - láss csodát - INGYENES CÉGES BUSZ megy Petőfibányáról. Egyik egyetemi haverom egész véletlenül pont ott dolgozik folyamatmérnökként, mást sem hallok tőle, hogy még az analfabéta és legmegbízhatatlanabb fajta kisebbségieket is felveszik betanított munkára, olyan munkaerőhiány van, kíváncsiságból megnéztem, most is hirdetnek minden végzettség nélkül betölthető low-skill pozíciókat.
Nyilván szar melók, és én is a hétam közepére sem kívánnám, de ha a 4 otthon töltött év alatt dolgoztál volna, sokkal előbbre lennél.
Igen, valóban tré, hogy a szüleid nem segítettek. Azonban létezik államilag finanszírozott képzés is, ráadásul a hiányszakokon jellemzően nem magas a ponthatár, sokszor még nehéz szakokon sem, ahol egy csomóan kihullanak utána. Egy forint tandíjat nem fizettem, úgy lett MSc-m is. Ráadásul ha jól értelmezem, otthonról jártál be, tehát a megélhetésed eleve biztosított volt, államin hitel nélkül meglettél volna. Minden gonoszság nélkül azt kell mondjam, hogy ezzel a hozzáállással csont fölösleges volt felvenni a diákhietelt és egyetemre menni, mert nem a végzettséged itt a tényleges akadály.
Minden héten itt vergődsz. Nem unod még?
És a szülő NEM azért van, hogy eltartsa a lusta, élősködő, mindenre kifogást kereső 27 évest.
Nem olvastam végig a válaszokat és valószínűleg már írták, de nem baj leírom én is :D
1: Igen, gyakori dolog hogy a szülő fizeti a tandíjat, viszont nem mindenki van ilyen szerencsés helyzetben, mégis megoldották!
2: Most akkor több év után te inkább siránkozol hogy milyen fukarok a szüleid vagy felállsz és megoldod egyedül, ahogy egy felnőtt férfitől el is várják? Megsúgom, az első opcióval nem sokra fogsz menni ;)
Vannak olyan munkahelyek ahova elég az érettségi. Igen, nem a legjobb munkahely. A fizetésed sem lesz az egekben. De meglehet belőle élni. Ne játszd itt az agyad hogy nincsenek ilyenek és a világgal van a baj. Nem ismerlek de le merem fogadni hogy lusta vagy és nem tettél meg mindent azért hogy legyen munkád🤷🏻♀️
(Egyébként borzalmas látni hogy nem vagy képes még ékezetet sem írni. Felőlem a barátaidnak írjál ékezet nélkül de legalább egy ilyen kérdésnél tettesd hogy intelligens vagy...)
4 évvel ezelőtt simán elmehettél volna a vendéglátásba dolgozni, még akár előre is léphettél volna. Nyelvtudással (na persze azért tenni is kell, nem úgy lesz, hogy beteszed a könyvet a fejed alá) lehettél volna pl recepciós is, full adminisztratív munka, véletlen se fizikai, normális, elegáns környezetben. Én is voltam az és kapaszkodj meg, DIPLOMA, SZAKMA nélkül.
Most persze megszívnád, de remélem, nem akarod előadni, hogy te a covidot is előre láttad, azért nem választottad ezt a szektort.
Engem nem tudtak támogatni a szüleim, pénzügyileg. Ráadásul még édesanyánk beteg is lett, komolyan segítségre szorult, én még az érettségit se tudtam elvégezni emiatt. Otthon voltam, és neki segítettem. Az én szüleim mindenben mellettem álltak mindigis, mindenben támogattak lelkileg, csak pénzügyileg nem tudtak. Most már felnőtt nő vagyok, édesanyám végül meggyógyult, vagy legalábbis kezelhető, élhető lett a betegsége. Én egyszerűen elmentem takarítani, ott MINDIG van felvétel. Egyszerűen bármelyik takarítói állásra jelentkeztem, oda engem mindig felvettek. Dolgoztam egy időben gyárban is, az borzasztó volt ezt aláírom.
Én jobban bírtam a takarítást, és hát meglepően jól lehet keresni vele.
Most már évek teltek el, és benne maradtam a munkában, inkább dolgoztam mint tanultam, de az érettségit mindenképpen szeretném letenni.
Évek óta dolgozok egy helyen, én vagyok ott a csoportvezető, a csapatom is ugyanazokból az emberekből áll már pár éve.
De többet szeretnék, azért biztos hogy fogok tanulni még.
Csak azt mondom, tudsz érvényesülni, ha akarsz. Legyél kitartó.
Illetve amúgy, én se éjszakázhatok, mert súlyosan cukorbeteg vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!