Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy beszéljem meg a szüleimme...

Hogy beszéljem meg a szüleimmel, hogy ott akarom hagyni az egyetemet és szakmát akarok tanulni?

Figyelt kérdés

A szüleim nagyon erőltetik..

De diplomával nem fogok tudni megélni.. Egy szakmunkás sokkal jobban keres. Egy szobafestő meg megkereshet ma már akár havi 2 millió forintot.

Meg amúgy is elég életképtelen és szociális fóbiás vagyok, diplomával nehéz elhelyezkedni, egy hiányszakmával meg én is tudnék érvényesülni

2020. okt. 28. 10:53
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/146 anonim ***** válasza:
94%

Drága, fogd fel, leteszed az egyetemet (ami még jól jöhet b terv gyanánt) és utána tanulod ki A szakmát, közben gyakorlatot is szerzel, munkát szerzel stb. A te észjárásod most csak egy lázadó kamaszéval egyenlő és tíz év múlva lehet a fejedet fogod beleverni a falba, hogy miért voltál ilyen hülye, csak addigra már vénebb hülye leszel aki nem tudja utólag letenni a diplomát.

A fóbiáddal meg pláne nem megy, amíg nem kezeled magad, ne is álmodj szakmunkáról, mert ahhoz kontaktus kell a vevővel...

2020. nov. 1. 01:20
 82/146 A kérdező kommentje:

Ha egyetem után mennék szakmát tanulni, akkor 26 éves koromra végeznék csak. Így is van már egy OKJ-m és egy megkezdett másik egyetem amit otthagytam.

Semmiképp sem szeretnék közigazgatásban dolgozni nettó 130-ért. Családot akarok és jómódban élni. Ezzel a diplomával meg csak közigazgatásba mehetek, ami mindennek a legalja. Ha normális diploma lenne, pl egy gazdasági akkor persze elvégezném. De nettó 130-ból nem lehet gyereket vállalni.

2020. nov. 1. 01:27
 83/146 anonim ***** válasza:
94%

Hát az már a te hülyeséged, hogy ez a második egyetem és van egy gyanúm nem a pénz a gondod. A te gondod az, hogy ha nem sikerül valami akkor elmenekülsz..Nem sikerült az első egyetem spuri, nem sikerül a második spuri. Ráfogod mindenre, hogy miért hagyod ott aztán bepánikolsz, mert rájöttél ezt bizony elb..sztad és mivel a valóság fájdalmas, most abba ringatod magad, hogy ha szakmád lesz sokkal többet keresel blablabla.

A helyedben tovább folytatnám az egyetemet és közben kipróbálnék mindenféle szakmát és ha valamelyik közben tényleg bejön és TUTI, hogy ezzel akarsz foglalkozni CSAK IS AKKOR hagynám ott az egyetemet.

2020. nov. 1. 01:44
 84/146 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem a kérdező egy kamuzó troll. Ennyire hülye nem lehet valaki.

Minden kommentben csak a saját idiotizmusát fokozza, hecceli a népet. Ha meg tényleg ilyen sötét vagy akkor a lúzer gondolkodásmódod miatt nem fog összejönni semmi. Megértem a szüleidet ha azzal zsarolnak, hogy kiraknak, ha nem fejezed be az egyetemet. Próbálnak szegények az életképtelen here fiacskájukból normális embert nevelni. Innentől meg felesleges a kérdés, őket ilyen előzmények után nem fogod meggyőzni. Így jártál brühühüh

2020. nov. 1. 07:36
 85/146 A kérdező kommentje:

Az előző egyetem nem tetszett.

És igen, ennyire hülye vagyok. Ne hívj már trollnak, nekem segítségre van szükségem

Egyszerűen csak most nőtt be a fejem lágya. Most nőttem fel. Most jöttem rá, hogy mit akarok csinálni. Rájöttem, hogy valami értelmes dolgot kell csinálnom, ahelyett hogy büfészakokon lógatom a lábam, mert ezekkel a büfészakos diplomákkal nem fogok megélni.

Nem azért hagyom ott, mert nem megy, mert 5-ös tanuló vagyok. Azért, mert BÜFÈSZAK és lehetetlen megélni belőle. Ha elvégezném se tudnék benne dolgozni.

“ Próbálnak szegények az életképtelen here fiacskájukból normális embert nevelni. ”

Igen, de pont ez a baj, hogy ezzel a diplomával SEMMIHEZ SEM FOGOK ÉRTENI! Én is meguntam már, hogy életképtelen vagyok! Nem akarok tovább életképtelen lenni! Meg akarok változni, elegem van az eddigi életemből!!

De szerinted ha elvégzek egy büfészakot azzal életképes leszek?

Egy szakmával legalább találnék valami NORMÁLIS MUNKÁT

2020. nov. 1. 12:28
 86/146 anonim ***** válasza:
92%
Megnézted az okj jegyzéket vagy még mindig csak abba raksz energiát, hogy ide irkálj regényeket?
2020. nov. 1. 12:30
 87/146 A kérdező kommentje:

De mondjátok meg őszintén, ti elmennétek dolgozni garantált bérminimumért? Igen? Mert annál többet nem fogok keresni ezzel a diplomával

Tanárok is ennyit kapnak. Ez a közszféra. Egy nagy büdös fos.

2020. nov. 1. 12:30
 88/146 A kérdező kommentje:

Igen, tudom hogy milyen szakmára mennék.

Kőműves es hidegburkoló

2020. nov. 1. 12:38
 89/146 anonim ***** válasza:
Remek, akkor fizesd be a tandíjat, és csináld.
2020. nov. 1. 13:29
 90/146 anonim ***** válasza:
És mi lett a festéssel? Egy-két napja még azt akartad csinálni.
2020. nov. 1. 17:01
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!