Hogy beszéljem meg a szüleimmel, hogy ott akarom hagyni az egyetemet és szakmát akarok tanulni?
A szüleim nagyon erőltetik..
De diplomával nem fogok tudni megélni.. Egy szakmunkás sokkal jobban keres. Egy szobafestő meg megkereshet ma már akár havi 2 millió forintot.
Meg amúgy is elég életképtelen és szociális fóbiás vagyok, diplomával nehéz elhelyezkedni, egy hiányszakmával meg én is tudnék érvényesülni
Akkor befejezem. Csak nehogy megbánjam, mikor majd a gyártósoron dolgozom 4 műszakban..
“ Szerintem hamar meg fogsz világosodni, hogy ez sem olyan szép álom mint amit elképzeltél.”
Figyelj, mindenhogyan fizikai munkát fogok végezni. Vagy gyár, vagy gyorsétterem. Szóval kár ezzel pedálózni “rájössz, hogy ez nem olyan szép álom” mert akkor is meg fogom tapasztalni ha befejezem.
Tutyimutyi, kifogásokat gyártó, lusta és döntésképtelen vagy.
Magaddal kezdj valamit, az egyetemet pedig csináld végig.
Csak nem értem mi a kifogás ebben. Direkt a nehezebbet választom, elmennék dolgozni, szakmát tanulni ahelyett, hogy egy büfészakon lógatnám a lábam. Mi ebben a kifogás? Inkább az egyetemre járás a kifogás.
Jó, végicsinálom, aztán majd felvesznek a gyártósorra. Egy büfészak semmivel nem ér többet egy érettséginél, de jó, akkor végigcsinálom.
Mi az önsajnálat? A Z generációs fiatalok körében már nem divat beletörődni a szarba. Szerintem váltani kell, ha van jobb lehetőség.. Hoztam egy nagyon rossz döntést, hogy ezt a szakot választottam, de törődjek bele? Egyszer hibáztam és szívjak miatta egész életemben?
Én mondom nekik, de ők erőltetik, hogy legyen diplomám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!