Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy beszéljem meg a szüleimme...

Hogy beszéljem meg a szüleimmel, hogy ott akarom hagyni az egyetemet és szakmát akarok tanulni?

Figyelt kérdés

A szüleim nagyon erőltetik..

De diplomával nem fogok tudni megélni.. Egy szakmunkás sokkal jobban keres. Egy szobafestő meg megkereshet ma már akár havi 2 millió forintot.

Meg amúgy is elég életképtelen és szociális fóbiás vagyok, diplomával nehéz elhelyezkedni, egy hiányszakmával meg én is tudnék érvényesülni

2020. okt. 28. 10:53
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/146 A kérdező kommentje:
De én nem közgazdász szakon tanulok, hanem egy piacképtelen büfészakon, szóval nem releváns, hogy te mennyit kapsz közgazdászként..
2020. okt. 29. 20:48
 52/146 anonim ***** válasza:
92%
Erre mondjuk akkor kellett volna gondolni mikor szakot választottál. Azzal ugye tisztában vagy, hogy ha abbahagyod vissza kell fizetni minden államilag támogatott félévedet. Az, hogy büfészak ilyen szempontból nem releváns és senkit nem érdekel. Vagy majd azt is a szüleid fizessék, mert téged most megszállt az ihlet, hogy szakmunkás akarsz lenni? Szóval jobban teszed ha elkezdesz dolgozni és mellette befejezed az egyetemet vagy max. passzív félévre mész. Szerintem hamar meg fogsz világosodni, hogy ez sem olyan szép álom mint amit elképzeltél.
2020. okt. 29. 20:59
 53/146 A kérdező kommentje:

Akkor befejezem. Csak nehogy megbánjam, mikor majd a gyártósoron dolgozom 4 műszakban..

“ Szerintem hamar meg fogsz világosodni, hogy ez sem olyan szép álom mint amit elképzeltél.”

Figyelj, mindenhogyan fizikai munkát fogok végezni. Vagy gyár, vagy gyorsétterem. Szóval kár ezzel pedálózni “rájössz, hogy ez nem olyan szép álom” mert akkor is meg fogom tapasztalni ha befejezem.

2020. okt. 29. 21:19
 54/146 A kérdező kommentje:
Meg figyelj. Albérletben lakom Pesten. Vissza kell fizetni a tandíjat, de még az is olcsóbb lenne, mint ha befejezném
2020. okt. 29. 21:21
 55/146 anonim ***** válasza:
75%

Tutyimutyi, kifogásokat gyártó, lusta és döntésképtelen vagy.

Magaddal kezdj valamit, az egyetemet pedig csináld végig.

2020. okt. 29. 21:38
 56/146 A kérdező kommentje:

Csak nem értem mi a kifogás ebben. Direkt a nehezebbet választom, elmennék dolgozni, szakmát tanulni ahelyett, hogy egy büfészakon lógatnám a lábam. Mi ebben a kifogás? Inkább az egyetemre járás a kifogás.

Jó, végicsinálom, aztán majd felvesznek a gyártósorra. Egy büfészak semmivel nem ér többet egy érettséginél, de jó, akkor végigcsinálom.

2020. okt. 29. 23:08
 57/146 anonim ***** válasza:
100%
Csak az beszéljen a szüleivel, akinek vannak szülei. (Müller Cecília)
2020. okt. 29. 23:21
 58/146 anonim ***** válasza:
66%
Látszik hogy megy az önsajnálat. Embereld meg magad és csináld meg az életed. Ha meg beszari vagy elmondani anyádéknak hogy szakmunkás akarsz lenni, akkor így jártál. Te döntésed.
2020. okt. 30. 00:12
 59/146 A kérdező kommentje:

Mi az önsajnálat? A Z generációs fiatalok körében már nem divat beletörődni a szarba. Szerintem váltani kell, ha van jobb lehetőség.. Hoztam egy nagyon rossz döntést, hogy ezt a szakot választottam, de törődjek bele? Egyszer hibáztam és szívjak miatta egész életemben?

Én mondom nekik, de ők erőltetik, hogy legyen diplomám

2020. okt. 30. 00:17
 60/146 anonim ***** válasza:
91%
Szakmunkásként szerinted könnyebb? Mennyire bírod a fizikai munkát? Ne hagyd ott az egyetemet
2020. okt. 30. 06:39
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!