Hogy beszéljem meg a szüleimmel, hogy ott akarom hagyni az egyetemet és szakmát akarok tanulni?
A szüleim nagyon erőltetik..
De diplomával nem fogok tudni megélni.. Egy szakmunkás sokkal jobban keres. Egy szobafestő meg megkereshet ma már akár havi 2 millió forintot.
Meg amúgy is elég életképtelen és szociális fóbiás vagyok, diplomával nehéz elhelyezkedni, egy hiányszakmával meg én is tudnék érvényesülni
Tessék:
Villamosmérnök,gépészmérnök-BME
Nemzetközi gazdálkodás,pénzügy és számvitel,alkalmazott közgazdaságtan-Corvinus,BGE
Tessék,ezekkel garantálom hogy találsz jól fizető állást.
Nemsokára indul a felvételi időszak,jelentkezz!
De a szüleim erőltetik, hogy muszáj elvégeznem. Kiraknak a lakásból ha ott hagyom.
A matek érettségim 2-es, fizikát meg azt sem tudom hogy eszik e vagy isszák. Egyetlen egy fizikai képletet nem tudnék elmondani. Nulla alappal meg nem fognak felvenni villamosmérnöknek.
A lehetősegeimhez képest kéne választani. Csak szakma marad.
Ha annyira festő akarsz lenni, akkor vegyél egy teddy hengert meg pár vödör festéket és fesd ki a szobákat (tudom, erre is lesz indok, ezt miért nem lehet megcsinálni, mert te ugye szívesen csinálnád, de szüleid, a szomszéd meg a kiskutya, te nem tehetsz róla, pedig tényleg szívesen megcsinálják, és már akartad is évek óta, de hát nem lehet).
Szóval fess ki legalább egy szobát, aztán gondold végig, akarod-e ezt csinálni heti 5-6 napban a következő cirka 50 éven keresztül.
És szerinted szociális fóbiával én leszek a polgármester? Nem merek bemenni egy boltba, de majd kiállok az emberek elé beszédet tartani?
A pénz a lényeg, nem az hogy mit szeretnék. Gazdag akarok lenni. Ehhez meg vállalkozni kell. Vállalkoznu szakmával lehet.
Ha keresnek nettó 600-at villamosmérnökkent, az sem lenne elég. Nemhogy a nettó 130-as köztisztviselőu bér
Istenem, nem tud kapcsolatokat építeni a fóbia miatt,de majd vállalkozást indít.
Most vagy hülye a kérdező vagy troll XDXD
Nagy hiány van a szakmunkásokból. Kirakom Facebook csoportokba az elérhetőségemet és az ügyfelek megkeresnek. Lehet interneten keresztül is. Van egy rakat csoport ahol lehet munkát találni.
De tegyük fel, nem lennék vállalkozó. Alkalmazottként is jobban keresnék..
De most ti kajak elmennétek nettó 130-ért dolgozni? Mert az egyetem befejezésével garantálom magamnak a nettó 130-as fizetést.
Én rettegek a jövőtől, hogy hajléktalan leszek, éhezni fogok, nem lesz barátnőm, mert olyan csóró leszek hogy nem áll velem szóba senki.. Épp ezért muszáj szakmára váltanom, hogy normális életem lehessen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!