Hogy beszéljem meg a szüleimmel, hogy ott akarom hagyni az egyetemet és szakmát akarok tanulni?
A szüleim nagyon erőltetik..
De diplomával nem fogok tudni megélni.. Egy szakmunkás sokkal jobban keres. Egy szobafestő meg megkereshet ma már akár havi 2 millió forintot.
Meg amúgy is elég életképtelen és szociális fóbiás vagyok, diplomával nehéz elhelyezkedni, egy hiányszakmával meg én is tudnék érvényesülni
És ha megpróbálnál elmenni valami jasználható szakra az egyetemen? És mellette gyakornokoskodni egy cégnél? Hidd el, irodában kell a legkevésbé kommunikálnod...
Én is így kezdtem, pedig halálra voltam én is rémülve az irodai munkától egyetem alatt és nagyon megszerettem. Pedig én sem imádok ám idegenekkel kommunikálni. A kollegáimon kívül nem is kellett:)
A “közgazdász” voltam.
Azt írjátok, hogy nem vagyok képes erőfeszítést tenni, meg kitartani.. De itt az a baj, hogy ti nem fogjátok fel, hogy eg egy büfészak és ezzel a diplomával kb a seggemet is kitörölhetem. Én nem szeretnék egész életemben gyártósoron dolgozni...Ezért kéne szakma..
Amúgy közigazgatás-szervező szakon tanulok és tudjátok mennyit keresnék ezzel a közigazgatásban? Bértábla alapján ki lehet számolni, nettó 130 ezret!
Egy gyárban meg megadnának 200-at.
Nekem pénz kell, nem akarok nettó 130-ért dolgozni
Ha valami piacképes, jól fizető szak lenne, akkor nyilván nem akarnám otthagyni.
Oke. Én nem vagyok olyan régóta regisztrált ezen az oldalon, de mindig szembetalálom magam a kérdéseiddel. Kb 3 hónapja irkálok ide, 3 hónap alatt az ember az egész életét ki tudja fordítani a sarkaiból, miért nem csinálsz végre valamit akkor? Ez a legkönnyebb, hogy itt sirbakolsz meg mindenkit lepontozol, aki nem simogatja a buksidat. Okj jegyzéket vagy felvi.hu-t vedd elő, és keress egy szakmát ami érdekel. Ne az alapján, hogy melyik fizet sokat, hanem mi az, ami érdekel téged.
Az, hogy hol mennyit keresel, végső soron az is nagyrészt rajtad múlik. Egy gyárban fel tudod küzdeni magad műszakvezetonek vagy akár irodába, a mekiben meg akar üzletvezető is lehetsz. Minden szakmának megvan a jolfizeto része, de ez nem úgy megy, hogy megszerzed a papírt és a semmire odaadják neked a nagy lóvét. Indulj el és dolgozz keményen azon, hogy normálisan megfizessenek.
Tudom, hogy felesleges volt ennyi energiát feccölni ebbe a kommentbe, mert tényleg volt már pár kérdés, ahol ugyanezeket a dolgokat számtalan ember leírta neked de te csesztél bármit csinálni. Most se fogsz, csak légyszi ne fáraszd a népet folyton ugyanazokkal a kérdésékkel.
“ Ne az alapján, hogy melyik fizet sokat, hanem mi az, ami érdekel téged.
Az, hogy hol mennyit keresel, végső soron az is nagyrészt rajtad múlik.”
Na pont ez az ami nem igaz!! Bértábla alapján van a fizetés!! Ha a fejemre állok, akkor sem fogok többet keresni közszférában. És pont ez volt a baj, hogy érdeklődés alapján választottam..
Mit írtatok le tanácsként? Hogy ne menjek el szakmunkásnak, menjek el inkabb bérminimumért valami irodába?
De nem tudom miért beszéltek le a szakmáról.
Ha gyárban műszakvezető lennék az miért jobb, mint ha pl festő vállalkozó lennék? Az utóbbival ugyanis többszörösét is megkeresném
Akkor menj már el egy normális szakra b@szki, ne itt sírj!
Csapd fel a felvi.hu-t és leresgélj!
Könyörgöm csak csinálj valamit. Ne sírj hogy ilyen meg olyan a büfészak, ne sivalkodj hogy lebeszélünk dolgokról mert marhára nem érdekel senkit rajtad kívül.
Ha nem tetszik akkor oldd meg. Jelentkezz OKJ-ra, másik egyetemre vagy akármi, de ezt már rossz nézni amit leművelsz.
Jól fizető szakmát akarsz ami nem fizikai? Villamosmérnök. Tessék. Mehetsz tanulni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!