Hogy beszéljem meg a szüleimmel, hogy ott akarom hagyni az egyetemet és szakmát akarok tanulni?
A szüleim nagyon erőltetik..
De diplomával nem fogok tudni megélni.. Egy szakmunkás sokkal jobban keres. Egy szobafestő meg megkereshet ma már akár havi 2 millió forintot.
Meg amúgy is elég életképtelen és szociális fóbiás vagyok, diplomával nehéz elhelyezkedni, egy hiányszakmával meg én is tudnék érvényesülni
150 ezer egy albérlet
+rezsi
60 ezer a kaja
10 ezer egy kondibérlet
+a közlekedés
Ha lenne egy kocsim, arra is költeni kéne
És akkor még nem jártam el szórakozni,
És nem tettem félre semmit amiből késöbb lakást vehetnék
Nem tudom hogy jön ki a megélhetés
Ja, nem tudtam, hogy szülőknél lakik. Mert akkor tényleg jó félretenni. Én félretehettem a fizetésemet, vettem egy parasztházat Pest megyében. Bőven 10 millió alatt volt, és erre is 15 év alatt gyűlt össze a pénz.
Kondibérlet nem létszükség, máris lehet spórolni. Kaja is kijöhet valamivel kevesebből. Szórakozni nem járok, de persze kinek mi az igénye.
Na de nekem nagy igényeim vannak. Nem fogok lemondani a sportolásról meg a minőségi kajáról azért, hogy egy hivatalban dolgozhassak...
Egy gyári munkásnak több pénze marad a kajára.
Ezek az esti képzések szeptemberben indulnak Menni fogok
Nekem nincsenek ekkora igényeim, és örülök neki. Sportolni, futni pedig parkban, ligetben, erdőben is lehet, akárhol lakik az ember.
Miért lenne több a gyári dolgozó pénze? Én fényképüzemben dolgoztam, a pakoló, gyártó (tehát nem irodai) emberek nem keresték éppen halálra magukat. Ellentmondást látok a dologban. Sok helyen 1000-1200 órabér van BRUTTÓ, tehát 800-at ha megkap. Elég kevés.
Összefoglalva:
Elcseszted az első egyetemet, amit otthagytál.
Normális ember tanul a hibájából és másodjára olyat választ ami érdekli és amiből élni akar. Te valamiért nem ezt tetted de legalább évekbe tellett erre rájönni. Addig persze a szüleid fizettek minden költségedet, mert reménykedtek, hogy ebből lesz valami.
Most jött az isteni szikra, hogy szakmunkásként milliomos leszel. Leírták többen, hogy ezt passzív félév vagy egyetem mellett is el lehet kezdeni, de neked az se jó, te juszt se fejezed be, elnézed a több millió kidobott forintot, mit érdekel téged, hogy a szüleid ezért mennyit dolgoztak.
Ha tényleg komolyan vennéd már régen jelentkeztél volna valahová, de azt sem.
Ezek mellett olyan létszükségletekre kell pénz mint a kondibérlet.
Csodálom a szüleid türelmét, hogy mindezt elnézik és még nem hajítottak ki a francba az igényeiddel együtt. Nem akarsz te semmit csak ingyen élni. Esetleg trollkodni. Amúgy meg kondibérlet helyett takarodj kőműves mellé dolgozni, az is lemozgat és legalább megtapasztalod mennyire jól lehet keresni vele.
102: még egy fillért sem kerestél, egy normális végzettséged sincs, de máris alapnak állítod be az autót...
ANYÁMBOROGASS!
Előbb tegyél le valamit az asztalra, aztán gondolkodj olyan luxuson, mint fitnessbérlet, vagy autó.... Meg lakásbérlet....
Elégedj meg egy szobával első nekifutásra!
Hát amiket néztem álláshirdetéseket, ott gyárban nettó 200-akat kínáltak, de volt olyan hely ahol 220-250-et is. Ez nettó. Ezzel szemben egy állami hivatalban a garantált bérminimum amit fizetnek.
Egy segédmunkás is megkap manapság 200-250-et szval még azzal se járnék rosszul.
Nem mondtam azt hogy nem megyek el szakmunkásnak. Beiratkozok estire. Az 2 év. Délután 3-tól vannak órák
Nem állítom be alapnak az autót, de ezzel a fizetéssel 30 éves koromra sem lenne. Meg minden fiatal jár szórakozni, edzeni, a többieknek sokkal nagyobbak az igényei mint nekem. Én nem iszok meg nem bulizok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!