Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy reagálnátok, ha a gyereke...

Hogy reagálnátok, ha a gyereketek csak úgy venne magának egy állatot a szobájába?

Figyelt kérdés

Mondjuk a szülei nem engedik neki, de ő nagyon szeretné. És ezért a hátatok mögött megveszi hozzá a felszerelést meg az állatot is. Csak egy sima "igénytelen" terrárium lakó állatra kell gondolni, nem kutyára vagy ilyesmire. Amit ő gondoz.

Ti mit reagálnátok? Kitennétek az állatot?

2020. okt. 25. 21:32
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/137 anonim ***** válasza:
62%

Azért itt mindkét oldalon nagyon erős túlzásba estek páran, és fekete-feheren látják a szituációt.

A gyerek nem tehet meg akármit, attól gyerek és azért van szülője, hogy legyen felette egy olyan személy, aki kontrollt tud gyakorolni, hiszen sok mindennel még nincs tisztában és nem vállalhat hivatalosan felelősséget. Ha a kígyó elszökik és megmar valakit, akkor a szülő vonják felelősségre, teljes joggal, mert ő felelős a gyerekéért.

Ugyanakkor a másik oldalon ez a ridegtartás, hogy az én kenyeremet zabálod, ezért kuss a neved, ez meg már a másik véglet. Jó esetben nem azért vállalunk gyereket, hogy legyen egy lakótársunk 18 évig, hanem, mert szeretnénk neki átadni mindazt, ami van nekünk.

Úgyhogy szokás szerint a kommunikáció a megoldás. Ha a gyerek hazahozza a kígyót annak ellenére, hogy kifejezték a szülők, hogy nem, akkor le kell ülni a gyerekkel és nyomatékosítani benne, hogy mi a felelősségvállalás és neki mi a szerepe benne. Nem ajtót leszerelni, meg fenyíteni meg tököm tudja. Normális emberként kell kezelni, de szigort gyakorolni.

2020. okt. 26. 07:11
 72/137 anonim ***** válasza:
89%

73!

Kivéve az, aki szerint az a normális, ha a gyerek a szuloi tiltás ellenére csakazert is haza visz egy akármit. Ez pont azzal egyenlő, hogy a draga gyermek azt hiszi, körülötte forog a vilag

2020. okt. 26. 07:13
 73/137 anonim ***** válasza:
85%

"Ha a gyerek hazahozza a kígyót annak ellenére, hogy kifejezték a szülők, hogy nem, akkor le kell ülni a gyerekkel és nyomatékosítani benne, hogy mi a felelősségvállalás és neki mi a szerepe benne. "

Ezt pontosan ebben az esetben hogy kell elképzelni? A szülők nem engedték, Pisti haza hozza. Akkor a megbeszélése és a felelősség nyomatékosítása az, higy pisti, te eteted és gondozód azt a kígyót? Magyaran a szerek nyugodtan xarhat a szülők akaratára?

2020. okt. 26. 07:15
 74/137 anonim ***** válasza:
100%

De nem az állattartást tiltják neki, hanem csak egy konkrét állatot...

Nincs ridegtartásban, csak felàllítottak egy határt, ami a kérdezőnek nem tetszik.

2020. okt. 26. 07:19
 75/137 anonim ***** válasza:
15%
77: Nem, de sztem ez elég világosan le lett írva és nem is akarok belefolyni az itteni vitába, de azt le akartam írni, hogy szélsőséges érvek hangzanak el, mert vagy nincs kontroll a gyerek felett és csináljon amit akar, vagy beadjuk az intézetbe. A kettő között azért van átmenet...
2020. okt. 26. 07:20
 76/137 anonim ***** válasza:
7%
-76- a szövegértelmezés nem a barátod, azt látjuk... ezt is CSAK TE irtad le ,"hogy az a normális, ha a gyerek a szuloi tiltás ellenére csakazert is haza visz egy akármit." De fussunk neki mégegyszer ,hátha megérted te is, hogy annyit mondtam, hogy a gyerek TAGJA a családnak, vannak jogai (mint irtam egyeztetés és megbeszélés természetesen szükséges) nem rakható ki önkényesen az utcára/intézetbe /mittudoménhova (normáliséknál) csak mert neked nem tetszik a pofája/viselkedése ,stb.(utóbbin sokat segit a nevelés-nem az idomitás,dresszirozás,zsarolás, ridegtartás,verés,meg ilyesmi, hanem a NEVELÉS.
2020. okt. 26. 07:21
 77/137 anonim ***** válasza:
75%

79!

Nyilván azért írtam a szélsőséges intézetbe is lehet adni dolgot, mert az egyik kommentelő véleménye szerint a gyerek egyenrangú minden szinten a szülővel. Hát nem.

80!

A gyereknek vannak jogai, valóban. Az állattartás NEM jog A.

De, kirakható a gyerek. Nem az utcára, azt is írtam.

Az én gyerekem nevelve van, ergo nem lesz kirakva, mert képes vislekedni és felfogja a nemet. Nincs rudaztatásban de nem is ő a világ kozepe

2020. okt. 26. 07:24
 78/137 anonim ***** válasza:
100%

Én bizonyosan feltételekkel engednék a gyerekemnek állatot tartani:

- Rendszeresen gondozza és foglalkozik vele

- Nem drága

- Nem foglal nagyon nagy helyet

Ezek alól kivétel bármilyen pók és kígyó. Azoktól kitör a frász. Akkor sem, ha bármennyire szeretem a gyerekem.

2020. okt. 26. 07:30
 79/137 anonim ***** válasza:
100%
Nem az nem ilyen egyszerű,ha haza vine ennek ellenére akkor az első dolga lenne felhívni az állatkertet és megkérdezni elmesélni miért kell azonnal.mennie a póknak mit lehet csinálni mit javasolnak.
2020. okt. 26. 07:30
 80/137 anonim ***** válasza:
5%
-81-jó, szoval odáig eljutottál, hogy VAN joga a gyereknek.Akkor emészd meg azt is , hogy nem rakható ki -nagyon-nagyon nyomós ok nélkül a gyerek, mert felelős vagy érte , még ha te mondjuk csak a CSOK miatt csináltad is szerencsétlent.Bár, ha te c.. vagy, más a helyzet, ott kirakják még a sarokra is.
2020. okt. 26. 07:36
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!