Hogy reagálnátok, ha a gyereketek csak úgy venne magának egy állatot a szobájába?
Mondjuk a szülei nem engedik neki, de ő nagyon szeretné. És ezért a hátatok mögött megveszi hozzá a felszerelést meg az állatot is. Csak egy sima "igénytelen" terrárium lakó állatra kell gondolni, nem kutyára vagy ilyesmire. Amit ő gondoz.
Ti mit reagálnátok? Kitennétek az állatot?
Iszonyatosan undorító szülők vannak itt.
Nektek meddig kell a gyerek? Ameddig felcsinálnak??
Nekem is van gyerekem, aki része a családnak, része a családi döntéseknek és van szava.
Nem tudom minek szaporodik aki szerint semmi döntése a gyereknek még a saját szobájában sem.
Megmagyarázza az egész társadalmat, ami itt megy. Meg lehet nézni, hogy kiknek van gyereke és ebből valóban mennyi szereti.
Nem véletlenül mennek általában 300 kmre egyetemre vagy már középiskolába is
Viszont ezeknek mondhatod, nem fogja fel, mert azzal van elfoglalva, hogy jogilag meg lehet válni egy kiskorú gyerektől. Nem jutott el az agyáig, hogy nem jogról írtál.
85-86
A kérdezőnek vannak/voltak állatai, tehát az ő esetében annyi áll fenn, hogy nem tetszik neki a határ, amit meghúztak a szülők. Szerintem minden válaszoló erre gondol.
Azt meg sehol nem írták, hogy nincs döntése a saját szobájában... Ennyi kérés van felé, hogy ne vigyen haza egy tenyérnyi madárpókot.
90!
Én nem ismerem a kérdezőt, nem ismerem a szüleit sem, a másik válaszolót sem.
De ez, hogy egy kiskorú gyerek kirakható, meg hogy én mondom meg mi legyen, ez egyszerűen minden témában felháborító. Nem érdekel mi baja a gyereknek, nem érdekel min van besértődve, normális embernek nem fordul meg a fejében még elméleti szinten sem, hogy nem kötelező vállalni azért a felelősséget, akit egy életre vállalt.
Na igen. Azért van egy kis különbség a reakciókban attól függően, hogy mi is az az állat amit hazavitt a kifejezett tiltás ellenére.
Tengeri malac: "Drága gyermekem, megmondtam, hogy nem lesz tengeri malacod, mert 2 hét múlva, nekem kell takarítanom. Amennyiben így lesz, visszük vissza a kisállat kereskedésben"
Madárpók: "Aztaro**dttelibekú**tku**vaanyjafa**át Sanyi hozd a kalapácsot, itt egy bas***ott nagy pók" *
*nyílván költői túlzás, de hát na.
82!
Sok mindenhez van joga. Csak egy pár a torvenybol:
" . §(1) A gyermeknek joga van a testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését, jólétét biztosító saját családi környezetében történő nevelkedéshez.
(2) A gyermeknek joga van ahhoz, hogy segítséget kapjon a saját családjában történő nevelkedéséhez, személyiségének kibontakoztatásához, a fejlődését veszélyeztető helyzet elhárításához, a társadalomba való beilleszkedéséhez, valamint önálló életvitelének megteremtéséhez.
(3) A fogyatékos, tartósan beteg gyermeknek joga van a fejlődését és személyisége kibontakozását segítő különleges ellátáshoz.
(4) A gyermeknek joga van ahhoz, hogy a fejlődésére ártalmas környezeti és társadalmi hatások, valamint az egészségére káros szerek ellen védelemben részesüljön."
Állathoz épp nincs joga. Az a szulo egyeni döntése.
Azt is tudtad, hogy vannak kötelességei? Tudod mi az első?
" 1) A gyermek kötelessége különösen, hogy
a) gondozása és nevelése érdekében szülőjével vagy más törvényes képviselőjével, gondozójával együttműködjön,.."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!