Hogy reagálnátok, ha a gyereketek csak úgy venne magának
egy állatot a szobájába?
Figyelt kérdés
Mondjuk a szülei nem engedik neki, de ő nagyon szeretné. És ezért a hátatok mögött megveszi hozzá a felszerelést meg az állatot is. Csak egy sima "igénytelen" terrárium lakó állatra kell gondolni, nem kutyára vagy ilyesmire. Amit ő gondoz.
A kérdező inkorrekten járt el, ilyen nincs, hogy nem beszelünk a közös háztartás többi tagjával, mielőtt odaviszunkegy állatot. Az már tökmindegy igazából, hogy ez egy nyuszi vagy kígyó, mert nem az állat a lényeg, hanem az elv. És nem a budoskolyke elv, hanem az, hogy tiszteljük egymást és vesszük annyira emberszámba, hogy megbeszéljük, ha pedig nemet kapunk, akkor elfogadjuk.
2020. okt. 26. 06:51
62/137 anonim válasza:
-60 rajtunk kívül bizony csak annak van joga itt lakni, akinek én meg a férjem azt megengedjük- hát baromira nem igy van. A kiskorú gyerekednek joga van ott lakni, ha nem tetszik neked,akkor is ott lakik,mert nem teheted ki az utcára
2020. okt. 26. 06:55
63/137 anonim válasza:
Hát én mondjuk nem tartom magam házi atyaúristennek de bízón elvárom, hohy a gyerekem se tartsa magát annak. Ha azt mondom, hogy nem lesz itt állat, akkor nem lesz. Egyenlőre még én vagyok a felnőtt, a szülő, ő meg egy gyerek, 18 éves kora alatt kb egyetlen olyan döntése se lehet jogilag, amit én nem támogatok, vagy én nem tehetek meg helyette. De amúgy pl én nem Magyarorszagon élek, nálunk minden állatot regisztrálni kell és chippel ellatni: a tulajdonos nem lehet kiskorú. Magyaran nem is lehet neki állata. Nekem lehet. En meg nem akarok. Van még kérdés?
2020. okt. 26. 06:57
64/137 anonim válasza:
66!
Valóban, joga van neki ott lakni - mert megengedem neki. Egyszerűsítsük így le a te színvonaladra, hátha megérted. Ő ott lakhat. A barátja, a tanítónője, a szomszédnéni meg a hajléktalan nem. Állat se jön, ha én nem akarom.
Amúgy jogilag bármikor donthetek ugy, hogy nem akarom higy a kiskoru gyerek velem eljen; beadhatom intézetbe. Lemondhatok a szuloi felugyeleti jogomrol, vagy atmeneti nevelésbe adhatom. Jogom van hozza. Egyetlen kötelességem marad, az a tartási kötelezettség, magyaran fizethetek utána tartásdíjat.
2020. okt. 26. 07:00
65/137 anonim válasza:
Ha a gyerekem ezt tenné, akkor én meg pl. fognám a szobaajtaját és leszerelném, annak ellenére, hogy neki ez nem tetszene.🤷🏻♀️
Ha ő így, akkor én is így.
2020. okt. 26. 07:02
66/137 anonim válasza:
-67 - a fene se kérdezett tőled semmit. és még mindig csak annyit tudok mondani, hogy nem csodálkozom a sok szar szülő -gyerek kapcsolaton. (Ezekről a sz.r alapokrók indulnak el ugyanis). Szeretne GYEREKKÉNT egy állatot.válasz: Nem, majd ha saját lakásod lesz. Kvázi jó esetben 20 év múlva lehet állata. Tehát ez a kivánsága elment a kukába, hiszen szerencsétlen GYEREKKÉNT szeretett volna állatot, nem felnőttként .
2020. okt. 26. 07:05
67/137 anonim válasza:
-68- hát az nagyoooonn érdekes lenne, ha te csak úgy beadhatnád intézetbe, mert eleged van a gyerekedből. Hülyeségeket beszélsz, nézz utána, mielőtt kinyitod a szádat.
2020. okt. 26. 07:08
68/137 anonim válasza:
71
Nem beszélek hülyeséget, tisztában vagyok vele, higy mit hogyan lehet. Nyilván nem tervezem a saját gyerekemet intézetbe adni, csupán arra szerettem volna felhívni a figyelmedet, hogy az átlag kamasz hiedelmével ellentétben a valóságban nem forog a világ körülötte.
2020. okt. 26. 07:09
69/137 anonim válasza:
72 qrvára nem vagy vele tisztában. Rajtad kivül senki nem irta le, hogy" az átlag kamasz hiedelmével ellentétben a valóságban nem forog a világ körülötte."
2020. okt. 26. 07:11
70/137 anonim válasza:
70!
Van a gyerekemnek allata. Pontosabban állatai. Emellet esze is van neki, és bízóan nem beállított egy akármivel, hanem megkérdezte, engedélyt kert, megbeszéltük és megengedtük. Ez a menete. Mondjuk az is igaz, hogy ez normális embereknel szokas, nem csodálom ha nálatok ez fel sem merul
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!