Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy reagálnátok, ha a gyereke...

Hogy reagálnátok, ha a gyereketek csak úgy venne magának egy állatot a szobájába?

Figyelt kérdés

Mondjuk a szülei nem engedik neki, de ő nagyon szeretné. És ezért a hátatok mögött megveszi hozzá a felszerelést meg az állatot is. Csak egy sima "igénytelen" terrárium lakó állatra kell gondolni, nem kutyára vagy ilyesmire. Amit ő gondoz.

Ti mit reagálnátok? Kitennétek az állatot?

2020. okt. 25. 21:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/137 A kérdező kommentje:

A korábbi állataim természetes halálban meghaltak, elég sok év alatt, pár még él.

"Hú kérdező látszik nem érted mi itt a baj."

Én értem ezt is, de az eddigi válaszokban mindenki az állattal volt elfoglalva, ezért válaszoltam azokra.

"Akármilyen allatrol van szo, alap, hogy minden egy haztartasban elonek bele kell egyeznie, min. azon a szinten, hogy elviseli a jelenletet."

De egy terráriumi állatba miért kéne beleegyezni? Bent van a szobámban, elzárva mindentől, innentől kezdve nem értem, mi a probléma. Nem egy kutyáról van szó, ami szabadon járkál a lakásban, kiszökni meg nem fog.

2020. okt. 25. 23:08
 32/137 anonim ***** válasza:
96%
Kérdező, hiába írsz privátot. Szerintem a szüleid el tudják dönteni milyen álattal szeretnének egy fedél alatt élni. Ha ez nekik nem oké, akkor ezt el kell fogadnod. Majd ha külön élsz, akkor tartasz, addig meg nem.
2020. okt. 25. 23:09
 33/137 anonim ***** válasza:
100%

"De egy terráriumi állatba miért kéne beleegyezni? Bent van a szobámban, elzárva mindentől, innentől kezdve nem értem, mi a probléma. Nem egy kutyáról van szó, ami szabadon járkál a lakásban, kiszökni meg nem fog."

Miért, a szobád talán nem a lakás/ház részét képezi? Az túlzás hogy nem szökhet ki, mert minimális esély azért mindig van erre, még ha elenyésző is.

2020. okt. 25. 23:11
 34/137 A kérdező kommentje:

Ki a tököm írt privátot..? Gondolom valami hülyegyerek trollkodik, mert én nem írtam senkinek semmit.

De a lakás részét képzi a szobám, de rajtam kívül kb senki nem járkál ott. Ha meg netán kiszökne a pók, akkor is ki kéne jutnia a szobámból is, az ajtómat meg mindig csukva tartom, kivéve ameddig kimegyek/bejövök.

2020. okt. 25. 23:14
 35/137 A kérdező kommentje:
Kivéve ha az adott privátot író ember arról írt, hogy miért nem kell a póktól félni.
2020. okt. 25. 23:15
 36/137 anonim ***** válasza:
100%
Ezek szerint jelenleg is vannak állataid. Gondolom a szüleid sokallják, és úgy gondolják, hogy elég azokkal foglalkoznod. A te szobád az ő házukban/lakásukban van, tehát meghatározhatják, hogy mennyi és milyen jellegű egyéb élőlényt lehet behozni. Ennyi. Ha elköltöznél albérletbe, oda sem hurcolhatnál be akármit a tulajdonos engedélye nélkül.
2020. okt. 25. 23:15
 37/137 anonim ***** válasza:
100%
#37: Ha valaki fél a pókoktól, akkor tökmindegy, hogy mivel próbálod meggyőzni. Arachnofóbia ismerős kifejezés? Nagyobbik lányom a mezei kaszáspóktól is visítófrászt kap. Neki aztán magyarázhatnád, hogy nem kell félni a madárpókodtól...
2020. okt. 25. 23:18
 38/137 A kérdező kommentje:

Vannak állataim, bár kb. 4x ennyi volt, mint amennyi most van. És én is gondozom őket. Szóval nem hiszem, hogy sokallnák.

Igen, ismerős az arachnofóbia. Én is rettegtem a pókoktól. De csak egyszerűen meg kell ismerni ezeket az állatokat, nem pedig az idiótákra hallgatni :) És el is múlik.

2020. okt. 25. 23:21
 39/137 anonim ***** válasza:
89%
Ha nálam egy ilyet bejátszanál, az hagyján, hogy a pókot nem tarthatnád meg, de a többi állat is menne. Tipikus esete, hogy a kisujját nyújtja az ember, letépik a karját. Van állatod, ne legyél telhetetlen. Ilyen undormányokat meg majd tartasz a saját lakásodban.
2020. okt. 25. 23:22
 40/137 anonim ***** válasza:
76%
Ha a gyerekemnek ilyen idegesítő gyerekes stílusa lenne, akkor kidobnám az állatot, amint elmúlt 18 éves pedig a gyereket is. Ha normális gyerekem lenne, akkor lehet kompromisszumkészebb lennék.
2020. okt. 25. 23:29
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!