Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy reagálnátok, ha a gyereke...

Hogy reagálnátok, ha a gyereketek csak úgy venne magának egy állatot a szobájába?

Figyelt kérdés

Mondjuk a szülei nem engedik neki, de ő nagyon szeretné. És ezért a hátatok mögött megveszi hozzá a felszerelést meg az állatot is. Csak egy sima "igénytelen" terrárium lakó állatra kell gondolni, nem kutyára vagy ilyesmire. Amit ő gondoz.

Ti mit reagálnátok? Kitennétek az állatot?

2020. okt. 25. 21:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/137 anonim ***** válasza:
69%

#5:

Azért megnézném a fejed, ha mondjuk a te fiad egy madárpókot vinne haza, aztán egyik reggel arra ébrednétek, hogy üres a terri, mert a pókocska bizony megszökött. 😊

2020. okt. 25. 22:41
 12/137 anonim ***** válasza:
36%
Ügyelnék rá hogy helyesen gondozza, terrárium takarításba besegítenék.
2020. okt. 25. 22:42
 13/137 anonim ***** válasza:
86%

Fő kérdés: MIÉRT tiltják a szülők az akármilyen állat tartását? Az sem mindegy, hogy milyen állatról van szó. Valószínűnek tartom, hogy van ennek valami oka és meg is lett beszélve.

Attól, hogy a gyerek a család tagja, még nem tehet meg bármit, amit akar. Kiskorú gyerekért és annak tetteiért a szülő tartozik felelősséggel, érthető, ha nem óhajt mondjuk egy veszélyesebb állatot a lakásban. Lehet, hogy a gyerek eddig nem adott okot arra, hogy felelősségteljesnek érezzék, ők maguk pedig nem szeretnének egy akármilyen állatot gondozni, ha a gyerkőc beleun, mert rájön, hogy túl sok idejét köti le, meg olyankor is foglalkozni kell esetleg az állattal, amikor nincs kedve. És még lehetne ragozni, sorolni, hogy mi miat nem engedhetik meg, de sajnos a kérdésből ez nem derül ki, egyértelműen a szülők szidalmaztatása a kérdező célja. Ez SEM utal éppen olyan magatartásra, ami alkalmassá tenné egy másik élőlény gondozására.

2020. okt. 25. 22:44
 14/137 anonim ***** válasza:
80%
Ha egyszer tisztáztuk, hogy nincs állat, akkor a tudtom nélkül hozott állat sem maradhatna. Vagy a gyerek viszi el, vagy én tenném bizonyos határidőn belül. A reakció erőssége az allat fajtájától függ, hörcsög, teknős vagy madárpók lenne az üveg mögött? Nagyon nem mindegy.
2020. okt. 25. 22:45
 15/137 anonim ***** válasza:
22%

#12 Mert a madárpók az nyilván egy igénytelen akváriumlakó állat... Azigen.

Maradjunk a témánál, ne offolj ilyesmikkel, madárpókról szó nem volt.

#4 voltam, bár nem nekem válaszoltál.

2020. okt. 25. 22:46
 16/137 anonim ***** válasza:
52%
Elajándékoznám az állatot vagy bevinném egy közeli zoo boltba és csináljanak vele amit akarnak. Én gyerekem engedélyem nélkül nem vehet semmi ilyen dolgot, főleg nem egy állatot. Ne vicceljetek már. Ha hátam mögött meg merné ezt csinálni, azt hiszem ott nagyon kapna a gyerekem.
2020. okt. 25. 22:46
 17/137 anonim ***** válasza:
90%
Ha az engedélyem és kérésem ellenére hozná az állatot, biztos,hogy nem maradhatna az állat. Valóban család vagyunk, valóban teljes értékű tagja a klánnak , de ha azt nem tudja tiszteletben tartani, amit kérek és mondjuk azért nem engedem, mert rettegek attól az állattól, akkor nagy bajok vannak és nagyon mérges lennék. Én sem kényszerítenék rá olyat amitől retteg, így jogos az elvárás, hogy ő se tegye velem!
2020. okt. 25. 22:47
 18/137 anonim ***** válasza:
80%
#16: SEMMILYEN állatról nem volt szó. Ezért SEM lehet érdemben válaszolni a kérdésre. Azt ugyanis nagyban befolyásolja ez is.
2020. okt. 25. 22:49
 19/137 anonim ***** válasza:
97%
Én szerettem volna egy bizonyos fajta kígyót. Anyám azt mondta, hogy vagy ő vagy a kígyó. Aztán lett középút, akvárium, békák. Egy hónap lelkesedés után kb minden második akváriumtakarítás anyumra maradt. Aztán egyszer az egyik béka megszökött és elpusztult. Rettentő felelőtlen voltam, ezt tudom. Most visszanézve totál megértem, hogy miért nem engedte a kígyót...
2020. okt. 25. 22:51
 20/137 anonim ***** válasza:
97%
Tegyük fel, én vagyok az egyik szülője. A gyerek szeretne egy állatot, viszont vagy én, vagy az édesanyja nem. Természetesen leülünk megbeszélni a gyerkőccel, hogy miért nem szeretnénk mi azt az állatot. Valami oka biztos van, csak úgy brahiból biztos nem mondunk nemet. Ha ezek ellenére a hátunk mögött beszerzi, akkor sem maradhatna. Terráriumban tartott állat kifejezetten nem jöhetne az otthonunkba.
2020. okt. 25. 22:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!