Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy reagálnátok, ha a gyereke...

Hogy reagálnátok, ha a gyereketek csak úgy venne magának egy állatot a szobájába?

Figyelt kérdés

Mondjuk a szülei nem engedik neki, de ő nagyon szeretné. És ezért a hátatok mögött megveszi hozzá a felszerelést meg az állatot is. Csak egy sima "igénytelen" terrárium lakó állatra kell gondolni, nem kutyára vagy ilyesmire. Amit ő gondoz.

Ti mit reagálnátok? Kitennétek az állatot?

2020. okt. 25. 21:32
 101/137 anonim ***** válasza:
91%
Kedves kérdező, ez nem egy racionális dolog. Ennél a fóbiánál bőven elég a tudat, hogy ott van, nem kell nézegetni. Sőt, az ember még fel is nagyítja képzeletben. Ezen túl van egy minimális esély, hogy kiszökik. Akármennyire is kevés a valószínűsége ennek, aki fél ezt a valószínűséget minden nappal egyre nagyobbnak fogja látni. Ezek nem racionális, hanem érzelmi alapon működő dolgok. Szóval ne akard a szüleidet erre kényszeríteni, mert nem fogják megérteni, sőt, a rettegés fokától függően nagyon eldurvuló vita lehet belőle. Örülj a többi állatodnak, pókot meg tarts majd a saját lakásodban.
2020. okt. 26. 09:21
 102/137 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező!

Van valami olyan, amitől te félsz? Képzeld el, hohy anyadek azt tartanák a hálószobájukban

2020. okt. 26. 09:24
 103/137 A kérdező kommentje:

Van. Például a pókszázlábútól egyenesen rettegek. Egyszer volt egy a szobámban, és miután eltávolítottam, átmentem a szüleim szobájába aludni ameddig nem voltak itthon, mert egész éjjel nem tudtam elaludni.

De ha pókszázlábú kolóniát akarnának tartani a szobájukban, pont nem érdekelne. Mivel a szobájukban van, nekem semmi közöm hozzá, és valszeg kiszökni sem fognak.

2020. okt. 26. 09:36
 104/137 anonim ***** válasza:
92%

Dehogy rettegsz tőle. Ha rettegnél, már a gondolatát se bírnád elviselni annak, hohy a környezetedben van iylen állat.

Amúgy meg hany éves vagy? 16-17? Bírd ki amíg nagykorú leszel és elköltözöl.

2020. okt. 26. 09:39
 105/137 A kérdező kommentje:

17 vagyok.

De, képzeld, rettegek tőle, még is el tudnám viselni. Pont azért, mert rohadtul nem egy légtérben vagyok vele, mint ahogy írod. Nem is az én szobámban lennének, ráadásul terráriumban. Akkor meg mitől féljek?

2020. okt. 26. 09:41
 106/137 anonim ***** válasza:
93%

Megegyszer: ha valaki retteg valamitől, akkor nem a valóságot látja. Nem gondolkodik racionálisan, nem mond ilyet, hogy "Pont azért, mert rohadtul nem egy légtérben vagyok vele, mint ahogy írod. Nem is az én szobámban lennének, ráadásul terráriumban. Akkor meg mitől féljek?" Pont ellenkezőleg, már attól is az idegbaj kerülgetné, ha azt hallaná, a felette lakó szomszéd tervez egy ilyen teremtményt tartani.

Dehat te ugye 17 vagy, tipikus mindent tudó és mindent jobban tudó kamasz,téged nem lehet meggyozni.

Azt azért most elmondom, a szüleid max a pókot vágják ki, a leendő főbérlőd meg téged is, ha az engedélye nélkül mérsz valami állatot tartani.

2020. okt. 26. 09:46
 107/137 anonim ***** válasza:
85%

Elég nagy pofád van 17 éves létedre, a stílusod meg no komment. Normálisan válaszoltak itt rengetegen, te meg flegmáztál itt, hogy te mindent megtehetsz, mert tipikus "kihaénnem" kamasz vagy, ráadásul leundormányozod itt a válaszadót, mert nem ért veled egyet. Először talán viselkedni kéne megtanulni, bár ha eddig nem sikerült..

Fogalmad nincs mi az a fóbia, ugyanis akinek pók, egyéb állat fóbiája van, az nem akar egy házban lenni egy ilyen gusztustalansággal! Hihetetlen, hogy ezt nem vagy képes felfogni. Ez még egy 5 évesnek is menne. Az ilyen ember már a gondolattól is rosszul van, hogy abban a házban, ahol ő él, ott egy pók, amitől ő retteg. Folyamatosan azon jár az esze, hogy mi lesz ha kiszökik, rámászik stb. Totálisan mindegy, hogy erre mennyi esély van!! A fóbia nem racionalitáson alapszik, ez egy érzelmi dolog, nem fogod tudni vele megértetni, hogy ne féljen, nem bánt. Ez baromira nem így működik. Minimális empátia azért lehetne már benned 17 éves korodra.

Egyébként teljesen mindegy mit gondolsz a témáról, a döntés és a végső szó akkor is a szüleidé. Ennyi.

2020. okt. 26. 09:53
 108/137 A kérdező kommentje:

108.

Első sor után úgy voltam vele, inkább végig sem olvasom amit írtál. Aztán mondom adok még egy esélyt, beleolvastam a közepébe. Na, örülök is, hogy inkább nem olvastam el.

107:

Szerinted ha egy veszélytelen, hasznos állat bejön a szobámba, amiről tudom, hogy nem fog velem semmit csinálni, és kerüli is direkt az embert, de én ennek ellenére kiköltözök a szobámból, és aludni se tudok, akkor szerinted az én félelmem nem fóbia? Ugyan is látom a valóságot, de a félelmemet mégsem tudom irányítani.

Ennek ellenére még mindíg nem érdekelne, ha valaki ilyet akarna tartani a közelembe. Ha azt mondaná, hogy el fog engedni 30 ilyet a lakásban, az már okkal zavarna. De ha terráriumban akarja őket tartani, akkor mi a tökömtől féljek?

2020. okt. 26. 10:04
 109/137 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező, ott hibázik a gondolatmeneted, hogy nem mindenki gondolkodik úgy, mint te. Lehet te nem félsz akkor ha a másik szobában van az állat, de mások igen, és mint ahogy veled, úgy velük sincs semmi baj. Mégsem tudod elfogadni. Miért?
2020. okt. 26. 10:08
 110/137 anonim ***** válasza:
81%

#109 Jó próbálkozás volt, de itt a kérdező az, akinek meglehetősen nagy a szája és nem én. Én szimplán felhívtam rá a figyelmet, nem én gondolom azt, hogy a szülők felett vagyok és magasról letojhatom, amit mondanak meg önhatalmúlag dönthetek, amiről csak épp kedvem szottyan. És nem is én beszélek úgy ismeretlen emberekkel, hogy "te vagy az undormány" és társai.

És ha jól sejtem hozzád sem szóltam, úgyhogy akár tovább is haladhatsz. :)

2020. okt. 26. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!