Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy reagálnátok, ha a gyereke...

Hogy reagálnátok, ha a gyereketek csak úgy venne magának egy állatot a szobájába?

Figyelt kérdés

Mondjuk a szülei nem engedik neki, de ő nagyon szeretné. És ezért a hátatok mögött megveszi hozzá a felszerelést meg az állatot is. Csak egy sima "igénytelen" terrárium lakó állatra kell gondolni, nem kutyára vagy ilyesmire. Amit ő gondoz.

Ti mit reagálnátok? Kitennétek az állatot?

2020. okt. 25. 21:32
 121/137 anonim ***** válasza:
90%

Igen. Nem véletlenül nem engedem. Az én lakásom, az én döntésem.

(itt most nem az a kérdés, hogy én engednék-e állatot... én valószínűleg igen, ha tényleg terráriumlakó, és a gyerek vállalja, hogy ő kezeli, ő viszi orvoshoz, ő takarítja, ha nem ágyban fekvő beteg, de beteg, akkor is, nem bűzölög a szobája, ő fizeti az ellátását és az élelmezését; ha elköltözik, viszi magával, és nincs olyan, hogy "jujci, az egyetemi albérletbe nem engedik Bucikát, ne legyél már szívtelen és hadd tartsam itthon" stb. - de minden szülőnek más erről a véleménye... ameddig az ő házában élsz, illik ezt tiszteletben tartani)

2020. okt. 26. 11:20
 122/137 anonim ***** válasza:
25%

A gyerekem nem tudna olyan állatot tartani ami nekem nem tetszene (ha tényleg teljesen el tusja látni), mert egyszerűen mindent szeretek, amitől más fél. :)

Ha egy szülő egy terráriumos állat tartását is tiltja, azzal kár vitába szálni, mert általában nem magával az állattal van a baja, hanem azzal hogy nem úgy van minden, hogy ő x évvel ezelőtt megálmodta...

2020. okt. 26. 11:38
 123/137 anonim ***** válasza:
85%
Én ijedtem már meg vizisiklótól. Valószínűleg kígyófóbiám van, de orvosilag nem bizonyított. Nem jártam vele sosem orvosnál. A gondolatukat sem tudom elviselni, nem hogy egy házban éljek vele. Aki azt írja, hogy egy fóbiást mennyire zavar a tudat, hogy a közelében van egy ilyen állat, az igazat ír. Pl: Nagyon tetszik Marokkó, szívesen elmennék oda, de ott az árusok asszem kobrát raknak a turisták nyakába, készítenek egy fotót, aztán meg pénzt kérnek érte. Vagy csak kígyót mutogatnak. Na, ezért nem megyek oda, pedig maga az ország érdekelne.
2020. okt. 26. 11:40
 124/137 anonim ***** válasza:
83%

"mert általában nem magával az állattal van a baja"

Lépjünk már túl ezen, hogy mi van általában, meg fúj gonosz szülő nem enged semmit. A kérdezőnek vannak állatai, nem is egy. A szülők pókot nem akarnak a lakásba, ennyi. Tényleg mekkora szar szülők már basszus.

2020. okt. 26. 11:43
 125/137 anonim ***** válasza:
58%
milyen pénzből gondoznád az állatot?
2020. okt. 26. 17:37
 126/137 anonim ***** válasza:
8%
Ez most komoly? Nem kellene más zsebében turkálni, jó ,hogy nem számoltatod el a pénzével.
2020. okt. 26. 18:03
 127/137 anonim ***** válasza:
77%
Azt tenném, amit a gyerek. Ha ő nagy ívben letojja hogy én mi akarok, amikor megtiltom a SOKADIK állat vásárlását, én is tennék rá amit ő akar.
2020. okt. 26. 18:15
 128/137 A kérdező kommentje:
Valszeg nem terhelné meg a családi kasszát, hogy havi 500 forintot ki kell adni egy pókra
2020. okt. 26. 18:51
 129/137 anonim ***** válasza:
91%
De nem AKARNAK kiadni rá, csak ezt te letojod. És itt a hiba.
2020. okt. 26. 19:04
 130/137 anonim ***** válasza:
100%
De téged sem terhelne meg az az 500 Ft, ennyit meg lehet keresni diákmunkázással vagy cuccok eladásával.
2020. okt. 26. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!