Mit szólnál ahhoz, ha a gyereked azt mondaná neked, hogy ő majd nem akar felnőtt korában gyereket?
Zavarna, hogy nem lesz tőle unokád?
El tudnád fogadni az ő döntését?
Az elég szomorú.
Az is, hogy ezt te az ő döntésének tartod, mikor egy csomó másik emberre is kihat.
Még ha csak a legkevésbé súlyos következményét nézzük is:
Egyedül kell majd az öreg beteg szüléit ápolnia. (Ha a példa ragadós, akkor valszeg máris egyke. Meg az ilyen gyerekből nem nézni ki, hogy hálás.)
Jobb ha máris elkezdöl dugipénzt gyűjteni öregotthonra.
Nem akarok senkit megbántani, de pl. a kínai kultúrában az ilyen "gyereket" egy hálátlan dögnek nézik.
Pont Kínában volt sokáig egyke politika 75-ös, szóval ezt benézted. A gyerek meg nem tartozik hálával, nem kérte sosem, hogy megszülethessen.
Kérdező én maximálisan elfogadnám, mivel ez az ő döntése és az ő teste.
30 éves nő vagyok, 9 éve házas, tini korom óta tudom, hogy nem vállalok gyereket.
Apámat nem igazán érdekli ez a kérdés.
Anyám teljesen elfogadja a döntésemet, még örül is neki.
Anyósomék más helyzet, ők időről időre felhozzák a témát, próbálnak győzködni, érvelni. Sajnos ők nem tudják elfogadni a döntésünket, hogy nem lesz gyerek. Pedig unokára még van esélyük, mert a férjemnek 2 testvére van.
Fel kéne végre fogni agyilag hogy nem minden ember gondolja ugyanarról ugyanazt.
Azért mert van adott százaléknyi ember aki szeretne, attól még van olyan is aki meg NEM !
Az oka meg még mindig MAGÁNÜGY !
Engem is terrorizál ezzel az anyám, agy f....-t kapok tőle.
Havi 200 órában dolgozom se időm, se energiám nincs erre, egy hónap 70%
-át munkával töltöm.
És nem szeretnék abba a helyzetbe kerülni mint a gyerekes munkatársaim, hogy csórók és kimerültek és idegbetegek. Napi szinten látom EZT.
Hát nyaljon denevért aki ezt kitalálta.
Az egyedül halsz meg, és Terminális állapottól a halálig című részt meg ismerem. Ez a munkám, de kösz hogy szólsz. Biztos jobban tudja ezt az átlag laikus aki soha nem dolgozott egy szakosztályon.
Meg mindig akkora sokként ér amikor átutalják a bérem és tudom, hogy az egész csak az enyém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!