Támogatnád anyagilag a felnőtt gyereked jogosítványszerzését, ha korábban nem tetted meg?
Amikor 17 éves voltam, szerettem volna jogosítványt, pénzünk is volt mindig is, de anyám kijelentette, hogy márpedig nekem nem lesz. Neki is van, tehát nem értem, miért. Úgy gondolta, hogy nekem nem kell.
Aztán elköltöztem otthonról 19 évesen, egyetemre jártam, mellette dolgoztam, nagyjából magamat tartottam fent egyedül, szóval jogosítványra már nem maradt.
26 évesen iratkoztam be végül KRESZ-re, most vagyok 27 és most lesz a forgalmim. Sokba került ez nekem albérlet mellett és igen jól jött volna, ha a szüleim azt mondjak, most beleadnak, hiszen korábban nem támogattak ebben.
Nagyon rossz érzés, hogy a legtöbb korombelinek már közel 10 éve van jogsija, amit a szülei fizettek, nekem meg albérlet mellett kellett összespórolnom úgy, hogy anyámék egész jó színvonalon élnek most is.
Mit gondoltok, jogosan van bennem emiatt rossz érzés? Próbálom elengedni, de csak eszembe jut, hogy pl. a lakásalapomba is milyen jól jönne ez a pénz.
Ez a jogsi csak a tünet,itt a kapcsolat fura,ha jó az élet színvonal,biztos nem nézem h a gyerekem gürcöl egy jogsira évekig és egy lukat fizet.. Ez ott divat ahol a szülő alig várja hogy lerúgja magáról a gyermeket aki nem szeretetből lett.
Engedd el,örülj hogy most kapsz morzsát.. Amugy igen jogos,de gondolom az érzelmi rész is ilyen rideg,azért léptél le 19 évesen..
Én támogattam, mert úgy gondolom, hogy ez a szülői feladatomhoz tartozik, hogy segitsem az életben haladásához.
Anno engem nem segített senki ezért későre lett meg nekem is a jogosítványom az anyagiak miatt.
Nem értem miért nem támogatták ha egyszer megtehették volna anyagilag
Egy jogsi mindig jól jön akár önálló célra akár munkakeresés miatt
Szerintem ez egy alap szülői támogatás lenne, ahogy fentebb is írták!
Mi anno nem voltunk túl jó anyagi helyzetben Magyarba, de még úgy is kapargatott volna össze értünk annyit anyukánk, hogy a jogsi meglegyen, de akkor még kicsik voltunk, azóta Németben élünk, én is kerestem, de így is mondta, hogy kifizeti Ő és csináljam meg, de itt az én önbizalmi hibámból még nem jutottam el odáig😂
De én is támogatnám/támogatni fogom a gyereke(i)met az biztos!!
Amit írtak fentebb, hogy itt a gyermek-szülő kapcsolattal van a probléma, azzal egyetértek, legalábbis lehet benne valami sajnos, mert tényleg nem értem, hogy tudja EGY ANYA nézni, hogy a gyereke így gürcöl...
Minden jóérzésű szülő úgy támogatja a gyereket, ahogy tudja. Én is így tenném.
De neked miért nem segítenek?
Taktikai szempontból nem támogattak/támogatnak? Nagyon rossz irányba is elmehet ez a dolog egyébként.
Ismerek tehetős családokat, jogsi, kocsi, albérlet, lakás - fizetve lett a gyerekeknek. Hálásnak kéne lenniük. Ehelyett, körülbelül a felük, mint akik burokban élnek, számukra teljesen alap dolog lett a pénzcsap.
Ha te az ismerőskörben azt látod, hogy mindenkit támogatnak csak téged nem, nézd meg milyen emberek lettek. Lehet, hogy a szüleid erre alapoznak.
Nem.
Nem, nem "rúgom le magamrol". Élhet itthon, amig akar, eltartom, fizetem a tanulmányait az első szakmaig/diplomáig, fizetem az ahhoz kapcsolódó költségeket.
A jogosítvány nem ilyen.
Mondjuk én nem Magyarorszagon élek, itt konkrétan a legtöbb esetben felesleges is. Az ismeretségi körömben 2 embernek van jogosítványa, ők se vezetnek, mert nagyon jó a tömegközlekedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!