Támogatnád anyagilag a felnőtt gyereked jogosítványszerzését, ha korábban nem tetted meg?
Amikor 17 éves voltam, szerettem volna jogosítványt, pénzünk is volt mindig is, de anyám kijelentette, hogy márpedig nekem nem lesz. Neki is van, tehát nem értem, miért. Úgy gondolta, hogy nekem nem kell.
Aztán elköltöztem otthonról 19 évesen, egyetemre jártam, mellette dolgoztam, nagyjából magamat tartottam fent egyedül, szóval jogosítványra már nem maradt.
26 évesen iratkoztam be végül KRESZ-re, most vagyok 27 és most lesz a forgalmim. Sokba került ez nekem albérlet mellett és igen jól jött volna, ha a szüleim azt mondjak, most beleadnak, hiszen korábban nem támogattak ebben.
Nagyon rossz érzés, hogy a legtöbb korombelinek már közel 10 éve van jogsija, amit a szülei fizettek, nekem meg albérlet mellett kellett összespórolnom úgy, hogy anyámék egész jó színvonalon élnek most is.
Mit gondoltok, jogosan van bennem emiatt rossz érzés? Próbálom elengedni, de csak eszembe jut, hogy pl. a lakásalapomba is milyen jól jönne ez a pénz.
Ha rengeteg felesleges pénzem lenne, akkor támogatnám. Ahogy bármi másra is adnék pénzt, amit szeretne. Emiatt viszont biztos nem élnék szárazkenyéren és vízen. Mert a családunkban két darab jogosítvány van és mindkét sofőr olyan helyen lakik, ahol nulla a tömegközlekedés. Az egyiknek például nem is kellene, ha nem a 80 éves anyukáját kéne utaztatni. A másiknak szimplán kényelmi okok miatt kell az autó.
Mi Budapesten élünk, nincs olyan hely, ahová ne jutnék el autó nélkül. Ha meg autót nem akar, akkor fölöslegesnek tartom a jogosítványt. Tőlem még sosem kérdezte senki, hogy van-e jogsim. De volt egy munkatársam, ő mindenkinek azt mondta, hogy van. Az igazság az, hogy megbukott a vizsgán, de tojik rá, úgysem akar vezetni és soha senki nem fogja neki azt mondani, hogy"de mutasd már meg a jogosítványod" Másik barátnőmnek van, mert valahol Rákosborzasztón lakik, de neki hiába van autója, nem használja. Akkor megy kocsival, ha a férje vezet.
Szóval igen, támogatnám, ha úgy állnánk anyagilag és ez lenne a szíve vágya, vagy mindenképp olyan munkát szeretne, ahol elengedhetetlen a vezetés (bár hallottam már olyat is, hogy a cég fizette a jogosítványt). De mindemellett én luxusnak tartom a jogosítványt, főleg ha autó sincs, vagy nem lenne pénze fenntartani.
Mindenképpen támogatnám a saját gyermekem. Ma már szerintem alap képesség közé tartozik egy jogosítvány megléte. Én egyébként nagyon meglepődtem mikor anyám azt mondta 16,5 évesen, hogy kezdjem el a KRESZT. Ő tipikusan az a túlzottan óvaintős anyuka aki hamarabb mond mindenre nemet. Nagyot néztem, hogy szinte ő zavart engemet.
Egyébként meg igazolni tudom a fentebb leírt soraimat, hogy nagyon hasznos ha van. Pl nyaranta dolgoztam anno ismerősnek kőműves segédként és sokszor nagy segítség volt neki, hogy rendelkeztem jogsival mert így egyszerre tudott haladni két helyen a munkával. Ő maradt az egyik városban betonozni, mi addig mentünk a másikba bontani. Ráadásul nagyon jól megfizették az üzemanyag költségeket.
Szóval ez a példa is azt mutatja, hogy mindenképpen hasznos dolog és megéri támogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!