Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Támogatnád anyagilag a felnőtt...

Támogatnád anyagilag a felnőtt gyereked jogosítványszerzését, ha korábban nem tetted meg?

Figyelt kérdés

Amikor 17 éves voltam, szerettem volna jogosítványt, pénzünk is volt mindig is, de anyám kijelentette, hogy márpedig nekem nem lesz. Neki is van, tehát nem értem, miért. Úgy gondolta, hogy nekem nem kell.

Aztán elköltöztem otthonról 19 évesen, egyetemre jártam, mellette dolgoztam, nagyjából magamat tartottam fent egyedül, szóval jogosítványra már nem maradt.

26 évesen iratkoztam be végül KRESZ-re, most vagyok 27 és most lesz a forgalmim. Sokba került ez nekem albérlet mellett és igen jól jött volna, ha a szüleim azt mondjak, most beleadnak, hiszen korábban nem támogattak ebben.

Nagyon rossz érzés, hogy a legtöbb korombelinek már közel 10 éve van jogsija, amit a szülei fizettek, nekem meg albérlet mellett kellett összespórolnom úgy, hogy anyámék egész jó színvonalon élnek most is.

Mit gondoltok, jogosan van bennem emiatt rossz érzés? Próbálom elengedni, de csak eszembe jut, hogy pl. a lakásalapomba is milyen jól jönne ez a pénz.

2020. jún. 13. 01:01
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
42%

#15: 400 ezer egy jogsira elég nonszensz. Feléből ki lehet hozni. Persze, ha nem minden vizsgának többször is neki kellett futni. Ebben az esetben meg nem biztos, hogy vezetned kéne. így is túl sok a felelőtlen sofőr az utakon.

Jogsit pedig ne szerezz addig, amíg nem lesz autód. Hidd el, tapasztalatból mondom. Annak idején (már nagyon régen volt) én is megcsináltam, munkahelyem szervezett tanfolyamot, nagy kedvezmények voltak, helybe jöttek, tök jó volt. Minden vizsgám elsőre sikerült, meglett a jogsim. Kocsim még nem volt, akkoriban nehezebb is volt még hozzájutni. Aztán az élet közbe szólt: jött a gyerek, minden másra kellett a pénz, aztán megszűnt a munkahelyem stb. Igaz, azóta már van kocsink, de már akkor is tizenvalahány éve nem ültem volánnál, egyszerűen nem mertem beülni vezetni. Azóta sem. És közben eltelt 29 év, tök szuper, hogy van egy jogsim, de kb. semmire nem megyek vele. Még ha mernék vezetni, akkor sem akarnám a többieket veszélyeztetni az utakon a rutintalanságom miatt. Nagyon sok gyakorló órára lenne szükségem, hogy újra belejöjjek, pedig nagyon jól ment, amikor vizsgáztam.

2020. jún. 13. 20:52
 22/42 A kérdező kommentje:

Hát amikor csak munka után tudsz menni vezetni és állsz a pirosnál a dugóban az oktatóddal, akkor bizony a számláló megy, tanulni meg sokat nem tanulsz. 5 alkalom vezetés 48000 Ft. Nem buktam meg semmin és jól vezetek.

Munkatársam is kb. így jött ki a végén.

Nem az volt a kérdés egyébként sem, hogy szerinted mikor legyen jogosítványom. Majd amikor elesek ezért egy allastol, megmondom, hogy várjanak meg, megcsinálom, vagy mi? Ne magadból indulj ki lecci.

2020. jún. 14. 11:37
 23/42 anonim ***** válasza:
62%

21-es 400000 Ft egy jogsira teljesen reális ár ma Budapesten. A legtöbb embernek nem elég a kötelező 29 óra vezetés és a vizsgákon is direkt szivatnak. Autósiskoláknak dolgoztam évekig, szóval tudom.

És igenis jó, ha az ember megcsinálja a jogsit akkor is, ha azonnal nincs szüksége autóra. Attól még bérelhet autót, használhat MOL Limot, vezethet céges autót stb. Még ha ki is jönne a gyakorlatból sokkal egyszerűbb venni pár gyakorló órát, mint nulláról kezdeni munka, esetleg gyerek mellett.

"egyszerűen nem mertem beülni vezetni. Azóta sem." - akkor ezek szerint meg pont hogy neked nem való a jogsi.

Kérdező, egyébként én kifizetném a szüleid helyében. Ez annyira alap dolog és ha tényleg nem nélkülöznek a szüleid, akkor nem értem, hogy nézhetik el ezt. Lehet úgy vannak vele, hogy most már van saját jövedelmed, most már minek?

Nem jó szülők és nem csodálom, hogy leléptél 19 évesen.

2020. jún. 14. 12:02
 24/42 anonim ***** válasza:
15%

Én nem védem a szüleidet illetve téged is megértelek.Hasonló érzések voltak bennem fiatalon.Nem mondom hogy a családom tehetős de nem is csóró,haverok megkaptak mindent szüleiktől motorra jogsi,kismotor mindent ami akkor "menő" volt én is nagyon vágytam rá de nekem nem lehetett csak ha dolgozok érte besegítek a gazdaságba (növénytermesztés).Akkor nagyon így éreztem mint te.De utólag felnőtt fejjel kicsit se bánom mert megtanultam miaz ha valamiért megkell dolgozni,mert semmi sincs ingyen.Hozzá teszem azok a haverok akik megkapták mindent ma is anyuka apuka tartja el mert a munkavégzéshez közük nincs csak ellettek kényeztetve.

Szerintem sokkal nagyobb dicsőség azt elmondani higy amim van gyérek kor ota dolgoztam nem pedig kaptam.

Le lehet pontozni.Meg hogy szüleim utálnak stb.....

2020. jún. 14. 21:01
 25/42 A kérdező kommentje:

Utolsó, szerintem ez nagyon nem ezen múlik, de lehet ilyen önámítással is élni.

Nagyon sok ember nem kap szinte semmit és nem is lesz belőle semmi, nagyon sokan meg igazi szerető, támogató családból jönnek és sikeres, hard-working emberek lesznek maguk is.

A barátaim kaptak jogsit, autót is páran, lakást is néhányan, mégis dolgoznak, tesznek magukért, egyikük sem a lábát lógatja.

2020. jún. 15. 00:37
 26/42 Brigol20 ***** válasza:
61%

10-es!

A jogosítvány is hozzátartozik a gyermek támogatásához, előrelépéséhez, jobb esetekben..

Te is szépen látod a gyereked, ahogy ez első sorban megfogalmaztad..

Mellesleg, nem tudom merre lehetsz külföldön, de elég érdekes, hogy “nincs szükség” jogosítványra😂attól, hogy jó a tömegközlekedés, attól a munkahelyeken és úgy alapból az életben is nagy segítség! Nem biztos, hogy a gyerek is ott akar maradni pl😉💁🏼‍♀️

2020. jún. 15. 06:35
 27/42 anonim ***** válasza:
40%

Brigol!

Amszterdamban elek. Kimondottan javasolják a tömegközlekedés használatát az autók helyett. Kevésbé környezetszennyező, olcsóbb és többnyire gyorsabb is. Sőt, a nagy többség próbálja meg ezt is elkerülni, inkább biciklivel jár. Képzeld, még a miniszterelnök is bicajozik autókázás helyett.

A munkahelyek nem kérnek jogosítványt, kivéve ha szállítónak akarsz jelentkezni.

Hogy a gyerek felnőttként hol akar majd élni, az az ő dolga.

2020. jún. 15. 06:44
 28/42 Brigol20 ***** válasza:
61%

19-es!

Szerintem mindenki tisztában van vele.

Viszont szerintem egy (jó) anya akkor is a gyerekeinek él és ha belepusztul is kicsikar vagy intéz valahogyan támogatást a gyerekének, mire oda jutnak.

Egy tehetős szülőnél meg nem is lenne kérdés..

Egyébként ott is vannak problémák, ha a gyerek elől ennyire titkolóznak és színlelnek a szülők.. Ahol jó és őszinte a kommunikáció, ott a gyerek nem hisz ezt-azt!😉..hanem pontosan tudja, hogy állnak..

Nem a gyerekek önzők, hanem sok szülő, nem szülő, rossz..

2020. jún. 15. 06:53
 29/42 Brigol20 ***** válasza:
61%

27-es!

Pontosan ezért kell támogatni, mert nem biztos, hogy ott fog maradni.

Egyébként igen.. ott teljesen mindegy mivel közlekedik az ember, semmivel sem halad😂még gyalog is hátráltatják a bicajosok...

2020. jún. 15. 07:04
 30/42 anonim ***** válasza:

"Viszont szerintem egy (jó) anya akkor is a gyerekeinek él és ha belepusztul is kicsikar vagy intéz valahogyan támogatást a gyerekének, mire oda jutnak."

Nem, ez nem jó anya, hanem mártír. Nem kell ilyennek lenni.

Amúgy totál értelmetlen amit össze hadoválsz. Milyen titkolózás? Milyen színlelés? Hol volt itt szó arrol, hogy önző lenen a gyerek vagy a szülő?

Ezen kívül mindenkinek szemeyles magánügye, hogy mivel és hogyan kívánj a a gyerekét támogatni. Az enyém pl 17 éves és kvara nem érdekli a jogosítvány, mert nem latja se értelmét, se szükségét.

2020. jún. 15. 07:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!