Akiknek már felnőtt a gyereke, mit tanácsolnátok múltbéli önmagatoknak?
Dehogyis! Pl. arra olyasmiket tudok elképzelni, hogy "a gyerekem egész iskoláskora alatt rémesen tanult, nagyon aggódtam érte, sokat veszekedtem vele, hogy hogy fog így bejutni az egyetemre, de nem kellett volna, mert nagyon sikeres lett a szakmájában".
Vagy hogy "arra kérném a múltbéli önmagam, hogy nevelje több házimunkára a fiamat, mert most azt hiszi, hogy a felesége dolga őt kiszolgálni".
Esetleg hogy "azt mondanám a mútbéli önmagamnak, hogy csináljon több fotót a gyerekekről, mert akkoriban sajnos azt hittem, sohasem felejtem el a pillanatainkat, de ez nem volt igaz."
Vagy akármi. De ha valakinek mondjuk az a tanácsa magának, hogy ne szüljön többet, persze az is jöhet.
Már bánom, hogy nincs egy notesz, amibe kicsi kora óta gyűjthettem volna az aranyköpéseket.
A legkedvesebb képeket időnként hívasd elő! Az tényleg örökre megmarad. Sajnos a technika ördöge miatt elveszett pár gyerekkori fotó, ami nem hozható vissza.
Ha a gyerek ebéd után játszani akar, menjetek vele játszani, és tojd le a mosatlant! Felnőtt korban nem fog arra emlèkezni, hogy milyen jó volt mindig patika lakásban élni. Arra viszont igen, hogy mennyit foglalkoztatok vele.
Nem kell stresszelni a jegyek, a tanulás, pláne a pályaválasztás miatt. Még mi is tanulunk 40+ korban, pályát módosítunk, nem 1x évesen fog ez eldőlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!