Miért hívja nagyon sok anya a felnőtt fiát kisfiamnak?
Figyelt kérdés
Nálatok is így van ez? Ugy gondolom, a kis jelzővel egy felnőtt korú férfit már nem illetunk.2020. ápr. 30. 15:46
2/18 anonim válasza:
Anyosom a ferjem neha kisfiamnak hivja, 3 testver kozul o a legfiatalabb es a legbunkobb :D ettol nem lesz kevesbe ferfi. Engem nem zavar.
3/18 anonim válasza:
Igazad van.De egy anyának mimdig ő lesz a kicsi fia.Ha a fiát nem zavarja, hogy 30-40 évesen is kisfiamozzák, akkor ok.Neki kell szólni, hogy anya felnöttem ám.Meg, hogy zavar ez.stb...
4/18 anonim válasza:
30 éves leszek és még mindig kislányomoz néha anya. Nagymamámnál az "én pici unokám" megszólítást nem is említve..
Így szokták meg és sokszor ők még mindig a gyerekeket látják bennünk, akiket felneveltek. Szerintem nincs ezzel baj.
5/18 anonim válasza:
Mert egy anyának legyen akármilyen idős a fia, mindig is az ő kisfia marad. Ennyi. Ilyen nincs, hogy nem illetünk. Miért ne? Addig örülj, míg van anyukád, aki így hívjon. Vagy ha nem vagy férfi, akkor ugyanez lányokra is igaz. Elmúltam már 30, a nővérem már bőven a 40-es éveiben van és anyukánknak mégis a mai napig a kislányai vagyunk, a bátyám pedig, aki szintén elmúlt 40, ő meg a kisfia. Engem egyáltalán nem zavar. Az jobban bántana, ha már nem lenne anyám, aki ezt mondja...
6/18 anonim válasza:
Mert örökké a kisfia, örökké 20-4o évvel fiatalabb nála
7/18 anonim válasza:
Attól függ. Van akiknél ez a "kis"ezés akkor kerül elő, ha nyomást akar gyakorolni a "gyerekre", próbálkozni azzal, hogy majd én tudom hogy legyen/hogy jó.
Nálunk így van. Már gyerekként később kamaszként is akkor vette elő ezt a lekicsinyítőzést, mikor fegyelmezni akart. Ez semmit sem változott. Én sem szeretem, főleg, mert TÉNYLEG mindig mintegy nyomatékosításnak használja.
8/18 anonim válasza:
Attól senki sem lesz kevésbé férfi vagy nő,vagy kevésbé felnőtt, ha az édesanyja kisfiamnak vagy kislányomnak szólítja. Bárcsak még nekem is lenne, aki így hív!
10/18 anonim válasza:
Soha ne legyen nagyobb problémád az életben! Van szülő, aki nem így szólít, van akinél megmaradt. Ne bosszankodj emiatt, de finom figyelmeztetheted, hogy már nem vagy "kicsi".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!