Szülők, főznétek vegàn ételt karácsonykor a gyereketeknek és a párjának?
Külföldön élek a párommal. 24.-én, 25.-én a szüleimnél leszünk végig, ők hívtak. Utána a párom családjánál és megyünk haza, a szilvesztert már otthon töltjük a munkahelyünk miatt.
Vegànok vagyunk. A párom családja külön főz nekünk, az anyukája már lelkesen elküldte milyen receptet talált.
Az én anyukám a hagyományos karácsonyi ételeket csinálja, semmiből nem tudunk majd enni. Próbáltam erről beszélni vele, azt mondta mi alkalmazkodjunk, hagyjuk ezt a hülyeséget.
Nagyon rosszul esik, hogy ennyire semmibe vesz. Évi 2 nap annyira nehéz lenne legalább 1-2 olyan kaját csinálni amit mi is ehetünk?
Hozzáteszem, hogy nem drágább a vegàn kaja. Sőt, sokszor olcsóbb pl egy tojásmentes tészta, mint a tojásos. Szóval nem a pénzről van szó, amúgy sem, egyszerűen nem érdekli, hogy mi nem fogunk tudni enni.
A vegánságunk oka egy részben intolerancia is, a tejtermékeket pl egyikőnk sem bírja. Nyilván az allatvedelmi okok is jelentősek.
Azt hozzátenném, hogyha a szüleim jönnének hozzánk, készítenék nekik amit akarnak. Amikor az egyik barátunk jött ki látogatóba, vettem neki felvágottat a reggeli szendvicsébe meg húsos ebédet kapott. Szóval szerintem jogosan várom el, hogy fordítva is tiszteletben tartsák az étrendünket, ha vendégségbe hívnak.
Főznék. A férjem családjában a karácsonyi menü töltött káposzta, hurka, kolbász.
Egyiket sem szeretem. A vicc az egészben, hogy ők sem, de hát így szokás.
Én eddig mindig vittem magammal ételt. Oké, hogy illendőségből megkóstolom, de a karácsony nekem pont arról szól, hogy jókat egyek. Nem pedig arról, hogy valami olyannal küszködjek, amit másik napokon sem ennék meg.
Még nem volt belőle sértődés. Sőt, volt, hogy az én általam vitt ételt ették ők is. Mondjuk arra a mai napig nem jöttem rá, ha ők sem szeretik, akkor miért nem főznek mást. "gondolkodós fej"
80-as!
Nem azt mondtam, hogy hagyják ki a húst az ételekből, ezt a tejfehérje problémára írtam.
A kérdező tulajdonképpen megoldotta a problémát, hiszen megkérte az édesanyját, hogy mivel helyettesítse. Csak az édesanyja nem hajlandó együttműködni vele.
Egyébként nálunk is az a menü, mint nálatok (halászlé, töltött káposzta, hurka, kolbász, mákosguba) és hála az Istennek, tejmentesen is tökéletes az összes. Még a mákosguba is ;)
Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell..
"Ha a gyerekemen kívül van még másik 4 ember, még én és az apja, akkor nem a kedvence fog az asztalra kerülni, hanem amit a többség szeret"
Gratulálok, remek szülő lehetsz.
Gyerekemnek simán, bármikor.
Egyébként is külön főzök a lányomra kb. 10 éve már, inzulinrezisztencia miatt, szóval nekem nem gond rittyenteni egy olyan menüt, amit ő is megehet.
86!
Köszönöm, kedves tőled hogy elismered. 😚 Mondjuk az erto olvasás nem megy neked, hiszen a komment másik részét már nem fogtad fel. Segitek. Ez volt a másik fele; "Ha vsak a gyerekem jön, neki nyilván a kedvencet főzöm." Még tovább segítek, mert agyilag zokninak tunsz: olyat fogok készíteni, amíg mindenki szeret, ha több vendégem van.
Nincs mit megköszönni, irónia volt.
Anyukám ha tudja hogy én, tesóm, vagy egy unokája szeret xy ételt, akkor ünnepekre MEGCSINÁLJA, és esze ágában nem lenne azon agyalni hogy abból hány ember fog enni, és hányan hozzá sem nyúlnak. 1 az az egy fajta ételről van szó könyörgöm!! Bele ne haljon már az ember hogy meg kell csinálni.
"Nem az anyadekhoz mentek? Otthon én nem vagyok vendég."
Évek óta nem élek otthon és ez nem is az a ház, ahol felnőttem. Vendégségben érzem magam és úgy is hívtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!