Szülők, főznétek vegàn ételt karácsonykor a gyereketeknek és a párjának?
Külföldön élek a párommal. 24.-én, 25.-én a szüleimnél leszünk végig, ők hívtak. Utána a párom családjánál és megyünk haza, a szilvesztert már otthon töltjük a munkahelyünk miatt.
Vegànok vagyunk. A párom családja külön főz nekünk, az anyukája már lelkesen elküldte milyen receptet talált.
Az én anyukám a hagyományos karácsonyi ételeket csinálja, semmiből nem tudunk majd enni. Próbáltam erről beszélni vele, azt mondta mi alkalmazkodjunk, hagyjuk ezt a hülyeséget.
Nagyon rosszul esik, hogy ennyire semmibe vesz. Évi 2 nap annyira nehéz lenne legalább 1-2 olyan kaját csinálni amit mi is ehetünk?
Hozzáteszem, hogy nem drágább a vegàn kaja. Sőt, sokszor olcsóbb pl egy tojásmentes tészta, mint a tojásos. Szóval nem a pénzről van szó, amúgy sem, egyszerűen nem érdekli, hogy mi nem fogunk tudni enni.
A vegánságunk oka egy részben intolerancia is, a tejtermékeket pl egyikőnk sem bírja. Nyilván az allatvedelmi okok is jelentősek.
Azt hozzátenném, hogyha a szüleim jönnének hozzánk, készítenék nekik amit akarnak. Amikor az egyik barátunk jött ki látogatóba, vettem neki felvágottat a reggeli szendvicsébe meg húsos ebédet kapott. Szóval szerintem jogosan várom el, hogy fordítva is tiszteletben tartsák az étrendünket, ha vendégségbe hívnak.
Az én rokonságom is ilyen amúgy. Gyerekkorom óta nem eszem húst, vagyis nem nagyon. Soha nem volt rám ezért külön főzve, sütve, jó esetben köret volt, amit ehettem. Ellenben gúnyolódás az ment ezerrel. Akkor sem volt olyan kaja, ha segíteni hívtak át. De ha véletlenül volt valami, akkor azt előbb megették mint a húsokat, mert az a könnyű kaja. Vagy elnassolták utána. Szóval én itt Mo-n még nem láttam olyat, aki tekintettel volt más étkezési szokásaira. Egyedül anyám főzött olyat, amit én megeszek. Ezért meglep, hogy a tied még erre sem képes.
Ha tudsz rendelj valamit, bár nem tudom lesz e nyitva valami vegán hely. Esetleg tescoba ugorj be hazafele menet és tankolj fel, ne legyetek éhen.
Hát nem tudom, hol élnek a kedves válaszolók, de én húst-hússal evőként tudok olcsó és jó vegán kaját csinálni, és nem drágább, sőt, nem időigényesebb sem, meg macera sincs vele.
Sőt az emberek 90 %a fel sem fogja, hogy vegán kaját eszik néha.
Senkinek nem okoz gondot összedobni egy adag párolt/sült zöldséget rizzsel vagy egy zöldséges tésztát (15 perc)
Saláta meg egy húsos karácsonyi ebéd mellé is jól jön. (10 perc)
Tésztasaláta 15 perc alatt megvan.
Változatosság kedvéért egy francia hagymaleves halászlé helyett, a nem vegánoknak sajttal, nálunk pl karácsonyi kaja.
Röszti sem nagy kunszt. Szójafasírt/babfasírt, gombapörkölt, szintén hamar megvan. (30-40 perc)Pirított tészta zöldséggel 20 perc. Zöldséges kuszkusz (10-15 perc)
Édességnek meg megcsinálni a mákos gubát kókusztejszínnel, ugyanannyi, mint a tejszínes verzió és külön sem kell csinálni, mindenki eheti. Kókuszgolyó is baromi bonyolult...
Thai zöldséges curry max 25 perc alatt megvan...
Egyébként én húsevőként olcsóbban ki tudnám hozni a vegán étkezést, mint a mostani kajámat....
Ha pedig gyerekem lenne, alap, hogy minimum enni adjak neki, amit meg tud enni.
"Nyilván az allatvedelmi okok is jelentősek."
Azt tudjátok hogy az utazás során több száz rovart, bogarat öltök meg? Vagy egy csirke élete fontosabb mint egy katicáé? Ez kettős mérce...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!