Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, főznétek vegàn ételt...

Szülők, főznétek vegàn ételt karácsonykor a gyereketeknek és a párjának?

Figyelt kérdés

Külföldön élek a párommal. 24.-én, 25.-én a szüleimnél leszünk végig, ők hívtak. Utána a párom családjánál és megyünk haza, a szilvesztert már otthon töltjük a munkahelyünk miatt.

Vegànok vagyunk. A párom családja külön főz nekünk, az anyukája már lelkesen elküldte milyen receptet talált.

Az én anyukám a hagyományos karácsonyi ételeket csinálja, semmiből nem tudunk majd enni. Próbáltam erről beszélni vele, azt mondta mi alkalmazkodjunk, hagyjuk ezt a hülyeséget.

Nagyon rosszul esik, hogy ennyire semmibe vesz. Évi 2 nap annyira nehéz lenne legalább 1-2 olyan kaját csinálni amit mi is ehetünk?

Hozzáteszem, hogy nem drágább a vegàn kaja. Sőt, sokszor olcsóbb pl egy tojásmentes tészta, mint a tojásos. Szóval nem a pénzről van szó, amúgy sem, egyszerűen nem érdekli, hogy mi nem fogunk tudni enni.

A vegánságunk oka egy részben intolerancia is, a tejtermékeket pl egyikőnk sem bírja. Nyilván az allatvedelmi okok is jelentősek.

Azt hozzátenném, hogyha a szüleim jönnének hozzánk, készítenék nekik amit akarnak. Amikor az egyik barátunk jött ki látogatóba, vettem neki felvágottat a reggeli szendvicsébe meg húsos ebédet kapott. Szóval szerintem jogosan várom el, hogy fordítva is tiszteletben tartsák az étrendünket, ha vendégségbe hívnak.

2019. dec. 11. 08:27
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/217 anonim ***** válasza:
0%

fu de nagy bunkosag, valaki tejfolt evett... vicc az egesz.

az a tejfol attol fuggetlenul meg volt vasarolva, hogy o evett-e belole. innentol kezdve semmi nem valtozik, hogy beleeszik-e vagy nem. ha nem izlik neki, nem eszi meg. ezekszerint izlett es megette. akkor mi a bunkosag? hogy fozott neki egy finom kajat es megette?

ha laktozerzekeny lenne igazad lenne, de nem az. semmi baja nem lesz tole. akkor miert bunkosag hogy valakinek fozok egy kajat ami izlik neki es megeszi??? azert mert o kitalal maganak mindent, hogy kulonlegesnek erezhesse magat.

2019. dec. 12. 05:53
 142/217 anonim ***** válasza:
6%
Az a baj veletek, hogy hianyzik beloletek az alazat a vilag es a tobbi ember fele. Attol hogy en nekem van egy meggyozodesem, velemenyem, az az en felelossegem es dontesem, minden jogom megvan hozza. DE nem varhatom el, hogy korulottem akarki alkalmazkodjon hozzam. Az en dolgom, az en dontesem, hogy mit eszek es mit nem, magamnak kell gondoskodnom rola. Legfelnebb orulhetek, ha valaki figyelembe veszi, de nem varhatom el senkitol, hogy en ki nem allhatom a piros szint, es ezert o lecserelje kekre az asztalteritot. Mindenki gondoskodjon maganak arrol, hogy meggyozodese, hobortja, velemenye szerint tudjon etkezni, es ne mastol varja el ezt. Attol fuggetlenul, hogy egy figyelmes ember erre szakit idot, ha vendege jon, ez akkor sem termeszetes dolog, es nem varhatjatok el senkitol hogy hozzatok alkalmazkodjon, ha a tobbsegtol eltero a velemenyetek. Ez a vilagon mindenre igaz.
2019. dec. 12. 05:59
 143/217 anonim ***** válasza:
2%
lepontozok nyugodtan ervelhetnek, hogy miert nincs igazam abban, hogy senki nem varhatja el, hogy a vilag az o elkepzeleseihez es meggyozodeseihez igazodjon :>
2019. dec. 12. 06:48
 144/217 anonim ***** válasza:
92%

Mert nem a világnak kellene alkalmazkodnia a kérdezőhöz, hanem a családjának, a szüleinek. Nem tudom ki milyen családban él, de nálunk tök természetes, hogy figyelünk egymásra és egymás kéréseire, igényeire.

Valószínűleg anyuka a 6-8 embernek nem egyetlen ételt fog csinálni, hanem legalább 3-4 különböző dolog lesz, most egy ötödik vegán fogást összedobni nem akkora nagy kunszt, pláne ha a saját gyerekem kérte és nem egy random rokon.

Az igazi meggyőződéses vegánság (ellentétben a divatvegánsággal) pedig nem úgy működik, hogy már 2-3 éve nem ettek állati eredetű ételt, de hát a szülőkkel nem kéne összeveszni, úgyhogy most akkor kivételesen eszek. Na, aki ilyen rugalmasan kezeli az elveit, az a divatvegán, és mint látjuk a kérdező nem az.

Egyébként én lefogadom, hogyha a kérdező visz saját magának vegán kaját vagy rendel, akkor az anyja pedig azon fog felháborodni, hogy hát őt megalázták, mert már napok óta süt-főz, de az ő egyetlen kislánya meg sem kóstol semmit, hanem máshonnan rendel magának kaját, és nem az igazi finom házi tradicionális ételeket eszi.

Ez anyuka részéről egy érzelmi manipulációs sakk-matt, bármit csinál itt a kérdező, anyuka simán tud majd mártírkodni.

2019. dec. 12. 08:16
 145/217 anonim ***** válasza:
86%

Istenem. Nem az a bunkóság, ha valaki tejfölt eszikt! Sőt, az sem, ha húst. Hanem hogy valakit olyannal akarsz megetetni (persze titkon), amit amúgy sosem fogyaszt! Te sem voltál a tudós klub rendes tagja, az is biztos...

Ilyennel próbálkozna velem bárki (függetlenül attól, hogy rokon-e, vagy sem) és rájönnék, hidd el hogy utána egy életre megjegyezné, hogy ilyet nem csinálunk.

2019. dec. 12. 08:57
 146/217 anonim ***** válasza:
94%
Továbbá pedig ha én valakit elhívok magamhoz, akkor igenis a kedvében akarok járni, és azt szeretném, hogy elégedetten távozzon! Nem pedig megfőzetem vele a saját kajáját, meg lerendezem, hogy rendeljen magának amit akar.
2019. dec. 12. 08:59
 147/217 anonim ***** válasza:
22%
ja en is. ha en vagyok a vendeglato akkor biztos csinalok vegan vagy akarmilyen kajat. viszont en nem varom el forditva h nekem fozzon kulon mindenki :)
2019. dec. 12. 09:04
 148/217 anonim ***** válasza:
86%

#144 #145 szerintem el kell engedni, itt a kultúra csapkodja a biztosítékot. Intelligens embernek nem kell elmagyarázni hogy illik viselkedni egy vendéggel, pláne ha az családtag.

Szerintük bele kell titokba keverni a kajájába olyan dolgot, amit nem eszik. Direkt!!!

Szerintük a vendégnek kell hozni saját kaját, mert hát nehogy már 10 percet szánjon az életéből, hogy készít neki valamit amit jószívvel megeszik.

És akkor ezek játsszák a házigazdát, és ezek nevezik a hozzájuk érkező embereket családtagnak.

2019. dec. 12. 09:06
 149/217 anonim ***** válasza:
10%
Hát én tuti nem tanulnék meg vendég kedvéért olyat sütni-főzni, amit nem eszek amúgy. Ha indiait akarna enni, azt sem főznék, mert nem tudok. Mondjuk nem vagyok szülő, ezek szerint nekik muszáj követni a gyerekek agymenését.
2019. dec. 12. 10:12
 150/217 anonim ***** válasza:
96%
Mert egy töltött padlizsánban, vagy zöldséges lasagneban annyi konyhaművészet van, hogyha valaki azt akar enni, külön főzőtanfolyamot kell elvégeznie...
2019. dec. 12. 10:45
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!