Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, főznétek vegàn ételt...

Szülők, főznétek vegàn ételt karácsonykor a gyereketeknek és a párjának?

Figyelt kérdés

Külföldön élek a párommal. 24.-én, 25.-én a szüleimnél leszünk végig, ők hívtak. Utána a párom családjánál és megyünk haza, a szilvesztert már otthon töltjük a munkahelyünk miatt.

Vegànok vagyunk. A párom családja külön főz nekünk, az anyukája már lelkesen elküldte milyen receptet talált.

Az én anyukám a hagyományos karácsonyi ételeket csinálja, semmiből nem tudunk majd enni. Próbáltam erről beszélni vele, azt mondta mi alkalmazkodjunk, hagyjuk ezt a hülyeséget.

Nagyon rosszul esik, hogy ennyire semmibe vesz. Évi 2 nap annyira nehéz lenne legalább 1-2 olyan kaját csinálni amit mi is ehetünk?

Hozzáteszem, hogy nem drágább a vegàn kaja. Sőt, sokszor olcsóbb pl egy tojásmentes tészta, mint a tojásos. Szóval nem a pénzről van szó, amúgy sem, egyszerűen nem érdekli, hogy mi nem fogunk tudni enni.

A vegánságunk oka egy részben intolerancia is, a tejtermékeket pl egyikőnk sem bírja. Nyilván az allatvedelmi okok is jelentősek.

Azt hozzátenném, hogyha a szüleim jönnének hozzánk, készítenék nekik amit akarnak. Amikor az egyik barátunk jött ki látogatóba, vettem neki felvágottat a reggeli szendvicsébe meg húsos ebédet kapott. Szóval szerintem jogosan várom el, hogy fordítva is tiszteletben tartsák az étrendünket, ha vendégségbe hívnak.

2019. dec. 11. 08:27
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/217 anonim ***** válasza:
6%

ezt a belekeverest ugy mondod mintha ciant raktak volna bele. mi az hogy direkt? veletlenul tejfolos kaja volt o meg megette. mi az isten baja lett tole, ha meg izlett is neki annyira, hogy megegye, es nem laktozerzekeny????

en pl. ki nem allhatom a karfiolt megis megeszem ha van vmi kajaban ahol eppen eszek. miert van az hogy ugy tesztek mintha az lenne, hogy en eldontom hogy nem eszek egy osszetevot, es akkor az onnantol kezdve szentiras, es osszedol a vilag, ha megis eszek belole?

miert veszitek tamadasnak, hogy valahol van tejfol a kajaban, csak mert ti nem esztek tejfolt? miert tesztek ugy, mintha mindjart "DIREKT BELE LENNE KEVERVE(!!!)" csak azert hogy veled kitoljanak? megis mi fog tortenni ha lenyeled azt a rohadt tejfolt? ugy szol a recept, nem "DIREKT" keverik bele azert hogy veled kicsesszenek...

szanalmas.

2019. dec. 12. 10:50
 152/217 anonim ***** válasza:
88%
Ez tényleg ennyire hü_ye, vagy csak előadja?
2019. dec. 12. 10:56
 153/217 anonim ***** válasza:
85%

Utolsó, a "direkt" ennek a véglénynek szólt, aki ezt írta:

"En foznek "vegan" kajat de tennek bele allati eredetu dolgokat is."

Mert igen, ő csinálna vegánnak kikiáltott kaját, amibe direkt belekeverne állati eredetűt. Az ilyen ember gusztustalan. Akkor inkább ne is főzzön, de hogy magában azon heherészik hogy a vegán tudta nélkül pl tojásosat evett, hát gratulálok hozzá. Egyéb öröme ne legyen az életben.

2019. dec. 12. 10:57
 154/217 anonim ***** válasza:
6%

Attol is mi a gyasz bajod lenne egyebkent. Ha nem tudsz rola nem veszed eszre. Persze direkt en sem raknek mas kajajaba olyat amit nem szeret.

A tragediat nem ertem az egesz dologban. Attol meg neked nem kell hust meg allati eredetu termeket vasarolni, hogy mashol megeszed ha eppen az van... ezzel nem tamogatod az allatok es allati eredetu taplalekok felhasznalasat, mert nem te vetted meg es hasznaltad fel, toled fuggetlenul meg fogja venni aki csinalja... akkor mar nem teljesen mindegy? Innentol ez csak full hiszti, mert egeszsegugyi problemad nem szarmazik belole ha megeszed, nem tamogatsz olyan uzletagat amivel nem ertesz egyet, mert nem te veszed meg es hasznalod fel... innentol kezdve a tolerancia hianyarol es a "nekem jar a kulonleges banasmod mindenaron" erzeseol van szo.

2019. dec. 12. 11:02
 155/217 anonim ***** válasza:
92%

Ez a mi baja lesz tőle meg annyira szánalmas. Ti gúnyoljátok ki azokat akik "divatvegánok", ha meg egyértelműen közli hogy se véletlenül, se direkt nem akar tejfölt enni, mert ütközik az elveivel, akkor meg nektek áll feljebb. Most akkor döntsétek már el mi bajtok van?

Én inkább arra néznék hülyén aki játszaná a vegánt, de olykor betolna egy komplett rántottát, mert hát mi baja lenne tőle. Semmi, egyértelmű, de ha állítólag elvei vannak, akkor tartsa már magát hozzá, ha meg nincs akkor ne nevezze magát vegánnak.

Mintha te elvből nem vásárolnál csak hádában a túlfogyasztás, és a millió fölöslegesen legyártott szemét miatt, majd jönne a haverod hogy de vedd már meg a legújabb kollekcióját a H&M-nek mert hát mi bajod lesz tőle.

Ennyire nem érted???

2019. dec. 12. 11:03
 156/217 anonim ***** válasza:
91%

49%-os, dehát te magad írtad! Ennyire hülye vagy?!

"En foznek "vegan" kajat de tennek bele allati eredetu dolgokat is." -Tessék, segítek.

Ők nem erőltetik rád a saját étrendjüket, te miért erőlteted a tiédet? Miért nem tudod elfogadni, hogy ők bizony nem fogyasztanak állati eredetű dolgokat?

2019. dec. 12. 11:22
 157/217 anonim ***** válasza:
26%
Nem tudom miert hulyezel le (sokadjara) mert azt nem en irtam. En konkretan azt irtam, hogyha hozzam vegan jonne, kulon olajban foznek neki vegan kajat. Viszont en nem varom el hogy nekem kulon fozzenek, mert tudom hogy nem az a megszokott, es nem szeretem terhelni az embereket a kulon igenyeimmel.
2019. dec. 12. 11:24
 158/217 anonim ***** válasza:
0%
Azaz ember aki a belekevernem az allati kajat sztorit irta azota nem is irt ide. Mielott mindenkit lehulyezel otszor egymas utan meggyozodhetnel a dolgokrol.
2019. dec. 12. 11:26
 159/217 anonim ***** válasza:
93%

Hogy mi baja lenne tőle? Írta, hogy tejérzékeny (a párja is), de anyukája még erre sincs tekintettel. Én nem bíznék benne, hogy nem tesz egy kis ezt meg azt a karácsonyi ételekbe még akkor is, ha mégis külön főzne nekik valamit, aztán két ember töltheti a nap hátralévő részét a wc-n ünneplés helyett. Arról nem beszélve, hogy ha régóta vannak növényi étrenden, lehet, hogy pl. a zsíros ételek is emésztési problémát okozhatnak nekik.

Ezek miatt nekem eszembe se jutna egy vegán vendégemnek nem vegán összetevőt (pl. tejfölt vagy zsírt) tenni az ételébe. Ha már meghívtam, szeretném, ha jól érezné magát, lelkileg és testileg is.

2019. dec. 12. 11:31
 160/217 anonim ***** válasza:
33%

"Az igazi meggyőződéses vegánság (ellentétben a divatvegánsággal) pedig nem úgy működik, hogy már 2-3 éve nem ettek állati eredetű ételt, de hát a szülőkkel nem kéne összeveszni, úgyhogy most akkor kivételesen eszek. Na, aki ilyen rugalmasan kezeli az elveit, az a divatvegán, és mint látjuk a kérdező nem az."

De az. Mégpedig ezért.

"Azt hozzátenném, hogyha a szüleim jönnének hozzánk, készítenék nekik amit akarnak. Amikor az egyik barátunk jött ki látogatóba, vettem neki felvágottat a reggeli szendvicsébe meg húsos ebédet kapott. Szóval szerintem jogosan várom el, hogy fordítva is tiszteletben tartsák az étrendünket, ha vendégségbe hívnak."

Ha nekem van egy elvem, senki miatt sem rúgom fel. A vegánok nem csak nem esznek állati eredetű ételt, hanem semmilyen formában nem támogatják. Ha bemegyek a boltba és megveszem a barátom miatt, akkor arra az alkalomra lemondtam a meggyőződésemről, így akár meg is ehetném. Annak az állatnak már mindegy ki eszi meg, mivel támogattam a halálát.

Nem vagyok vegán, de nehogy már a kérdező hisztije jogos legyen.

Az intolerancia részével egyet értek, figyeljünk egymásra. Sőt, ha valakinél látom, hogy valóban vegán és tényleg meggyőződéssel, azt is elfogadom. De a kérdező csak divat vegán, a fent leírtak miatt.

2019. dec. 12. 13:24
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!