Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, főznétek vegàn ételt...

Szülők, főznétek vegàn ételt karácsonykor a gyereketeknek és a párjának?

Figyelt kérdés

Külföldön élek a párommal. 24.-én, 25.-én a szüleimnél leszünk végig, ők hívtak. Utána a párom családjánál és megyünk haza, a szilvesztert már otthon töltjük a munkahelyünk miatt.

Vegànok vagyunk. A párom családja külön főz nekünk, az anyukája már lelkesen elküldte milyen receptet talált.

Az én anyukám a hagyományos karácsonyi ételeket csinálja, semmiből nem tudunk majd enni. Próbáltam erről beszélni vele, azt mondta mi alkalmazkodjunk, hagyjuk ezt a hülyeséget.

Nagyon rosszul esik, hogy ennyire semmibe vesz. Évi 2 nap annyira nehéz lenne legalább 1-2 olyan kaját csinálni amit mi is ehetünk?

Hozzáteszem, hogy nem drágább a vegàn kaja. Sőt, sokszor olcsóbb pl egy tojásmentes tészta, mint a tojásos. Szóval nem a pénzről van szó, amúgy sem, egyszerűen nem érdekli, hogy mi nem fogunk tudni enni.

A vegánságunk oka egy részben intolerancia is, a tejtermékeket pl egyikőnk sem bírja. Nyilván az allatvedelmi okok is jelentősek.

Azt hozzátenném, hogyha a szüleim jönnének hozzánk, készítenék nekik amit akarnak. Amikor az egyik barátunk jött ki látogatóba, vettem neki felvágottat a reggeli szendvicsébe meg húsos ebédet kapott. Szóval szerintem jogosan várom el, hogy fordítva is tiszteletben tartsák az étrendünket, ha vendégségbe hívnak.

2019. dec. 11. 08:27
 171/217 anonim ***** válasza:
16%

Azért nem tudod megérteni hogy miért húz le az ember egy felest ha megkínálják annak ellenére hogy nem szereti, mert csak önmagaddal foglalkozol..

persze ha okádnék tőle nem innám meg, de ezáltal kapcsolatot tudok teremteni azzal az emberrel aki megkínál, úgymond közelebb kerülhetek hozzá, és ha mondjuk ő főzte a pálinkát, meg tudja mutatni, milyen lett amivel egy csomót dolgozott. egy kedves gesztus amit az ember bevállal azért hogy emberibb legyen és ne csak azzal törődjön, hogy ő mit gondol, hogy miért nem jó neki ez vagy az.

belém nem erőltetnek semmit. én döntök úgy hogy megiszom/megeszem az adott dolgot attól hogy nem a kedvencem. ehhez nem kell meghasonulni önmagaddal.. létezik más is a világon mint a saját meggyőződéseid, néha érdemes mérlegelni, ha nem akarsz kiállhatatlan embernek tűnni.

2019. dec. 13. 06:21
 172/217 anonim ***** válasza:
97%

Utoló csak hogy a te elveiddel nem ellenkezik a pálinka az övével meg igen a hús tej stb.

Komolyan nem lehet megerteni kb ezredjere????

Olyan sötetek vagytok mint a föld.

2019. dec. 13. 06:45
 173/217 A kérdező kommentje:

171# nem arról van szó, hogy nem a kedvencem. Egyáltalán nem eszek állatit, javarészt elvi okokból, allatvedelemből.

Neked az a normális, hogy rántott hús van a vasárnapi asztalon. Nekem az a normális, hogy nem eszek állatokat és nem húsként tekintek rájuk, hanem érző, élni akaró lényekre. De amíg nem állok bele a vasárnapi asztalnál a másikba, hogy miért eszi meg, addig elvárnám visszafelé is a tiszteletet és az elfogadást.

A pálinkás dolgot továbbra sem értem, szerintem nem illik alkoholt ráerőltetni a másikra. Az egyik közeli barátomnak alkoholista volt az apja és otthon halt meg, belefulladva a hányásába, a barátom talált rá. Szerinted ő mennyi pálinkát iszok családi összejövetelen? Szerinted nem bunkóság ráerőltetni azt, amit nem szeretne? Tök mindegy, hogy mi az oka, felnőtt emberek vagyunk, hadd döntsük már el, hogy mit eszünk /iszunk és miből nem kérünk.

2019. dec. 13. 07:20
 174/217 anonim ***** válasza:
7%

"azért vegàn kaját mindenki evett/főzött már szerintem, nem kell külön megtanulni hozzá újra főzni.

Csak néhány hétköznapi példa : káposztás kocka, krumplis tészta, grizes metélt lekvárral, zöldség leves, paradicsomleves stb."

Nálunk a tészta tojassal készül,hogy meg veletlenul se vegán. De amúgy se gondolom, hogy Karacsyonkor, amikor az ember kb terülj asztalkámat készít, akkor majd a vegánnak mondjuk zoldseglevest meg krumplit tésztát tálalok fel.

Ezért a rendelés a legidealisabb megoldás, ha valaki nem vegán.

2019. dec. 13. 07:37
 175/217 A kérdező kommentje:

174# nem mondtam, hogy ezeket kell enni karácsonyra, csak egy néhány hétköznapi példát írtam annak, aki azt hitte valami egészen új dimenziót jelent a vegàn kaja

A tészta nyilván választás kérdése, én mindig a durum tésztát vettem, amikor még ettem tojást is.

Sokan spórolás miatt veszik a simat tojás nélkül, de ezt írtam is a kommentemben.

2019. dec. 13. 08:15
 176/217 A kérdező kommentje:

Arra akartam kilyukadni, hogy mindenki eszik vegàn kaját is, csak nem úgy hívja. Vagy 1-2 összetevő elhagyásával(ami még nem változtat az izen) vegàn lehetne.

Pl sült krumplit írtam fentebb, hogy lehet olajban vagy zsírban sütni. Nem nagy változás szerintem.

2019. dec. 13. 08:19
 177/217 anonim ***** válasza:
0%
Nem!!! Edd meg a húst meg mindent. Betegek vagytok. Hát ahol éheznek? Mondjuk afrika. Azok hogy megennének mindent, nem válogatnának.
2019. dec. 13. 08:56
 178/217 anonim ***** válasza:
22%

Megfőzném persze.

Nem szeretnék egyáltalán kötekedni, de azt tudod, hogy állati eredetű termék nem csak ételben van igaz?

Rengeteg termék tartalmaz állati eredetű dolgot, amiért szintén leölik az állatot. Itt egy cikk:

[link]

A legtöbb kozmetikum is, amiről nem is gondolnád (pl. hialuronsav, keratin).

Pálmaolaj (szinte mindenben benne van, bár vegán étrenddel lehet szerencsésen ki tudod szűrni). A pálmaolaj kitermelés miatt rengeteg élőlény pusztul el, köztük naponta átlagosan 8 orángután! Benne van a margarinban, csokoládékban, kekszekben, müzlikben, szószokban, leveskockában, tisztítószerekben... nehéz sajnos kikerülni.

2019. dec. 13. 13:42
 179/217 anonim ***** válasza:
89%

"Nálunk a tészta tojassal készül,hogy meg veletlenul se vegán."

Durumtészta, kb annyiba került mint a tojásos.

Persze aki csak a kifogásokat keresi, és soha nem a megoldásokat mint te, az soha nem fog főzni a gyerekének amit ő akar, mert mindig lesz rá indoka.

Na ez az hogy te a terülj terülj asztalkámért gürcölsz napokat a zsírszagba de kifőzni egy tányér durumtésztát és rátenni paradicsomszószt már derogál.

Innen is látszik sok embernél mekkora álszent bohóckodás az egész karácsony. Főzni egy hétig, feldíszíteni a lakást úgy mint amit telibekakkantott egy csilámpóni, azt aztán igen, mert kellene a facséra a lájkgyanus képek, de 5 perces kaját csinálni olyan emberért aki elvileg fontos és a családunk része, na azt már nem.

Ez mindent elmond rólatok, így a szeretet ünnepe előtt.

2019. dec. 13. 13:59
 180/217 anonim ***** válasza:
95%

"Nem!!! Edd meg a húst meg mindent. Betegek vagytok. Hát ahol éheznek? Mondjuk afrika. Azok hogy megennének mindent, nem válogatnának."

Aztán ki az anyád vagy te hogy megparancsold másoknak mit egyenek meg?? Beteg az te vagy aki ennyira agyfxt kap attól mert vki nem zabálja teli magát vele a zsíros ünnepi kajából, meg nem iszik meg 10 liter pánikát, mert az úgy illik.

Akkor húzzál ki Afrikába osztogatni, ne itt járjon a szád. Álszentebb tudnál még lenni, mikor valag pénz bezabálsz, de a kérdezőtől sajnálod a csomag durumtésztát??? Gyomrom kifordul az ilyentől.

2019. dec. 13. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!