Vennének fel kölcsönt, nagy összegben a gyereketeknek?
Adott egy szitu, ahol van egy nő és férfi, házasok, közös pici gyerekkel, jól élnek, néha van nagyobb vita. A nő nem dolgozik, nem is kap gyed-et, nem visz a kasszára be pénzt, semmit, nem is vitt be soha. A férfi dolgozik, de feketén, nincs bejelentve, emellett viszonylag jól keres (kb. 300e Ft). Férfinek szülei nincsenek, meghaltak. A nőnek élnek mind a kettő. Lakást akarnak venni, van a férfinak összegyűjtött pénze de az csak a felét teszi ki, annak a lakásnak amit kinéztek, a lakás mindenképp közös névre kerülne!! Hitelt akarnak félvenni (3,5m Ft) de ugye így nem kapnak. Azon gondolkoznak, hogy megkérik a nő valamelyik szülőjét, hogy vegyen fel kölcsönt a szülő a nevére és a férfi fizeti minden hónapban rendesen a hitelt.
Ha ti lennétek a nő valamelyik szüleje mit tennétek? Vennétek fel kölcsönt így a nevetekre, ebbe a szituba?
Én pontosan így tudtam felesben lakást venni a páromal. Neki volt sok félretett pénze, nekem sajnos nem (válásom taccsra tett) (nő vagyok) (ennyit arról, hogy váláskor mindig a nő nyer). Az egyik szülőmnek pont akkor ajánlottak egy igen jó szabad felhasználású konstrukciót, és neki akkor nem volt rá szüksége, de felajánlotta nekem, hogy felveszi a hitelt, odaadja nekem, és én neki fizetek, mert tudta, hogy lakást fogunk venni. Óriási segítség volt, el sem tudom mondani, mekkora, mert így nincs jelzálog a lakáson. Neki magas a jövedelme, és mivel nekem is elég jó, jó magas törlesztőt tudok neki utalni minden hónapban, így remélhetőleg gyorsan ki tudjuk pörgetni. De ő még hamarabb kész lesz vele.
Őrületes segítség volt, és mindig hálás leszek neki, hogy bevállalta értem. Szóval az én szüleim megtették értem. De ehhez nagy bizalom és nagyon jó kapcsolat kell, és persze anyagi biztonság: hogy neki ez ne legyen probléma, ne hiányozzon neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!