Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, főznétek vegàn ételt...

Szülők, főznétek vegàn ételt karácsonykor a gyereketeknek és a párjának?

Figyelt kérdés

Külföldön élek a párommal. 24.-én, 25.-én a szüleimnél leszünk végig, ők hívtak. Utána a párom családjánál és megyünk haza, a szilvesztert már otthon töltjük a munkahelyünk miatt.

Vegànok vagyunk. A párom családja külön főz nekünk, az anyukája már lelkesen elküldte milyen receptet talált.

Az én anyukám a hagyományos karácsonyi ételeket csinálja, semmiből nem tudunk majd enni. Próbáltam erről beszélni vele, azt mondta mi alkalmazkodjunk, hagyjuk ezt a hülyeséget.

Nagyon rosszul esik, hogy ennyire semmibe vesz. Évi 2 nap annyira nehéz lenne legalább 1-2 olyan kaját csinálni amit mi is ehetünk?

Hozzáteszem, hogy nem drágább a vegàn kaja. Sőt, sokszor olcsóbb pl egy tojásmentes tészta, mint a tojásos. Szóval nem a pénzről van szó, amúgy sem, egyszerűen nem érdekli, hogy mi nem fogunk tudni enni.

A vegánságunk oka egy részben intolerancia is, a tejtermékeket pl egyikőnk sem bírja. Nyilván az allatvedelmi okok is jelentősek.

Azt hozzátenném, hogyha a szüleim jönnének hozzánk, készítenék nekik amit akarnak. Amikor az egyik barátunk jött ki látogatóba, vettem neki felvágottat a reggeli szendvicsébe meg húsos ebédet kapott. Szóval szerintem jogosan várom el, hogy fordítva is tiszteletben tartsák az étrendünket, ha vendégségbe hívnak.

2019. dec. 11. 08:27
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/217 anonim ***** válasza:
12%

Ha hozzám vegán jönne enni, én biztos főznék neki vegán ételt ahogy kell, külön olajban, stb.

Viszont ha nincs egészségügyi oka annak, hogy nem ehetek bizonyos ételekből, akkor meggyőződésem ellenére tiszteletből ennék belőle, hogy ne körülöttem forogjon minden.

Nem értem, ez egy vegánnak miért elképzelhetetlen. Semmi bajod nem lesz tőle, ha eszel valamennyit a húsból, attól, hogy amúgy nem eszel. Én nem különcködnék ennyire. Van olyan rokonom, aki egyáltalán nem eszik húst (nem tudom vegán, laktovegán, vegetáriánus vagy mi, de nem eszik magától) mégis eszik mindenből a családi összejöveteleken, rosszul érzi magát, ha miatta külön akar vki főzni. Őszintén nem értem miért nem lehet ezt kivitelezni.

Attól függetlenül, hogyha hozzám olyan jön aki tudom hogy vegán, alap, hogy főzök neki húsmentesen.

2019. dec. 11. 20:25
 122/217 anonim ***** válasza:
4%
119! Ne haragudj, de a primitív hozzaszólásod kevés inteligenciat tükröz, ezért inkább nem is válaszolok!
2019. dec. 11. 20:26
 123/217 anonim ***** válasza:
75%

Szándékosan megeteted a vendégeddel azt az ételt amit utál, de én vagyok a primitív? Jajj de cuki.

Nem, nem válaszolsz, mert nincs mit válaszolni erre, igazam van.

2019. dec. 11. 20:29
 124/217 anonim ***** válasza:
6%

Előző vagyok. Kiegésziteném annyival, hogy csak arra akarok kilyukadni, én nem várom el, hogy mindenki az én meggyőződésemhez alkamlazkodjon. Főleg idős, más gondolkodású emberek. Felesleges konfliktust szül.

Persze tudom ez egy vérvegánnak elképzelhetetlen, hiszen az egész világ az ő véleményéhez kell hogy alkalmazkodjon. Hogy miért, nem tudom. Én pl. utálom a pálinkát, meg hogy alkoholista a magyar nemzet, mégis iszok belőle, ha megkinálnak. Nagy dolog.

2019. dec. 11. 20:29
 125/217 anonim ***** válasza:
16%
123! Hol irtam hogy direkt megetetem? Olvasd vissza! Nem vagy normalis!
2019. dec. 11. 20:31
 126/217 anonim ***** válasza:
83%

" Én halászlét terveztem, mert rajta kívül mindenki szereti. Tudom bunkóság, de hozzon magával olyat amit szeret."

Jahhh bocsi :D Nem tolod le a torkán, csak meghívod VERNDÉGSÉGBE és elvárod hogy ő hozzon magával kaját, vagy nézzen az asztalnál korgó gyomorral, mert te nem sütsz ki 1 szelet csirkehúst.

Bocs, ez tényleg más....

2019. dec. 11. 20:33
 127/217 anonim ***** válasza:
16%

Figyelj kedves! Nem tudom mit pattogsz ezen ennyire, de már beteges, hogy nem tudod lezárni, nincs annál jobb dolgod hogy engem csesztess, szánalmas vagy! Én teljesen normális hangnemben válaszoltam eddig a pillanatig neked, te meg nem kicsit primitiv, degradáló stílusban. Majd ha normálisan írsz arra válaszolok.

De èn ezt a témát itt lezárom. Leírtam a kérdezönek azt amire kíváncsi volt. Ha meg ez bunkósag amit írtam, akkor az, les.zarom.

2019. dec. 11. 20:39
 128/217 anonim ***** válasza:
16%
Dehogy főznék.
2019. dec. 11. 20:48
 129/217 anonim ***** válasza:
89%
Igazad van, elég nagy bunkóság. De sebaj, neked megfelel.
2019. dec. 11. 20:55
 130/217 anonim ***** válasza:
92%
Azta, biztos velem van a baj, de ha olyan jön hozzánk, aki előtte még nem volt ott, vagy nem volt közös kajálás, meg is szoktam kérdezni, mit szeret, mik a kedvencei, mit nem fogyaszt.
2019. dec. 11. 21:02
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!