Szülők, főznétek vegàn ételt karácsonykor a gyereketeknek és a párjának?
Külföldön élek a párommal. 24.-én, 25.-én a szüleimnél leszünk végig, ők hívtak. Utána a párom családjánál és megyünk haza, a szilvesztert már otthon töltjük a munkahelyünk miatt.
Vegànok vagyunk. A párom családja külön főz nekünk, az anyukája már lelkesen elküldte milyen receptet talált.
Az én anyukám a hagyományos karácsonyi ételeket csinálja, semmiből nem tudunk majd enni. Próbáltam erről beszélni vele, azt mondta mi alkalmazkodjunk, hagyjuk ezt a hülyeséget.
Nagyon rosszul esik, hogy ennyire semmibe vesz. Évi 2 nap annyira nehéz lenne legalább 1-2 olyan kaját csinálni amit mi is ehetünk?
Hozzáteszem, hogy nem drágább a vegàn kaja. Sőt, sokszor olcsóbb pl egy tojásmentes tészta, mint a tojásos. Szóval nem a pénzről van szó, amúgy sem, egyszerűen nem érdekli, hogy mi nem fogunk tudni enni.
A vegánságunk oka egy részben intolerancia is, a tejtermékeket pl egyikőnk sem bírja. Nyilván az allatvedelmi okok is jelentősek.
Azt hozzátenném, hogyha a szüleim jönnének hozzánk, készítenék nekik amit akarnak. Amikor az egyik barátunk jött ki látogatóba, vettem neki felvágottat a reggeli szendvicsébe meg húsos ebédet kapott. Szóval szerintem jogosan várom el, hogy fordítva is tiszteletben tartsák az étrendünket, ha vendégségbe hívnak.
#110 Te ennyire sütyü vagy? Nyilván, már azzal, hogy létezel ezen a bolygón, kárt fogsz okozni egyes élőlényeknek, pl fogalmad sincs, hány hangyát tapostál már agyon véletlenül. A kulcsszó azon van, hogy mi az amit direkt csinálsz. Mert ez határozza meg azt, hogy ki vagy.
Másfelől: azzal, hogy nem eszel húst, nem támogatod az állattartást. Ha a világon több vegán lenne, akkor kevesebb állatot kellene tenyészteni kizárólag abból a célból hogy megöld és felfald. Kevesebb lenne a szenvedésük (mert gyalázatos körülmények között tartják őket a nagyüzemben)kevesebb földterületet használnának el legelőnek, és kevesebb tonna sertés fekália ömlene a folyókba tavakba a sertéstelepekről. És még sorolhatnám.Az egész bolygó fellélegezhetne végre, ha a lakosság fele mondjuk vegán lenne.
Nem, aki sajnálja a csirkét az nem fogja megölni és megenni, csak azért, hogy a hozzád hasonló emberek megnyugodjanak. Vannak a húsevők között is szép számmal akik ezt megértik és elfogadják, már ez is nagy szó.
hazamész, nem?
Mi akadályoz meg benne, hogy te is segíts a koynhában és főzz?
hagyományos karácsonyi ételeket csinálja
MElyik hagyományos karácsonyi leves az, amelyikben nincs hús és habarni kell? Nyilván nem borlevest akarsz tejszín nélkül, ami kb forralt bor. CSak mert azt írod, elég lenne, ha habarás előtt venne ki belőle.
Nem érzed, hogy hazajössz???
Akkor anyukád miért érezze azt, hogy tekintettel kell rád lenni???
#107 nálad se lennék vendég. Szuper kedves emberek lehettek, meghívtok valakit vendégségbve majd letojjátok hogy mit nem szeret enni.
Aki ekkora bunkó minek hív vendégeket?
"Nem érzed, hogy hazajössz???
Akkor anyukád miért érezze azt, hogy tekintettel kell rád lenni???"
Szóval ha hozzátok olyan ember teszi be a lábát, aki nem ott lakik, akkor arra nem vagytok tekintettel? Direkt büdösbunkón viselkedtek?
Ejha, ennyi kulturlényt. Remélem 4 fal között élitek az életeteket, család és barátok nélkül, mert őszintén sajnálnám azt a sok embert körülöttetek.
107! Nem is kötelező eljönni hozzánk
De gondolj bele 7 másik embernek igazodni egyhez? Én nem fogok külön főzni, meg csirkét csirkével enni karácsonykor. Akkor rendelünk neki! De nem fogok olyat főzni amit senki más nem szeret csak az az egy ember! Vagy jöjjön és főzzön magának!
Nem kötelező, de felteszem nem ő hívatta meg saját magát. Ti hívtátok meg. Márpedig ha én meghívok valakit, akkor nem tolok le direkt olyat a torkán amitől kifordul a gyomra. Ha meg ekkora ősember vagyok, hogy nem vagyok képes egy szelet csirkemellet kisütni neki, akkor nem hívok vendégeket.
Nektek valami mániátok ez a 6 elkalmazkodik 1-hez mondat? Fenn akakadt a lemez? Senki nem kérte hogy te is azt edd, amit az az egy ember. Bámulatos milyen életképtelen emberek vannak.
Figyi nekem ételintoleranciám van, voltam olyan összejövetelen ahol sokan voltunk és nekem volt külön egy szelet hús amit megehettem, meg köret (ami amúgy is volt). Más meg ette azokat a dolgokat, amiből én nem ehetettem.
Ilyenkor marhára hálát adok az égnek hogy kulturált emberek vesznek körül. Te meg ásd el magad 5 méter mélyre.
117, nálam a vendég vendég, vendéglátással-
de ha a gyerekem azzal sértene meg, hogy azt mondja, nem érzi úgy, hogy egy év után hazajön, akkor egyen, amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!