Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, főznétek vegàn ételt...

Szülők, főznétek vegàn ételt karácsonykor a gyereketeknek és a párjának?

Figyelt kérdés

Külföldön élek a párommal. 24.-én, 25.-én a szüleimnél leszünk végig, ők hívtak. Utána a párom családjánál és megyünk haza, a szilvesztert már otthon töltjük a munkahelyünk miatt.

Vegànok vagyunk. A párom családja külön főz nekünk, az anyukája már lelkesen elküldte milyen receptet talált.

Az én anyukám a hagyományos karácsonyi ételeket csinálja, semmiből nem tudunk majd enni. Próbáltam erről beszélni vele, azt mondta mi alkalmazkodjunk, hagyjuk ezt a hülyeséget.

Nagyon rosszul esik, hogy ennyire semmibe vesz. Évi 2 nap annyira nehéz lenne legalább 1-2 olyan kaját csinálni amit mi is ehetünk?

Hozzáteszem, hogy nem drágább a vegàn kaja. Sőt, sokszor olcsóbb pl egy tojásmentes tészta, mint a tojásos. Szóval nem a pénzről van szó, amúgy sem, egyszerűen nem érdekli, hogy mi nem fogunk tudni enni.

A vegánságunk oka egy részben intolerancia is, a tejtermékeket pl egyikőnk sem bírja. Nyilván az allatvedelmi okok is jelentősek.

Azt hozzátenném, hogyha a szüleim jönnének hozzánk, készítenék nekik amit akarnak. Amikor az egyik barátunk jött ki látogatóba, vettem neki felvágottat a reggeli szendvicsébe meg húsos ebédet kapott. Szóval szerintem jogosan várom el, hogy fordítva is tiszteletben tartsák az étrendünket, ha vendégségbe hívnak.

2019. dec. 11. 08:27
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/217 anonim ***** válasza:
11%

"MEGCSINÁLJA, és esze ágában nem lenne azon agyalni hogy abból hány ember fog enni, és hányan hozzá sem nyúlnak'

Na ez bunkóság, de ne zavarjon.

2019. dec. 11. 15:26
 92/217 anonim ***** válasza:
67%

Nem kell rá kérni, szívesen teszi.

Bunkóság az az, hogy te úgy főzöl a családodnak hogy előtte százalékot számolsz, ugyan a jelen lévők hány százaléka eszik belőle, és ha szerinted kevesen akkor nem főzöd meg, mert neked egy féle kaja elkészítésétől már letörik a kezed. Törődni valakivel, oda figyelni valakire, aki a családunk része az egy természetes dolog. Ha nem lennél ekkora EQ nuku, aki a saját gyerekétől sajnálja az ételt, akkor még fel is fognád.

2019. dec. 11. 15:31
 93/217 anonim ***** válasza:
87%
Ezen az oldalon mindig olyan szépen képen vág az igazi magyar valóság. Hogy képesek ismeretlenek így nekiesni valakinek, sértegetni, ócsárolni...
2019. dec. 11. 15:35
 94/217 anonim ***** válasza:
42%

93!

Te magadtól vagy ilyen hülye, vagy különórára jársz miatta? Épeszű ember úgy főz, hogy abból minden vendége tudjon enni. Nem főzök külön a lányomnak, a fiamnak, a menyemnek, a vejemnek, a ferjemnek, meg még kétfélét a nagynénémék mega férjének. Olyat főzök, amit MINDENKI SZERET.

2019. dec. 11. 15:41
 95/217 A kérdező kommentje:
91# nem vagyunk egyformák. Közel egy éve nem voltunk Magyarországon, nem érzem úgy, hogy most hazamennék. Ez van. Ettől függetlenül szeretem a családom, félre értés ne essék. De nem érzem azt, hogy egyáltalán várnának haza. Anyóson egyértelműen érződik, ez bánt igazán.
2019. dec. 11. 16:05
 96/217 anonim ***** válasza:
90%

És a mindenkibe a saját gyereked nem tartozik bele?

Hát jó.

Hüye meg leginkább te vagy aki nem fogja fel, hogy nem 6 fogásos etelt kér a kérdezo hanem 1 valamit amiből tud enni. De az ilyen szuperanyuknak nincs 20 percük az életükből amíg egy szájbatekert vegán kaja elkeszül.

Napokat aldoztok a nagybetűs ünnepi étere de nincs idő egy adag vegyes zödséget leönteni növényi tejszinnel, rátenni a növényi sajtot és becseszni a sütőbe. Nem ám. Hát mit kepzel a büdos kolke. Rend van fegyelem és akar ehen is dögölget.

Ezt vajon kitől tanutad, mintaanyu?

2019. dec. 11. 16:08
 97/217 anonim ***** válasza:
42%

Amúgy gondoltam hogy ezzel a hülye peldaval jösz hogy 6 félét kellene főzni 6 embernek akkor mi van? Nos ez a legritkabb esetben van kb soha hogy nem lehet 1-2 kajat talalni ami mindenkinek jó.

De az ilyenek mint te már csak igy tudnak vedekezni, hogy nekiallnak nemletezo vegetekbe atcsapo pl eket hozni.

2019. dec. 11. 16:11
 98/217 anonim ***** válasza:
18%

Draga 97!

A MINDENKIBE mindenki bele tartozik. A gyerekem is. Az olyat főzök, amit mindenki szeret, az azt jelenti, hogy ő is szereti De egészen biztos, hogy ha vendégeket hívok vacsorára, akkor nem a gyerek kedvence, tökfőzelék tükörtojással lesz a vacsora, hanem valami olyan, amit a jelenlevő összes személy szeret. Amúgy meg már az első kommentek között leírtam, hogy én nem főznek külön Vegán etelt, mert nem ismertem őket, hanem rendelnék neki. De olyan Mindegy hogy mi mit tennénk, az a lényeg, hogy az ő anyja nem fog neki semmit csinálni.

2019. dec. 11. 16:22
 99/217 anonim ***** válasza:
21%

"

Amúgy gondoltam hogy ezzel a hülye peldaval jösz hogy 6 félét kellene főzni 6 embernek akkor mi van? Nos ez a legritkabb esetben van kb soha hogy nem lehet 1-2 kajat talalni ami mindenkinek jó."

Szövegértés megint nulla. Ugyanezt írtam le előtted, te agyatlan.

2019. dec. 11. 16:24
 100/217 anonim ***** válasza:
60%

Agyatlan az te vagy aki lökte ezt a 6 ember alkalmazkodjon 2höz dumát, mert nem jut el a tudatodig hogy lehet úgy főzni, hogy a mindenevők és a vegánok is ehessenek. Nettó 20 perc plusz időtöltés a konyhaban.

A kedvenc kaja pelda volt, nem arrop szol a kerdes.

Nyugodtan olvasd vissza magad okostojás.

Nagyon ertelmes lehetsz ha nem vagy otthon képes egy vegan kajat összedobni, ehhez neked rendelni kell.

2019. dec. 11. 16:36
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!