Szülők, főznétek vegàn ételt karácsonykor a gyereketeknek és a párjának?
Külföldön élek a párommal. 24.-én, 25.-én a szüleimnél leszünk végig, ők hívtak. Utána a párom családjánál és megyünk haza, a szilvesztert már otthon töltjük a munkahelyünk miatt.
Vegànok vagyunk. A párom családja külön főz nekünk, az anyukája már lelkesen elküldte milyen receptet talált.
Az én anyukám a hagyományos karácsonyi ételeket csinálja, semmiből nem tudunk majd enni. Próbáltam erről beszélni vele, azt mondta mi alkalmazkodjunk, hagyjuk ezt a hülyeséget.
Nagyon rosszul esik, hogy ennyire semmibe vesz. Évi 2 nap annyira nehéz lenne legalább 1-2 olyan kaját csinálni amit mi is ehetünk?
Hozzáteszem, hogy nem drágább a vegàn kaja. Sőt, sokszor olcsóbb pl egy tojásmentes tészta, mint a tojásos. Szóval nem a pénzről van szó, amúgy sem, egyszerűen nem érdekli, hogy mi nem fogunk tudni enni.
A vegánságunk oka egy részben intolerancia is, a tejtermékeket pl egyikőnk sem bírja. Nyilván az allatvedelmi okok is jelentősek.
Azt hozzátenném, hogyha a szüleim jönnének hozzánk, készítenék nekik amit akarnak. Amikor az egyik barátunk jött ki látogatóba, vettem neki felvágottat a reggeli szendvicsébe meg húsos ebédet kapott. Szóval szerintem jogosan várom el, hogy fordítva is tiszteletben tartsák az étrendünket, ha vendégségbe hívnak.
Én főznék, nem csak a gyerekemnek, másnak is. Pedig én távolról sem vagyok vegán. Volt olyan, hogy grillezés volt nálunk, és előző nap szóltak a férjemnek, hogy valaki nem eszik/ehet húst (nem tudom, milyen okból). Vettünk grillezhető zöldségeket, csináltam egy salátát (a feta sajtot külön tálba tettem), nem volt panasz.
Én glutén- és tejérzékeny vagyok, úgyhogy átérzem a problémádat. Szerencsére az én rokonságom megértőbb. A te helyzetedben én vinnék magammal valamilyen kész ennivalót a biztonság kedvéért, a rendelés se rossz ötlet. Bár anyukámnál én simán megcsinálnám azt is, hogy bemegyek a spájzba, keresek alapanyagokat (rizs, krumpli, leveszöldségek, egyéb alapdolgok a legtöbb háztartásban vannak) és összedobok valami ehetőt. Igaz, én elég otthonosan mozgok a szüleimnél...
Főznék, igen.
És, hogy kísérletezni se kelljen neki így hirtelen, akkor csinálnék valamita hagyományos konyhámból. Még, ha nem is karácsonyi, legalább kis hazai lenne, zöldségleves, paradicsommártás főtt krumplival, stb....
Mondd meg neki, hogy a parod anyukája milyen aranyos, hogy szó nelnélkül kuldi a recepteket, lehet dacból ő is változtat a hozzáállásán, bár nem ismerem.
Anugy 24.en 2ig kb minden nyitva lesz, Aldi, Lidl is, ott be tudtok vásárolni.
En mondjuk elejteném azt is, hogy ha hozzank jonnek, hasonló hozzáállásra lehet számítani.
Ja tényleg jó trollkérdés volt.
am továbbra se értem, hogy miért nem lehet megenni karácsonykor egy évben 1x valami lightosabb húsos kaját. Ezt valaki mondja már el miért akkora probléma. nekem égne a pofámról a bőr, hogy semmilyen intoleranciám nincs, semmi allergiám a húsokra, és mégis az egész családban mondjuk 15 ember eszik amit fôznek, és csak nekem külön főzzenek, mert én úgy döntöttem nem eszek húst...
én megcsinálnám, alap, ha vendég jön és tudom hogy vegán, akkor készülök neki vegán kajával... de hogy pl. a saját anyám külön olajat tegyen fel, külön kajákat találjon ki stb., azért mert én nem vagyok hajlandó semmi húst enni szimpla meggyőződésből...közben 15 másik embernek jó amit főz... hát, szégyellném magam. de úgy látom egyedül vagyok ezzel.
Igen főznék a vendégemnek neki tetsző (ételallergiának megfelelő) ételt. Ez alap.
Mi vegetáriánusok vagyunk, ezen belül én gluténos dolgokat sem ehetek, párom pedig nem eszik tojást, megértem a helyzeted. Sajnos az én családom is azon a szinten van hogy "a hal az nem hús, miért nem eszed meg.." vagy "egy kicsi nem árt meg". Nem rosszindulatból de anyukám elég értetlen az ilyesmiben. Legutóbb halpaprikást készített pedig mondtuk hogy azt nem eszünk. Másnapra csinált rakott karfiolt de tele rakta főtt tojással holott azt sem eszünk. Nah. Ez van. Benéztem a fagyóba és főztem magunknak egy borsó főzeléket pakorával.
Azt a 3 napot kibírtuk így. Anyós dettó. Megfőzte a vega kaját és jól megszórta morzsával ami gluténos. Levest ettem magában 2 napig náluk. Mi is külföldről utaztunk haza, egy évben 1x látogatunk hozzájuk.
Anyukamnak volt egy baratnoje aki nem evett semmi tejtermeket, de nem azert mert nem birna a szervezete hanem mert a fejebe vette hogy o nem szereti.
Egyszer naluk volt kajan es pont olyat foztek amiben volt tejfol de nem lehetett erezni az izen.
Siman megette es csak joval kesobb mondta el neki... :D
En foznek "vegan" kajat de tennek bele allati eredetu dolgokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!