Szülők, főznétek vegàn ételt karácsonykor a gyereketeknek és a párjának?
Külföldön élek a párommal. 24.-én, 25.-én a szüleimnél leszünk végig, ők hívtak. Utána a párom családjánál és megyünk haza, a szilvesztert már otthon töltjük a munkahelyünk miatt.
Vegànok vagyunk. A párom családja külön főz nekünk, az anyukája már lelkesen elküldte milyen receptet talált.
Az én anyukám a hagyományos karácsonyi ételeket csinálja, semmiből nem tudunk majd enni. Próbáltam erről beszélni vele, azt mondta mi alkalmazkodjunk, hagyjuk ezt a hülyeséget.
Nagyon rosszul esik, hogy ennyire semmibe vesz. Évi 2 nap annyira nehéz lenne legalább 1-2 olyan kaját csinálni amit mi is ehetünk?
Hozzáteszem, hogy nem drágább a vegàn kaja. Sőt, sokszor olcsóbb pl egy tojásmentes tészta, mint a tojásos. Szóval nem a pénzről van szó, amúgy sem, egyszerűen nem érdekli, hogy mi nem fogunk tudni enni.
A vegánságunk oka egy részben intolerancia is, a tejtermékeket pl egyikőnk sem bírja. Nyilván az allatvedelmi okok is jelentősek.
Azt hozzátenném, hogyha a szüleim jönnének hozzánk, készítenék nekik amit akarnak. Amikor az egyik barátunk jött ki látogatóba, vettem neki felvágottat a reggeli szendvicsébe meg húsos ebédet kapott. Szóval szerintem jogosan várom el, hogy fordítva is tiszteletben tartsák az étrendünket, ha vendégségbe hívnak.
Akkor mit jössz itt Afrikával te szerencsétlen?
Nem tudjátok már mit hordjatok össze csak hogy lenyomjátok a torkán a kérdezőnek a töltött káposztát. Nem vagytok komplettek. Hogy valakibe ekkora frusztráltságot keltsen hogy más nem akar húst enni, ez valami fantasztikus.
Mondom ha ekkora szívügyed akkor menj vigyél nekik. De ha csak bezzeglésre használnád fel a nyomorukat, akkor meg fogd be.
Egyébként attól hogy a kérdező nem eszi meg a húst nekik még nem jut több hús, se más, szóval nem értem a nagy logikai eszmefuttatásodat. Semmi jelentősége Afrikában nem lesz annak hogy a kérdező pulykát eszik vagy tésztát mákkal.
Figyu "csilisbab" fölösleges -felteszem trágár- privátokat küldözgeti, mert törlöm olvasatlanul nem vagyok kíváncsi idegen frusztrált alakok vergődésére.
Azért csak ismételni tudom magam, eszméletlen hogy valakiből ekkora dühöt vált ki egy vegán XD Tudok javasolni egy jó dilidokit.
"Ja és neked meg, anyd-at azt."
Ezt most vettem csak észre. Hát gratulálok az értelmi szintedhez, nagyon kulturált élőlény lehetsz. Aki nem azt eszi mint te vagy megvédi azt, annak az anyját.
8 elemi megvan? :)))Proli.
Nem tudom ki milyen családban él, de nálunk tök természetes, hogy figyelünk egymásra és egymás kéréseire, igényeire.
nekem meg az a természetes,hogy a szüleimhez haza megyek. A kérdező nem így érzi, akkor elvárásai se legyenek :(
Utolso nem tudom mit lovagolsz a szavakon. Otthon az ahol eletvitelszeruen elek. Szuleim meg nem varjak el hogy azert latogassak haza 2 napra hogy ott robotoljak. Ahogy ha ok eljonnek hozzak sem allnak be a konyhaba melozni. Nem is hagynám.
Ettol fuggetenul szomoru hogy nalatok csak az van emberszaba veve akinek ott az otthona -de az is fozzon maganak v dogoljon ehen- mas meg kapja be.
Remek emberek lehettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!