Szülők, főznétek vegàn ételt karácsonykor a gyereketeknek és a párjának?
Külföldön élek a párommal. 24.-én, 25.-én a szüleimnél leszünk végig, ők hívtak. Utána a párom családjánál és megyünk haza, a szilvesztert már otthon töltjük a munkahelyünk miatt.
Vegànok vagyunk. A párom családja külön főz nekünk, az anyukája már lelkesen elküldte milyen receptet talált.
Az én anyukám a hagyományos karácsonyi ételeket csinálja, semmiből nem tudunk majd enni. Próbáltam erről beszélni vele, azt mondta mi alkalmazkodjunk, hagyjuk ezt a hülyeséget.
Nagyon rosszul esik, hogy ennyire semmibe vesz. Évi 2 nap annyira nehéz lenne legalább 1-2 olyan kaját csinálni amit mi is ehetünk?
Hozzáteszem, hogy nem drágább a vegàn kaja. Sőt, sokszor olcsóbb pl egy tojásmentes tészta, mint a tojásos. Szóval nem a pénzről van szó, amúgy sem, egyszerűen nem érdekli, hogy mi nem fogunk tudni enni.
A vegánságunk oka egy részben intolerancia is, a tejtermékeket pl egyikőnk sem bírja. Nyilván az allatvedelmi okok is jelentősek.
Azt hozzátenném, hogyha a szüleim jönnének hozzánk, készítenék nekik amit akarnak. Amikor az egyik barátunk jött ki látogatóba, vettem neki felvágottat a reggeli szendvicsébe meg húsos ebédet kapott. Szóval szerintem jogosan várom el, hogy fordítva is tiszteletben tartsák az étrendünket, ha vendégségbe hívnak.
Én főznék a gyerekemnek vegán ételt.
Én a helyetekben vinnnék magamnak ételt dobozban, és tüntetően azt enném. Tudom, gyerekes... de azt remlném, anyám észreveszi magát.
Persze, hogy főznék.
A te helyedben meg amikor mennek a szülőkhöz, vinnék magamnak dobozba kis kaját.
Ha ő nem veszi figyelembe a ti érdeketeket, akkor ti se vegyétek figyelembe az övét.
Ennyi.
Nem kell megsertodni, csak ezt megcsinálni.
Persze, hogy főznék!
Pedig én disznózsírral főzős tipus vagyok, de szerintem egyszer igazán meg lehet tenni (pláne hogy nem bonyolult)
Két opció van: visztek magatokkal enni, vagy nem étkezni mentek (ebéd után)
Persze, a vendégeknek mindig olyat csinálok, amit ők szeretnek. Nálunk is van tejfehérje érzékenység és még a 81 éves nagypapám is képes volt újraértelmezni a 40 éves süti receptet, hogy mi is ehessünk belőle.
Anyukád úri hóbortnak tarthatja a vegán étrendet. Én nem vagyok az, nem ismerem a mozgató rugóit, de nem erőltetnék rá semmit arra, aki nem akarja megenni. Inkább kirekesztésnek tűnik, hogy csakazértis hagományos menü lesz és otthon felejtsd el a kialakult életviteled. Ez nem olyan, mint amikor lecseréled a kertészkedős kabátot az ünneplőre.
Vigyetek magatoknak ételt és melegítsd meg, aztán a többit nem kell szóvá tenni. Észre fogja venni magát.
Az a baj, hogy repülővel megyünk és nem vettünk külön poggyászt, csak egy priority kisbőröndünk lesz, amibe az ajándékok lesznek+2 hátizsák amiben a ruháink. Szóval nem nagyon tudunk hogy hozni a gépen 2 napra elegendő kaját.
Helyben szerintem minden zárva lesz, de még utána nézek, 24.-én gondolom nyitva lesznek még a nagyobb boltok. Akkor veszünk pár dolgot.
Annyira kellemetlen az egész, a párom előtt, főleg hogy az ő anyukája milyen kedves ebben a témában.
4# persze rendelt kaja is tök jó, maga a gesztus lenne a lényeg, hogy mi is számítunk, ránk is gondolnak.
De ha megkérdezett volna, hogy mit csináljon, tudtam volna pár egyszerű ételt mondani, amihez nem kell különleges hozzávaló meg sok idő. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!