Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, főznétek vegàn ételt...

Szülők, főznétek vegàn ételt karácsonykor a gyereketeknek és a párjának?

Figyelt kérdés

Külföldön élek a párommal. 24.-én, 25.-én a szüleimnél leszünk végig, ők hívtak. Utána a párom családjánál és megyünk haza, a szilvesztert már otthon töltjük a munkahelyünk miatt.

Vegànok vagyunk. A párom családja külön főz nekünk, az anyukája már lelkesen elküldte milyen receptet talált.

Az én anyukám a hagyományos karácsonyi ételeket csinálja, semmiből nem tudunk majd enni. Próbáltam erről beszélni vele, azt mondta mi alkalmazkodjunk, hagyjuk ezt a hülyeséget.

Nagyon rosszul esik, hogy ennyire semmibe vesz. Évi 2 nap annyira nehéz lenne legalább 1-2 olyan kaját csinálni amit mi is ehetünk?

Hozzáteszem, hogy nem drágább a vegàn kaja. Sőt, sokszor olcsóbb pl egy tojásmentes tészta, mint a tojásos. Szóval nem a pénzről van szó, amúgy sem, egyszerűen nem érdekli, hogy mi nem fogunk tudni enni.

A vegánságunk oka egy részben intolerancia is, a tejtermékeket pl egyikőnk sem bírja. Nyilván az allatvedelmi okok is jelentősek.

Azt hozzátenném, hogyha a szüleim jönnének hozzánk, készítenék nekik amit akarnak. Amikor az egyik barátunk jött ki látogatóba, vettem neki felvágottat a reggeli szendvicsébe meg húsos ebédet kapott. Szóval szerintem jogosan várom el, hogy fordítva is tiszteletben tartsák az étrendünket, ha vendégségbe hívnak.

2019. dec. 11. 08:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/217 anonim ***** válasza:
89%

Ebből már nem jöttök ki jól.

Ha odamentek és nem esztek a főztjéből, akkor meg azon fog megsértődni és hisztizni, hogy már napok óta főz, és meg sem kóstoltok semmit.

Ez az első Karácsony, mióta vegán vagy?

2019. dec. 11. 08:48
 12/217 anonim ***** válasza:
19%

Nem, kivéve, ha egészségügyi szempontok (allergia) indokolják.

Megbocsáss, de én nemcsak ehetetlennek és undorítónak tartom a vegén kaját, amellett, hogy ez a legújabb hiszti, hanem álszentségnek is. Ha valódi klímavédelmet akarsz, akkor ültess fát, ne betonozz le mindent, és ne csinálj kettőnél több gyereket. Itt kezdődik.

De ez az én véleményem. Én azért haragszom ennyire a vegánokra, mert amióta ez a hiszti megy, nemcsak a kaja zöme ehetelen a menzán, de 15 év óta nem láttam ennyi falragaszt, levonót, vignettát stb. a a klotyóktól kezdve az isten tudja hol nem. Mind "védi" a klímát és mind vegán, miközben ezerszer annyi szemetet termel, mint bármikor máskor eddig a világon.

Ha a családhoz mégy, akkor alkalmazkodj te és a párod is. Két napig kibírod.

2019. dec. 11. 08:48
 13/217 A kérdező kommentje:
8# 9-en leszünk, abból mi ketten +1 kisbaba, aki még anyatejes.
2019. dec. 11. 08:49
 14/217 A kérdező kommentje:
12# a vegànsàg elsősorban egy allatjogi mozgalom, nem a környezetvédelemről szól.
2019. dec. 11. 08:51
 15/217 anonim ***** válasza:
29%
Áh, hát így azért érthető. Azt hittem csak ti ketten meg a szülők lesznek. Evidens, hogy a többséget veszi figyelembe. Tulajdonképpen lehet ám az ő szemszögéből is nézni a dolgot: de elvarod, hogy a másik 6 ember miattad vegán etelt egyen? Nektek teljesen külön kellene így főznie. Így azert más a helyzet. Rendelj magatoknak valamit. Vagy vásárolj be és főzz valamit, kozben legalább anyádnak is besegíthesz egy kicsit.
2019. dec. 11. 08:53
 16/217 anonim ***** válasza:
20%

Zárójeles megjegyzés:

"Hozzáteszem, hogy nem drágább a vegàn kaja."

De, a vegán kaja sokkal drágább. Nálatok külföldön nem tudom, hogy van, de itthon az alternatív termékek csillagászati áron vannak, és ha normális kaját akar csinálni az ember, akkor a hozzávalókat is vadászni kell.

Szoktam vegán vendégeknek főzni nem-vegánként, igyekszem egyszerű recepteket választani ilyenkor, pontosan a nem-vegánsàgom okán, mégis, àtlagosan rámegy egy napom a vásárlásra, három boltot tuti végig kell járjak, mire találok mindent... pedig pesti vagyok, szóval nem a mucsai kisboltról van szó.

Zárójel bezár.

Természetesen tekintettel vagyok mindig a vendégeimre, vegánnak is főzök vegánosan, gluténosnak is gluténmentesen, és ezt tartom normálisnak, ha ez oda-vissza működik (de írtad, hogy igen).

Ilyen szituban családon belül valószínűleg tanácsot kérnék, hogy mit főzzek, mondjatok ötletet, mert én nem értek hozzá.

Esetleg küldj néhány egyszerű receptet anyukádnak, ha megsértődik rá, marad az, hogy rendeljetek magatoknak sajnos.

Még az jutott eszembe, hogy ki lehetne neki emelni, hogy nem vagytok "vérvegánok", persze ha nem vagytok. :) pl nem tudom, mennyire lenne kiborító, ha ugyanabban az olajban sütné a tudomisén zöldséges tócsnit, mint a halat maguknak. Szóval jelezni, hogy nem jàrtok sok vesződséggel. (Nyilván arra gondolok, hogy pl egy gluténmentes más, ott minden kés, vágódeszka stb külön kell legyen, mert egy apró morzsa se kerülhet bele.)

2019. dec. 11. 08:54
 17/217 anonim ***** válasza:
38%

Én általában ingadozom a vegetáriánus és halevő között, de megmondom őszintén a vegánságtól mindig pont az tartott vissza, hogy ha utazol vagy bármi olyan helyzetbe kerülsz, nagyon nehéz ételt találni/rendelni. Mivel a tejet én sem bírom, így ovo-vegetáriánus étrendet követek, de néha hallal kiegészítve így nem hívhatom magam vegának. (főleg meg mindenevő időszakaim is vannak 2-3 évente, tehát elég hektikus életet élek. A húst utálom mindenestre)

Kérd meg anyukádnak hogy csináljon egy tál salátát és ha más nem, egyetek köretet salátával, az is valami. Ha olajban rántja a halat, nehogy már ne tudjon nektek brokkolit vagy karfiolt rántani.

2019. dec. 11. 08:57
 18/217 anonim ***** válasza:
18%
Hiaba pomroztok le nullara. Ha 8 ember van, akkor nem a kettőt kell előnybe helyezni, hanem a másik hatot. Nem allergiás a kerdezo, csak vegán.
2019. dec. 11. 08:58
 19/217 anonim ***** válasza:
91%

17!

Mondjuk azt vedd figyelembe, hihy a vegán nem eszi meg elvileg a tojással panírozott zöldséget, plusz ha a hal/hús után sütik már megint nem vegan.

2019. dec. 11. 08:59
 20/217 A kérdező kommentje:

15# nem kéne külön főznie, elég lenne, ha venne ki a levesből nekünk, mielőtt behabarja, vagy a sült krumplit nem zsírban sütné hanem olajban.. Vagy hogy 4 tojásos tészta helyett tojasmentest vegyen.

Tényleg nem várjuk el, hogy legyen 6 fogás külön nekünk, de hogy semmit nem tudunk kenyéren kívül enni majd, az gáz szerintem.

A tejterméktől meg olyan hasi görcseink és hasmenésünk lenne, hogy alkalmazkodni sem tudnánk, ha akarnánk se, 12#.

Vegánként ez a második Karácsonyom 11#, de tavaly nem voltunk ilyenkor otthon munka miatt (vendéglàtàs) . Előtte csak tejterméket nem ettem. Akkor sem főzött külön, de a kaják nagy részéből tudtam úgy enni.

2019. dec. 11. 09:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!