Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, főznétek vegàn ételt...

Szülők, főznétek vegàn ételt karácsonykor a gyereketeknek és a párjának?

Figyelt kérdés

Külföldön élek a párommal. 24.-én, 25.-én a szüleimnél leszünk végig, ők hívtak. Utána a párom családjánál és megyünk haza, a szilvesztert már otthon töltjük a munkahelyünk miatt.

Vegànok vagyunk. A párom családja külön főz nekünk, az anyukája már lelkesen elküldte milyen receptet talált.

Az én anyukám a hagyományos karácsonyi ételeket csinálja, semmiből nem tudunk majd enni. Próbáltam erről beszélni vele, azt mondta mi alkalmazkodjunk, hagyjuk ezt a hülyeséget.

Nagyon rosszul esik, hogy ennyire semmibe vesz. Évi 2 nap annyira nehéz lenne legalább 1-2 olyan kaját csinálni amit mi is ehetünk?

Hozzáteszem, hogy nem drágább a vegàn kaja. Sőt, sokszor olcsóbb pl egy tojásmentes tészta, mint a tojásos. Szóval nem a pénzről van szó, amúgy sem, egyszerűen nem érdekli, hogy mi nem fogunk tudni enni.

A vegánságunk oka egy részben intolerancia is, a tejtermékeket pl egyikőnk sem bírja. Nyilván az allatvedelmi okok is jelentősek.

Azt hozzátenném, hogyha a szüleim jönnének hozzánk, készítenék nekik amit akarnak. Amikor az egyik barátunk jött ki látogatóba, vettem neki felvágottat a reggeli szendvicsébe meg húsos ebédet kapott. Szóval szerintem jogosan várom el, hogy fordítva is tiszteletben tartsák az étrendünket, ha vendégségbe hívnak.

2019. dec. 11. 08:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/217 anonim ***** válasza:
75%

Persze, hogy főznék.

2 napot ki lehet bírni.

Egyébként meg hogy jön bárki is ahhoz, hogy beleszóljon, hogy két felnőtt ember hogyan táplálkozik?

Egyébként szerintem se nehéz a vegán étrend, gomba, rizs, krumpli mehetnek, és ezek még laktatóak is. A tofut sem ördöngösség elkészíteni.

2019. dec. 11. 09:58
 32/217 anonim ***** válasza:
16%
Nem beleszólásról van szó, csak nem szeretné az anyuka a hóbortos gyerekének az allűrjeit kiszolgálni.
2019. dec. 11. 10:00
 33/217 A kérdező kommentje:

30# de aranyos vagy. Igen, pont erről írtam fentebb, hogy egy pici odafigyeléssel mi is tudnánk enni, nem kéne külön főznie.

De egyébként itt nem a plusz munkáról vagy esetleg plusz pénzről van szó, hanem hogy szerinte hülyeség. És kész. A tejfehérje érzékenységemet sem vette soha komolyan amikor még otthon éltem és ő főzött rám.

Igen, jó kérdés, hogy akkor minek hívott.

2019. dec. 11. 10:04
 34/217 anonim ***** válasza:
18%

"Egyébként meg hogy jön bárki is ahhoz, hogy beleszóljon, hogy két felnőtt ember hogyan táplálkozik?"

Egyébként meg hogy jön barki is ahhoz, hogy beleszóljon, hogy a másik 6 ember hogyan táplálkozik?

Értsétek már meg, hogy 8 ember lesz jelen, ebből kettő az, aki elvárja, hogy a másik 6 hozza alkalmazkodjon, vagy hogy nekik külön készítsenek valamit. Az ideális megoldás az, ha a kerdezo vagy külön készít valamit kettejüknek-vagy mégjobb, annyit készít, hogy bárki megkostolhassa- vagy rendel maguknak.

2019. dec. 11. 10:05
 35/217 anonim ***** válasza:
93%
Az én anyukám idén múlt 70 éves. A nővérem él külföldön aki vegán. Nem hisztiből és nem két éve, eleve vegetáriánus már több, mint húsz éve,(46 éves, 97 óta él külföldön, így nem az van, hogy anyu beletanult még mikor itthon élt) vegán életmódra viszont 5 éve váltott. Anyu már akkor is 65 volt. Minden további nélkül készít minden alkalomra (nem csak karácsonyra) vegán fogást, persze besegítek én is, együtt böngésszük mit lehetne, tavaly diósült volt, amit csak azért nem falt fel kóstolás után a család és a vendégsereg nem vegán része, mert akkor nem maradt volna neki elég belőle. Ezt hisztinek, meg divatnak nevezni egy családtag részéről akkor is nettó surmóság, ha valaki tényleg csak "fellángolásból" étkezik így, de nem gondolnám, hogy ez volna a vegánok többségére jellemző. A nővérem eleve menhelyen önkénteskedik munka mellett, nem divatból, meg magamutogatásból állatvédő és nem fotelharcos, valóban megteszi amit tud. A fenntarthatóságra is figyel. Mindenki tiszteletben tartja az életmódját, az étkezését, akkor is, ha az összegyűlt 15 főből csak Ő vegán. Szeretjük és becsüljük annyira, hogy nem okoz nekünk sem erőfeszítést, sem bosszúságot, hogy örömmel készített ételt tegyünk elé, inkább tekintjük kihívásnak, amiből sokat tanulunk. Nagyon finom vegán menüsorok vannak, már megvan nyár óta az idei, majdnem mindent be is szereztünk hozzá, már csak a kedvenc zabitalából kell a helyi kis bioboltban betankolni, ne neki kelljen futkosni érte, évente csak kétszer látjuk, szeretettel, türelmetlenül várjuk, hogy velünk legyen.
2019. dec. 11. 10:11
 36/217 A kérdező kommentje:

34# ez akkor lenne jogos, ha elvárnám, hogy senki ne egyen hagyományos kaját az asztalnál. Nem kértem, hogy mindenki vegàn kaját egyen rajtunk kívül.

Az van, hogy még hétfőn délelőtt is dolgozunk és 23.-àn éjszaka szállunk le, 24.-én hajnalban érünk oda a szüleimhez. Nem nagyon lesz arra idő és mód, hogy én ott főzőcskézzek meg bevasaroljak. Ha pár nappal hamarabb érkeznénk, főznék szívesen.

Fa díszítés és ebéd lesz a program aznap. Mire odaerunk már a kaja 90%-a kész lesz, édesanyámat ismerve. (ő már hétfőn nem dolgozik)

2019. dec. 11. 10:13
 37/217 anonim ***** válasza:
91%
Apropó azt még hozzáteszem, hogy mivel évek óta nagy slágere van ezeknek az ételeknek, tanulva az első hibájából már mindig annyi készül, hogy kóstolhassanak, ehessenek a vendégek is, mert kíváncsiak is és sokuknak ízlik, így beépítettük a menübe a vegán fogásokat, jut is, marad is, ebből is pont úgy, mind minden egyéb ünnepi ételből.
2019. dec. 11. 10:14
 38/217 A kérdező kommentje:
35# nagyon jó ezt olvasni! :)
2019. dec. 11. 10:15
 39/217 anonim ***** válasza:
18%

"

A kérdező kommentje:

34# ez akkor lenne jogos, ha elvárnám, hogy senki ne egyen hagyományos kaját az asztalnál. Nem kértem, hogy mindenki vegàn kaját egyen rajtunk kívül."

Tehát végül is azt várod el ezek szerint, hogy anyád két komplett menüt főzzön, egy hagyományosat és egy vegánt. Szuper.

Magyarorszagon is létezik a házhozszállítás. Tesco, vagy akármi, online megrendeled, anyád címét megadod, vele közlöd, hogy anyu, ekkor még ekkor érkezik éz meg az, tedd már be a hűtőbe. Vagy bevásárolsz meg külföldön és raszanod azt a 20 eurót, amibe egy plusz bőrönd feladása kerül.

2019. dec. 11. 10:17
 40/217 anonim ***** válasza:
85%

Na a proli hadsereg megint idetalált... Sajnálom Kérdező, itt sok jóra ne számíts. Mindig a kérdezők a hibásak. :)

Amúgy nálunk még a 91 éves dédim is külön főz az egyik vegán unokatestvéremnek, ha éppen náluk vagyunk. Annyi, hogy az elején nem nagyon tudta, hogy mit lehet, mit nem, mit is takar ez. De aztán leegyszerűsítette, hogy "szóval azt nem eszi meg, aminek valamilyen állathoz van köze". :D És annyira igyekszik, hogy tavaly karácsonyra tőlünk pl vegán szakácskönyvet kért.

Nem értem, hogyha valaki elhív vendégségbe valakit, miért nem tudja figyelembe venni az igényeit.

2019. dec. 11. 10:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!