Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, főznétek vegàn ételt...

Szülők, főznétek vegàn ételt karácsonykor a gyereketeknek és a párjának?

Figyelt kérdés

Külföldön élek a párommal. 24.-én, 25.-én a szüleimnél leszünk végig, ők hívtak. Utána a párom családjánál és megyünk haza, a szilvesztert már otthon töltjük a munkahelyünk miatt.

Vegànok vagyunk. A párom családja külön főz nekünk, az anyukája már lelkesen elküldte milyen receptet talált.

Az én anyukám a hagyományos karácsonyi ételeket csinálja, semmiből nem tudunk majd enni. Próbáltam erről beszélni vele, azt mondta mi alkalmazkodjunk, hagyjuk ezt a hülyeséget.

Nagyon rosszul esik, hogy ennyire semmibe vesz. Évi 2 nap annyira nehéz lenne legalább 1-2 olyan kaját csinálni amit mi is ehetünk?

Hozzáteszem, hogy nem drágább a vegàn kaja. Sőt, sokszor olcsóbb pl egy tojásmentes tészta, mint a tojásos. Szóval nem a pénzről van szó, amúgy sem, egyszerűen nem érdekli, hogy mi nem fogunk tudni enni.

A vegánságunk oka egy részben intolerancia is, a tejtermékeket pl egyikőnk sem bírja. Nyilván az allatvedelmi okok is jelentősek.

Azt hozzátenném, hogyha a szüleim jönnének hozzánk, készítenék nekik amit akarnak. Amikor az egyik barátunk jött ki látogatóba, vettem neki felvágottat a reggeli szendvicsébe meg húsos ebédet kapott. Szóval szerintem jogosan várom el, hogy fordítva is tiszteletben tartsák az étrendünket, ha vendégségbe hívnak.

2019. dec. 11. 08:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/217 anonim ***** válasza:
13%
Így hogy anyád már évek óta nem veszi komolyan a valódi betegségből adódó igényeidet nem tudom miért vagy úgy meglepődve, hogy a divatolásodat sem veszi komolyan. Szóval ez megint csak egy kamu provokatív kérdés, most hogy már a vegán menyasszony ügye lecsengett.
2019. dec. 11. 10:20
 42/217 A kérdező kommentje:

Nem várom el, hogy külön menüt készítsen nekünk!

Anyós pl székelykáposztat csinál minden évben. Most mondta, hogy olajon megcsinálja a pörkölt alapot és egyszerűen ketté szedi, mielőtt beleteszi a húst.

Kb 1 perc plusz munkával fog járni, hogy lesz egy tál húsmentes székelykàposzta is az asztalon.

Ekkora dolgokra gondoltam, nem arra, hogy doktoráljon a vegàn ételekből és új fogásokat találjon ki. De hiába írom, egyesek úgysem értik meg.

2019. dec. 11. 10:25
 43/217 anonim ***** válasza:
16%
Menj oda anyukádhoz reggel korán és készítsd el a vegán kaját a családnak.Így biztosan az lesz.Nekik meg a hagyományosat segítsd megfőzni.
2019. dec. 11. 10:25
 44/217 anonim ***** válasza:
88%

Én főznék a gyerekemnek, ez természetes.

Az itteni válaszok meg gusztustalanok.

2019. dec. 11. 10:29
 45/217 anonim ***** válasza:
13%

Na és pontosan mitől lesz székelykáposzta a pörkölt szaftos savanyú kaposzta? Mert ez az lesz.

Mit főz anyád? Hagyományos menu altalaban halászlé, töltött káposzta, hurka, kolbász, mákosaivá, sült/rántott hal. Ebből mégis melyiket tudná vegán módon megcsinálni, Úgy, hoyg majd később tesz bele húst vagy tejterméket? Egyiket se.

Megegyszer: rendelsz előre élelmiszert, vagy viszel magaddal és ott anyádnak, be,e együtt főzöl valamit. Töltesz vele egy kis időt és még is taníthatsz neki valami újat. Vagy rendelsz vegán menüt magatoknak.

2019. dec. 11. 10:34
 46/217 A kérdező kommentje:

Mert a székelykàposzta mi? Pörkölt alapos savanyú káposzta összefőzve.

Semmivel sem lesz rosszabb, hogy hús nélkül fog átfőni a miénk. Nem a hústól lesz jó íze egy ételnek. A fűszerezés többet számít.

De itt a hangsúly azon van, hogyha akarja az ember, külön fogás nélkül is megoldja.

2019. dec. 11. 10:43
 47/217 anonim ***** válasza:
41%
nálunk ez toros káposzta.
2019. dec. 11. 10:45
 48/217 anonim ***** válasza:
17%
Oke. Igazad van. Anyád egy mocskos szemet állat, aki nem érdekli meg hogy gyereke legyen és a helyedben nem is mennék hozzájuk, sőt, a büdös életben szóba sem állnék vele többét. Így jó? Ezt vártad?
2019. dec. 11. 10:47
 49/217 anonim ***** válasza:
13%
Bztos nem. Van egy ilyen selejt unokatestvérem, de őt már nem hívjuk sehova mióta megrígatta a mamát, mert csirkét vág. Sok gyökér. Amúgy se veszik komolyan, ha valakinek betegség miatt muszáj különkeges diétát tartani (sajnos én is ilyen vagyok), de ezek miatt a divatnajmok meg a hisztijeik miatt még kevésbé. Ahelyett hogy örülnének, hogy szabadon ehetnek amit akarnak, másokat is próbálnak behúzni.
2019. dec. 11. 10:49
 50/217 anonim ***** válasza:
31%

"12# a vegànsàg elsősorban egy allatjogi mozgalom, nem a környezetvédelemről szól."

De a környezetvédelemről szól. A húsipar környezetszennyező hatásairól, másodsorban az állatvédelem.

De ez most lényegtelen.

Megkérdezted miket főz? Csak akad valami vegán (rizibizi, sültkrumpli (el se tudom képzelni zsírban kisütve).

De a reptéren szerintem tudsz venni vegán menüt (nem olcsó), vagy most előre megrendeled és akkor lesz mit enned. Sok helyen szállítanak ki karácsonyi menüt. Beugrasz 23-án vásárolni (ikea zöldséggolyó) stb. Rengeteg megoldás van, de te inkább hisztizel, mert nem csinálnak külön vegán ebédet.

2019. dec. 11. 10:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!