Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, főznétek vegàn ételt...

Szülők, főznétek vegàn ételt karácsonykor a gyereketeknek és a párjának?

Figyelt kérdés

Külföldön élek a párommal. 24.-én, 25.-én a szüleimnél leszünk végig, ők hívtak. Utána a párom családjánál és megyünk haza, a szilvesztert már otthon töltjük a munkahelyünk miatt.

Vegànok vagyunk. A párom családja külön főz nekünk, az anyukája már lelkesen elküldte milyen receptet talált.

Az én anyukám a hagyományos karácsonyi ételeket csinálja, semmiből nem tudunk majd enni. Próbáltam erről beszélni vele, azt mondta mi alkalmazkodjunk, hagyjuk ezt a hülyeséget.

Nagyon rosszul esik, hogy ennyire semmibe vesz. Évi 2 nap annyira nehéz lenne legalább 1-2 olyan kaját csinálni amit mi is ehetünk?

Hozzáteszem, hogy nem drágább a vegàn kaja. Sőt, sokszor olcsóbb pl egy tojásmentes tészta, mint a tojásos. Szóval nem a pénzről van szó, amúgy sem, egyszerűen nem érdekli, hogy mi nem fogunk tudni enni.

A vegánságunk oka egy részben intolerancia is, a tejtermékeket pl egyikőnk sem bírja. Nyilván az allatvedelmi okok is jelentősek.

Azt hozzátenném, hogyha a szüleim jönnének hozzánk, készítenék nekik amit akarnak. Amikor az egyik barátunk jött ki látogatóba, vettem neki felvágottat a reggeli szendvicsébe meg húsos ebédet kapott. Szóval szerintem jogosan várom el, hogy fordítva is tiszteletben tartsák az étrendünket, ha vendégségbe hívnak.

2019. dec. 11. 08:27
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/217 anonim ***** válasza:
87%

"Ha csak tejet nem ennének, szerintem külön menü sem kellene, mert laktózmentes tejjel meg lehet egyszerűen oldani. De a kirántott hús sem tartalmaz tejet.

"

A laktózmentes tej tejcukrot nem tartalmaz, illetve le van bontva, tejet pedig igen. Fehérjét is, ami nem jó annak, akinek az okoz gondot.

Az ilyen fogalmatanok miatt nem merek enni kb sehol, megkérdem, hogy csinálta, kétszer is...és akkor veszek, ha olyan, de közben rajtam van a pánik is

2019. dec. 11. 11:35
 62/217 anonim ***** válasza:
91%
#61 írták már hogy a laktózmentes termékektől is szarul lesz. Tehát nem fogyaszthat semmilyen formában tejet. Neki a növényi "tejes" termékek az alternatívák.
2019. dec. 11. 11:36
 63/217 anonim ***** válasza:
7%

# 51/

100%-os válasz.

És ezzel be is lehet zárni a topikot. :)

2019. dec. 11. 11:39
 64/217 anonim ***** válasza:
84%

Nem is értem ezt a “divatvegánság” kifejezést.

Honnan tudnák az itteni válaszadók, úgy hogy nem is ismerik a kérdezőt, hogy ő most divatból csinálja vagy meggyőzôdésből?

2019. dec. 11. 11:51
 65/217 anonim ***** válasza:
27%
24-én amúgy boltok délig vannak tuti, vehetsz te is pár dolgot, aztán sértődjön meg ő is, hogy nem jó, amit csinált...akkor egal lesz, meg tudsz mit enni
2019. dec. 11. 11:58
 66/217 anonim ***** válasza:
75%
Én biztosan megtenném, mert nagyon rosszul éreznem magam, ha valaki éhesen maradna az asztalnál. Nálunk nincs vegán a családban, viszont a fiam menyasszonya glutérzékeny, a kedvéért megtanultam gluténmentes süteményeket készíteni. Mikor megkérdeztem, mi legyen a vacsora szentestén, a következők derültek ki: a fiam menyasszonya nem szereti a halat, inkább sült csirkét enne sült krumplival, a fiam viszont rántott halat enne krumpli salátával, a másik fiam rántott csirkét francia salátával. Szóval lesz rántott hal, rántott csirke, sült csirke, sült krumpli, krumpli saláta és francia saláta. Mindenki elégedett lesz és mindenki jól fog lakni.
2019. dec. 11. 11:58
 67/217 A kérdező kommentje:

61# a laktózmentes termékek azoknak jók, akik a tejcukrot nem tudják lebontani.

Mi tejfehérje érzékenyek vagyunk, ez teljesen más. A páromnak pl kipirosodik a bőre, nehezen kap levegőt tőle. Én nekem "csak" hasi görcseim lennének és hasmenésem.

Nem hiszem, hogy ezt ennyire túl kéne ragozni. A hús és a tojás, méz elhagyása volt saját döntés, de nem hiszem, hogy ez akkora ügy lenne. Felnőttek vagyunk, senkire nem erőltetjük rá, úgyhogy nem értem néhány kommentelőnek pontosan mi a problémája.

Ezt a divat dolgot meg nem értem. Igen, sajnáljuk az állatokat és furán jönne ki, hogy óriási állatbarátként húst együnk. De ezen kár rágódni, nem a vegánságról akartam "vitázni", hanem magáról a szituról, hogy itt a szülők hogy viszonyulnának ehhez és jogosan esik rosszul a dolog.

A házhoz szállítás jó ötlet, nem jutott eszembe, köszönöm!

2019. dec. 11. 12:06
 68/217 anonim ***** válasza:
66%
házhoz szállításhoz annyit fűznék hozzá, hogy olvasom sokszor, hogy kérdés nélkül helyettesítő terméket tesznek bele és/vagy a fonnyadtabb zöldségeket, lejáráshoz közelit, stb...
2019. dec. 11. 12:12
 69/217 anonim ***** válasza:
79%
Még jó,hogy megfõzném.Különben mikor a menyem jön itt van nálunk 2 hétig is és õ is vegán minden további nélkül megcsinálom neki.Igaz azt nem mondja,hogy mit szeretne enni, én keresgetek az interneten.
2019. dec. 11. 12:14
 70/217 anonim ***** válasza:
10%
24-én nem biztos, hogy nyitva lesznek a boltok, ugyanis múlt szombaton ezt a napot dolgoztuk be. Hivatalosan munkaszüneti nap lesz.
2019. dec. 11. 12:28
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!