Jogosan haragszik rám a hugom, amiért nem vigyázom a kislányára?
"Nem tudom, hogy neveltek benneteket"
Úgy, hogy ne hagyjuk magunkat hülyére venni.
Úgy, hogy tartsuk tiszteletben mások idejét - amihez nem csak az tartozik hozzá, hogy ne késsünk el, ne tartsunk fel másokat, hanem az is, hogy ne mi döntsük el, hogy ki mire fordítsa a szabadságát!
És úgy, hogy "jótett helyébe jót várj", vagyis hogy ha mi tiszteletben tartjuk mások idejét, akkor számíthatunk rá, hogy mások se fogják megpróbálni beosztani a miénket.
"Én szívesen vigyázok az unokaöcsémre. Sőt!"
Én is!
Attól még rosszul vagyok tőle, ha ezzel megpróbálnak visszaélni!
"ez oda vissza működik"
A kérdezőéknél nem tud oda-vissza működni, mert csak a testvérének van gyereke, neki nincs, tehát nincs olyan, hogy cserébe időnként meg ő passzolja le a gyerekét a tesójának: csak olyan van, hogy neki passzolják le a gyereket.
Bekaphatja. Eddig is tudta, hogy nyári szünet lesz, francért nem spóroltak össze 2-3 táborra. Ha megcsinálni volt esze, akkor oldja meg a felügyeletét is. Felváltva kivehették volna apukával a szabadnapjaikat is. De utálom ezt, amikor másra akarják rásózni a gyerekeiket a szülők.
Nálunk is történt ilyen. Hát miért nem vigyázunk a gyerekekre, amikor én úgyis szabadságon vagyok... Szerintem én meg nem azért vagyok szabin, hogy más életét megkönnyítve megoldjam a gyereke felügyeletét. A küldd táborba válaszra azt kaptam, hogy túl drága, talán ha kifizetnénk a gyerek táborát, akkor mehetne a gyerek táborba.. Hja kérem, erre akkor kellett volna gondolni, amikor összehoztad a gyerekeket. Az én szabadidőmmel majd rendelkezek én. Nem szeretem, amikor tukmálja valaki a gyerekét másra. Szívesen vigyáztunk volna rájuk, amikor nekünk jó. Így soha egy percet sem. Oldja meg.
Kérdező!
"
Látok elég gyereket a tanév során"
Mondjuk azok idegen gyerekek XD nem az unokahúgod xd de te tudod, miért nem mondod így el nekik? Itt kell ezt megvitatni?
"Egyáltalán nem szeretnbém, ha nálam lenne. Látok elég gyereket a tanév során, a szabadságom alatt nem szeretnék."
Tudja ezt a húgod? A korábbi években hogy volt? Ha akkor vállaltad valamennyi időre a kislányát, akkor lehet, hogy nem is tudja, hogy most tényleg nem szeretnél gyerekezni, úgy akarsz pihenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!