Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogosan haragszik rám a...

Jogosan haragszik rám a hugom, amiért nem vigyázom a kislányára?

Figyelt kérdés
A hugommal hetek óta nem beszélünk, mert a nyári szünet elején megkérdezte, hogy vigyáznék-e az elsős kislányára ezidő alatt. Tanár vagyok. Július 4. és augusztus 22. között itthon vagyok és kitalálta, hogy mivel én úgy sem dolgozom, ezért erre a hat hétre "lepasszolná" nekem, mert a gyerek felügyeletét nem tudják megoldani a férjével, a táborokat meg nem tudják kifizetni. Én egész évben tanítok, felügyelek, gyereket nevelek és ezidő alatt tényleg pihenni szeretnék, emiatt nem vállaltam. Azóta nem hajlandó beszélni velem és közös ismerősöktől hallom vissza, hogy minden önző szemétnek elmond. Szerintetek jogosan haragszik rám?
2022. júl. 21. 18:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/167 anonim ***** válasza:
93%

"Nem tudom, hogy neveltek benneteket"

Úgy, hogy ne hagyjuk magunkat hülyére venni.

Úgy, hogy tartsuk tiszteletben mások idejét - amihez nem csak az tartozik hozzá, hogy ne késsünk el, ne tartsunk fel másokat, hanem az is, hogy ne mi döntsük el, hogy ki mire fordítsa a szabadságát!

És úgy, hogy "jótett helyébe jót várj", vagyis hogy ha mi tiszteletben tartjuk mások idejét, akkor számíthatunk rá, hogy mások se fogják megpróbálni beosztani a miénket.

"Én szívesen vigyázok az unokaöcsémre. Sőt!"

Én is!

Attól még rosszul vagyok tőle, ha ezzel megpróbálnak visszaélni!

"ez oda vissza működik"

A kérdezőéknél nem tud oda-vissza működni, mert csak a testvérének van gyereke, neki nincs, tehát nincs olyan, hogy cserébe időnként meg ő passzolja le a gyerekét a tesójának: csak olyan van, hogy neki passzolják le a gyereket.

2022. júl. 21. 19:26
 22/167 anonim ***** válasza:
100%

Bekaphatja. Eddig is tudta, hogy nyári szünet lesz, francért nem spóroltak össze 2-3 táborra. Ha megcsinálni volt esze, akkor oldja meg a felügyeletét is. Felváltva kivehették volna apukával a szabadnapjaikat is. De utálom ezt, amikor másra akarják rásózni a gyerekeiket a szülők.

Nálunk is történt ilyen. Hát miért nem vigyázunk a gyerekekre, amikor én úgyis szabadságon vagyok... Szerintem én meg nem azért vagyok szabin, hogy más életét megkönnyítve megoldjam a gyereke felügyeletét. A küldd táborba válaszra azt kaptam, hogy túl drága, talán ha kifizetnénk a gyerek táborát, akkor mehetne a gyerek táborba.. Hja kérem, erre akkor kellett volna gondolni, amikor összehoztad a gyerekeket. Az én szabadidőmmel majd rendelkezek én. Nem szeretem, amikor tukmálja valaki a gyerekét másra. Szívesen vigyáztunk volna rájuk, amikor nekünk jó. Így soha egy percet sem. Oldja meg.

23/167 anonim ***** válasza:
96%
Szíved joga kérdező. És meg is értem. Nem kell hogy még a szabid alatt is ingyen bébicsősznek nézzenek, mikor egész évben ebben élsz.
 24/167 A kérdező kommentje:
#15 Nekem nincs gyerekem, szóval ez az oda-vissza felvigyázás nem szokás nálunk. Egy egyszobás garzonlakásban élek, megvannak a saját kis rigolyáim, én nem szeretném miattuk felfordítani az életemet. Meg tanév közben van közel 400 gyerekem, akiket nem csak tanítanom, hanem nevelnem is kell. Hadd kaphassak már évente hat hetet, amikor magammal foglalkozhatok.
2022. júl. 21. 19:27
 25/167 anonim ***** válasza:
3%

Kérdező!

"

Látok elég gyereket a tanév során"

Mondjuk azok idegen gyerekek XD nem az unokahúgod xd de te tudod, miért nem mondod így el nekik? Itt kell ezt megvitatni?

26/167 anonim ***** válasza:
3%
Mondjuk akkor te a gyerekeket nem is szereted.
 27/167 anonim ***** válasza:
70%

"Egyáltalán nem szeretnbém, ha nálam lenne. Látok elég gyereket a tanév során, a szabadságom alatt nem szeretnék."

Tudja ezt a húgod? A korábbi években hogy volt? Ha akkor vállaltad valamennyi időre a kislányát, akkor lehet, hogy nem is tudja, hogy most tényleg nem szeretnél gyerekezni, úgy akarsz pihenni.

28/167 A kérdező kommentje:
#26 Korlátozott mennyiségben szeretem őket.
2022. júl. 21. 19:28
 29/167 anonim ***** válasza:
91%
"Mondjuk akkor te a gyerekeket nem is szereted." De, szeretheti attól hogy nem akar ÁLLANDÓAN más gyerekére ügyelni.
2022. júl. 21. 19:29
 30/167 A kérdező kommentje:
#27 A kislány eddig óvodás volt, ez az első nyári szünet. Akkor mindig az aktuális ügyeletes óvodába vitték, én sosem vigyáztam rá. Idén jött ez az agymenésük a férjükkel, hogy én legyek a napközis és foglalkozzak vele.
2022. júl. 21. 19:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!