Nővérem folyamatosan hazudik. Mindig le kell mondanom a programjaimat, meg utolsó pillanatban szól, hogy vigyázzak a kislányára. Mit tehetnék?
Nyár van, ráérek, ezért mondtam nővéremnek, ha kell vigyázok a kislányra, elhozom a bölcsiből. (Szüleink nyaralnak, szeptember közepén jönnek haza). Szólt eddig elég sokszor. Múlthét szombaton rákérdeztem, a héten számíthatok-e rá, hogy mennem kell-e a bölcsibe, vagy csinálhatok valami más programot. Mondta, hogy persze, ráér. (Most rúgták ki a m.helyéről, nemrég vált el.) Mondtam neki, hogy jó, rendben. Vasárnap este szóltam neki, hogy akkor hétfőn megyünk moziba egy barátnőmmel, biztos hogy nem kell-e a segítségem. (csak mellesleg annyit, nincs mozi a városunkban, csak a szomszéd városban). Moziban ültünk hétfőn, kaptam egy sms-t, 3kor (fél5ig van bölcsi), hogy menjek a kislányért, mert ő "nem ér rá". Mondom jó, otthagytam a barátnőmet, épphogy negyed5kor beléptem a bölcsi ajtaján. Írtam tesómnak sms-t (mert mikor hívtam kinyomta), hogy elhoztam a kislányt, máskor szóljon előre. Mondta hogy oké, máskor nem lesz ilyen. tegnap egy cukrászdában ültem, 3:45kor jött az sms, menjek a kislányért. Süteményem felét otthagytam, elmentem a bölcsibe. hoztam haza a kislányt, láttam nővéremet hogy a házuk előtt sétálgat, ment el otthonról. Hívtam, látta hogy én vagyok, nem vette fel (láttam, amíg várta, hogy átmehessen a zebrán). Ma szintén ugyan ez volt, annyi különbséggel, hogy most fürdeni mentünk volna (szabad strandra), de indulás előtt 10 perccel megint jön 1 sms, hogy menjek a gyerekért. A kislány most is épp velem van, mesét néz. Nagyon szeretem, örülök ha vigyázhatok rá, de ha már szólok tesómnak, hogy programom van, hadd ne kelljen lemondanom utolsó percben, mert neki "hirtelen" eszébe jut, hogy programja van. Az sem érdekel, ilyenkor hol van, mert azt hazudja, hogy "melót megy keresni", de hol vannak állás interjúk 4 után? Tényleg én vagyok önző, mert csak annyit kérek, 1 nappal előtte szóljon ha "dolga van"? Ti mit tennétek?
(Holnap egy barátnőmékhez mennék grillezni, úgy hogy ott is aludnék, de attól félek ezt is le kell mondanom.)
menj el a barátnődékhez grillezni,a telefont meg kapcsold ki...
a bölcsiből ugyis tesódat fopgják hívni h menjen a ygerekértz
A helyzet az, hogy 1x volt, hogy nem ért utol telefonon, és fé6kor anyumat hívták, hogy 6ig érjen oda a bölcsibe a gyerekért. tehát ha én nem megyek érte 4 körül, egyedül marad, és sír. (Amit meg is értek)
Már szóltam neki, hogyha szól előre szívesen segítek. Hétfőn is azt mondta, több ilyen eset nem lesz.
Ha nővéremet nem érik el telefonon, akkor anyukámat hívják fel (2 telefonszámot kértek a bölcsiben).
És nem akarok a kislánnyal kiszúrni, ő nem tehet semmiről.
Miért is szült a nővéred gyereket? Nem csak megcsinálni kell...
Igazán nagyon rendes dolog tőled, hogy felajánlottad a segítséged, de talán túlzásba vitted és a nővéred elég rendesen kihasznál! Pofátlanul viselkedik, nagyon felháborító! Sajnos addig nem változik meg, amíg hagyod, hogy kihasználjon. Itt lenne az ideje, hogy felelősséget vállaljon! Főleg a saját gyerekéért!
Tudom, hogy nem akarod, hogy a gyerkőc szenvedjen, de ha arra sem képes, hogy a bölcsiből elhozza, mi lesz később?
Nem várhatja el, hogy miatta felrúgd a programjaid, főleg, ha nem szólt előtte és tudja, hogy más dolgod van!
Igenis oldja meg! Az a gond, hogy tudja, hogy van valaki, akit ugráltathat kénye-kedve szerint, azaz téged, mert lelkiismeretes vagy. Tudja, hogy sakkban tud tartani azzal, hogy te törődsz a gyerekkel és nem hagynád, hogy szenvedjen/szomorú legyen, míg ő egy önző dög.
Már megbocsáss.
Rendes munkahelyen biztos munkaidőben van az állásinterjú...
Ne kérd, hogy hadd ne kelljen lemondani a programod, hanem közöld, hogy NEM FOGOD LEMONDANI a programod (főleg, ha már ott vagy). Annak a gyereknek Ő az anyja, és az ő dolga az, hogy törődjön vele és ne másoknak passzolgassa le a felelősséget!
Bocsánat, ha ismétlem magam, de tényleg nagyon felháborító...
Amúgy miért hagyod kihasználni magad? Tudod, csak azt lehet, aki hagyja. Elutazol egy másik városba, hogy moziba mehess és ripsz-ropsz otthagysz mindent? Ennyire ne legyél jó, legyen benned egy pici egészséges önzés, különben mindenki át fog gázolni rajtad.
És nincs a kislánynak apja? Ő miért nem tudja elhozni a bölcsiből? Sztem neki is jó lenne, ha együtt lehetnének.
Holnap menj el a barátnődhöz, érezd nagyon jól magad és eszedbe se jusson bölcsibe rohangászni! Megmondtad neki, hogy előre szóljon. Szólt? Nem. Akkor oldja meg!
Semmilyen tiszteletet nem mutat irántad, és ez így is marad, amíg nem változtatsz ezen.
NEM VAGY ÖNZŐ, SŐT!
Köszönöm a válaszaitokat.
A kislány apja dolgozik, kb 200 km-rel arrébb, csak hétvégenként jön haza. És nem akarom, hogy a kislány egyedül legyen a bölcsiben még fél5 körül is, mert tudom hogy hogyan érezné magát. Ezért mondom le a programomat inkább, mert a kislány érdekeit teszem előbbre a sajátomnál. Ma is nekem kell menni a kislányért, de mondtam nővéremnek, péntek reggeltől vasárnap estig ki leszek kapcsolva, nem mondom meg neki hova megyek, és foglalkozzon ő a gyerekével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!