Jogosan haragszik rám a hugom, amiért nem vigyázom a
kislányára?
Figyelt kérdés
A hugommal hetek óta nem beszélünk, mert a nyári szünet elején megkérdezte, hogy vigyáznék-e az elsős kislányára ezidő alatt. Tanár vagyok. Július 4. és augusztus 22. között itthon vagyok és kitalálta, hogy mivel én úgy sem dolgozom, ezért erre a hat hétre "lepasszolná" nekem, mert a gyerek felügyeletét nem tudják megoldani a férjével, a táborokat meg nem tudják kifizetni. Én egész évben tanítok, felügyelek, gyereket nevelek és ezidő alatt tényleg pihenni szeretnék, emiatt nem vállaltam. Azóta nem hajlandó beszélni velem és közös ismerősöktől hallom vissza, hogy minden önző szemétnek elmond. Szerintetek jogosan haragszik rám?
". Miért nem erre hivatkozol inkább, mint a szabadságodra? Szerintem az indokolásod nem a legjobb; nem a döntéseddel van a baj." Nem köteles indokolni, ugyanis nem ingyencseléd. Elég ha nemet mond.
2022. júl. 22. 10:44
92/167 anonim válasza:
"Ha már rád nem számíthatnak ebben, akkor kire?"
Pl. saját magukra: ők is mehetnek szabira, akár fizetetlenre is.
"Fizessenek drága pénzt ők, ha te hetekig nem dolgozol?"
:DDDDD
Erre már tényleg nem érdemes mondani semmit...
"Miért lenne olyan megterhelő foglalkozni a kislánnyal azidő alatt, amíg a testvéredék dolgoznak?"
Valamikor neki is ki kell pihennie magát. Többek között pont azért, hogy utána majd szívesen foglalkozzon a kislánnyal.
2022. júl. 22. 11:12
93/167 anonim válasza:
Miért nem mutatod meg a kedves húgodnak és az édesanyukádnak ezt a kérdést? Hiszen ők "jogosan" haragszanak :D. Én biztos azt tenném a helyedben.
2022. júl. 22. 11:15
94/167 anonim válasza:
Remélem azon is megsértődik majd, hogy itt dumálod ki a családodat! Szánalmas, hogy itt panaszkodsz róluk, mialatt csak egy kis segítségre lett volna szükségük! Szép egy testvér vagy!
2022. júl. 22. 12:05
95/167 anonim válasza:
Neked "kis " segítség ha másfél hónapig pihenés helyett őrizheted a gyereket? Jó vicc.... Hát mit is képzel a kérdező hogy az éves szabadsága alatt nem ingyencseléd?? Na ne szórakozzunk. Kis segítség ha egy-két órára ügyelni kell a gyerekre. Nem másfél hónapig állandó jelleggel, mert smucigok a szülők, és csesznek ésszel kivenni a szabadságukat. Úgy látszik, nekik alap hogy a szabi nem a gyerekre van szánva. Csak a másét szánják rá.
2022. júl. 22. 12:13
96/167 anonim válasza:
Azért aki szerint jogosan haragszik, azokat megkérdezném, hogy csak azért, mert a testvére, van-e az ő irányában ilyenféle kötelessége. Mert szerintem nagyon nincs...
2022. júl. 22. 12:19
97/167 anonim válasza:
Engem az érdekelne, hogy a kislány apjának mi erről a hisztiről a véleménye.
2022. júl. 22. 12:21
98/167 anonim válasza:
"Szép egy testvér vagy!"
Tényleg, mennyivel szebb a húga, aki ahelyett, hogy a kislányával akarná tölteni a nyarat és ezért szabira menne, inkább lepasszolja őt másnak és a karriert választja, ugye?...
2022. júl. 22. 12:24
99/167 anonim válasza:
98 azért ez nem teljesen így van. Jó hogy ne mondjon fel.
Mellesleg ott a téli, tavaszi és őszi szünet, amit szintén meg kell oldania.
De ettől függetlenül ja oldják meg ők.
2022. júl. 22. 12:38
100/167 anonim válasza:
"azért ez nem teljesen így van. Jó hogy ne mondjon fel."
Nagyon sokan eleve belekalkulálják a munkaválasztásukba azt, hogy családjuk is van. Ha ő nem így tett, akár az is szóba jöhet. Viszont ha olyan jó munka, akkor biztos meg tudja oldani máshogy is, mert keres annyi pénzt, hogy befizesse a lányát valami táborokba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!