Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogosan haragszik rám a...

Jogosan haragszik rám a hugom, amiért nem vigyázom a kislányára?

Figyelt kérdés
A hugommal hetek óta nem beszélünk, mert a nyári szünet elején megkérdezte, hogy vigyáznék-e az elsős kislányára ezidő alatt. Tanár vagyok. Július 4. és augusztus 22. között itthon vagyok és kitalálta, hogy mivel én úgy sem dolgozom, ezért erre a hat hétre "lepasszolná" nekem, mert a gyerek felügyeletét nem tudják megoldani a férjével, a táborokat meg nem tudják kifizetni. Én egész évben tanítok, felügyelek, gyereket nevelek és ezidő alatt tényleg pihenni szeretnék, emiatt nem vállaltam. Azóta nem hajlandó beszélni velem és közös ismerősöktől hallom vissza, hogy minden önző szemétnek elmond. Szerintetek jogosan haragszik rám?
2022. júl. 21. 18:53
 141/167 anonim ***** válasza:
94%
"Látszik a válaszok alapján milyen önző csak magára gondoló társadalomban élünk." Aha, tehát ha nem tapsikolok mert pofátlanul ki akarnak használni, önző vagyok, ééértem. Véletlenül sem az az önző aki rám nyomná a saját dolgát.
2022. júl. 24. 13:58
 142/167 anonim ***** válasza:
93%
"Látszik a válaszok alapján milyen önző csak magára gondoló társadalomban élünk." - a gyerekesek java része hiszi azt, hogy mindent megtehet, mindent megengedhet a gyerekének, itt van a baj! Meg a te fejedben is
2022. júl. 24. 14:03
 143/167 anonim ***** válasza:
94%

"nem köteles de egy normális családban segítenek egymásnak. Nyilvan nem 6 hétre de 1 hetre azert elvállalhatta volna"

És ez szerinted alap elvárás pusztán azért mert rokonok? Teszem azt, ha unokatesóm lepasszolná nekem a gyerekét, hogy vigyázzak rá mondjuk estétől reggelig, azért, hogy ő éjszaka bulizhasson egy jót a férjével, akkor nekem azt szó nélkül el kellene vállalnom rokoni alapon?

Még egyszer mondom, ahogy Te is írtad, nem a kötelességről van itt szó, nem is ebben az értelemben kérdezem, de ez a segítség rokonság okán automatikusan "jár"?

2022. júl. 24. 14:21
 144/167 anonim ***** válasza:
92%
#143: Egy éjszakára még el is vállalnám, hadd bulizzana, na de 6 hétre, az teljesen kizárt.
2022. júl. 24. 14:25
 145/167 anonim ***** válasza:
48%
131es az még szép hogy a saját keresztfiadat elvállalod. Ez egy keresztszülő dolga. De az unokahúgát nem kell ha nem akarja
2022. júl. 24. 14:27
 146/167 anonim ***** válasza:
88%
Nem, a keresztszülőnek sem kötelessége.
2022. júl. 24. 18:55
 147/167 anonim ***** válasza:
93%

"Nem tudom hogy oldotta volna meg az iskolai szüneteket ha nem segített volna a nagymama és a nagynéni."

Úgy, hogy mentél volna szépen az iskolai nyári ügyeletbe, mint én, meg még néhány millió gyerek. Nem volt az olyan rémes.

2022. júl. 24. 19:59
 148/167 anonim ***** válasza:
94%

"és bizony nehéz lehet a tesónak ebben a helyzetben"

Mitől olyan nehéz ez a helyzet? Nem arról van szó, hogy a szülőket mittudomén baleset érte, hirtelen megbetegedtek, kórházba kerültek vagy ilyesmi váratlan dolog állt elő. Egyszerűen csak nyár lett. Megint. Ahogy minden évben megtörténik. Előre lehetett látni. Nem az a feladat, hogy a gyerek körül forgassák a világot a szülők - főleg nem az, hogy a kérdező által. Egyszerűen csak a felügyeletét kell megoldani, azt meg meg lehet oldani úgy is, ahogy egész évben: a tanárokra kell őt bízni ilyenkor is és kész. Már úgy értem, a gyerek saját iskolájának a tanáraira, nem a kérdezőre. :)

2022. júl. 24. 20:10
 149/167 anonim ***** válasza:
100%
Vagy nem nyifogni hogy drága a tábor, van egy év összespórolni az árát.
2022. júl. 24. 20:47
 150/167 anonim ***** válasza:
88%
150., honnan tudhatnád, hogy ki kicsoda? Sehonnan.
2022. júl. 24. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!