Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogosan haragszik rám a...

Jogosan haragszik rám a hugom, amiért nem vigyázom a kislányára?

Figyelt kérdés
A hugommal hetek óta nem beszélünk, mert a nyári szünet elején megkérdezte, hogy vigyáznék-e az elsős kislányára ezidő alatt. Tanár vagyok. Július 4. és augusztus 22. között itthon vagyok és kitalálta, hogy mivel én úgy sem dolgozom, ezért erre a hat hétre "lepasszolná" nekem, mert a gyerek felügyeletét nem tudják megoldani a férjével, a táborokat meg nem tudják kifizetni. Én egész évben tanítok, felügyelek, gyereket nevelek és ezidő alatt tényleg pihenni szeretnék, emiatt nem vállaltam. Azóta nem hajlandó beszélni velem és közös ismerősöktől hallom vissza, hogy minden önző szemétnek elmond. Szerintetek jogosan haragszik rám?
2022. júl. 21. 18:53
 111/167 anonim ***** válasza:
0%
109 Persze megoldható, hogy először anyuka, majd apuka veszi ki a szabit... De akkor hogyan lesz együtt a család? Hogyan mennek el hármasban nyaralni?
2022. júl. 22. 16:16
 112/167 anonim ***** válasza:
93%

Nem kell elmenni nyaralni, 111... amúgy sem azt a világot éljük. Sajnos a kormány nem családbarát, akárhogy állítja, nem segít nekik semmiben. A munkahelyek nagy százalékban szintén letojják, hogy oldod meg a gyerekelhelyezést, csak dolgzz, mint a barom.

Meg miért kéne egy hetet eltölteni egy helyen, amikor lehet menni mindennap, vagy minden hétvégén máshova? A gyereknek sem árt, ha néha csak az egyik szülőjével van.

2022. júl. 22. 16:23
 113/167 anonim ***** válasza:
0%
Komolyan nem értem, hogy miért olyan nagy bűn egy családtagtól segítséget kérni, aki ráér. Gondolom nem 0-24-re hagyták volna ott, hanem hétköznaponként, amíg dolgoznak. Az csak egy pár óra lenne neki naponta.
2022. júl. 22. 16:25
 114/167 anonim ***** válasza:
100%

"az iskolai nyári szünet nagyon hosszú és nehéz megoldani egy kisgyerek állandó felügyeletét"

Az iskola megoldja, csak hagyni kell. Ha jobb ötlet, vagy anyagi forrás másra nincs. Akinél eleve nincs is képben nagynéni, aki egyáltalán elvileg szóba jöhetne, az is megoldja valahogy. Én is iskolai táborokban éltem túl, plusz a szülő munkahelyén időnként, nem drága táborokban, mégis itt vagyok.

2022. júl. 22. 16:33
 115/167 anonim ***** válasza:
100%
114 nem deül ki a leírásból, hogy erről-van-e szó vagy konkrétan odaköltöztetnék a gyereket, de ha az előbbi, akkor is baromi sok. Gondolom, nem napi pár órát dolgoznak a szülők, hanem 8 órát, így a nagynéni minden egyes hétköznapjából minimum ennyi idő menne el gyerekfelügyeletre, de inkább több, mivel munka előtt oda is kell vinni, utána el is kell vinni a gyereket. "ráér" - hadd tudja ő jobban, mire ér rá és az idejével hadd rendelkezzen ő, ne pedig másvalaki. Segítséet kérni lehet, de ez a "kérés" már túlmutat azon, ez sokkal inkább egy pofátlan visszaélés.
2022. júl. 22. 16:40
 116/167 anonim ***** válasza:
100%
"Komolyan nem értem, hogy miért olyan nagy bűn egy családtagtól segítséget kérni, aki ráér." Ez segítségkérés, hanem pofátlan kihasználás. És tök jó hogy ráér a családtag, de ne más mondja már meg mire érjen rá, pláne nem az összes szabadsága alatt. Hagy töltse már gyerek nélkül az a szerencsétlen tanár legalább a szabadidejét, mikor egész évben gyerekkel dolgozik. Vagy a rokonnak nem jár a pihenés, csak azoknak a könnyebbség más kára aki gyereket vállalt? Szülőnek lenni nem jár előjogokkal. SENKI sem köteles helyettük megoldani a gyerek körüli dolgokat. Senki sem köteles ingyen melózni helyettük. Senki sem köteles feladni a pihenését csak mert a szülők esztelen módon intézik a dolgaikat és smucigok.
2022. júl. 22. 16:43
 117/167 anonim ***** válasza:
100%
*nem
2022. júl. 22. 16:44
 118/167 A kérdező kommentje:
#114 Köszönöm, de nekem senki ne mondja meg, hogy mire érek rá és mire van időm. Amúgy azt akarták, hogy H-P 9-17 legyen nálam. Én viszont önző módon szeretnék augusztus közepéig reggelente sokáig aludni, majd eljárni úszni, este pedig barátaimmal találkozni. Nekem csak ez a pár hét van arra, hogy igazán kikapcsolódhassan.
2022. júl. 22. 16:46
 119/167 anonim ***** válasza:
96%

Az csak egy pár óra lenne neki naponta.

Pár óra, amit ő nem szeretne erre áldozni. Nincs több kérdés. Megkérdezték, nemet mondott. Mit kell ezen magyarázni?! A testvér cirkuszol feleslegesen, hadd élvezze már a kérdező is a szabadságát úgy, ahogyan szeretné, akkor keljen, amikor akar, oda menjen, ahova és amikor akar, és ne legyen a nyakán egy olyan kolonc, amit nem szeretne. A család sem arról szól, hogy ki kell használni a másikat, és segíteni kell, akkor is, ha nem akar! Oldja meg apja-anyja, meg a nagyszülei! Össze lehet fogni más szülőkkel is, biztos nincs minden családban olyan személy, akire 6 hétre rá lehet lőcsölni a gyereket, sőt, el lehet ballagni a suli napközijébe! Mindenkinek mennyire kényelmes a kérdezőt szidni ebben a családban, érdekes, de hogy megoldást keresne a SAJÁT gyereke, unokája elhelyezésére az nem jut eszébe! Azt meg sajnáljuk, hogy ha felválva vannak szabadságon a szülők, akkor közösen nem tudnak nyaralni, de az rendben van, hogy a kérdezőtől elvegyék a szabadságát? Agyrém...

2022. júl. 22. 16:46
 120/167 anonim ***** válasza:
93%

114es gondolom nem a kérdező kényszerítette a hugit a gyerekvállalásra. Annak a kötelessége megoldani aki csinálta, és nem más kárára.

Akik ennyire a kérdezőt savazzák, remélem soha, egyetlen egy szabadnapotokon se pihentek, hanem mentek családnak segíteni. Ha akár csak egy napot is magatokra szántok, akkor nincs jogotok bárkit megszólni

2022. júl. 22. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!