Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogosan haragszik rám a...

Jogosan haragszik rám a hugom, amiért nem vigyázom a kislányára?

Figyelt kérdés
A hugommal hetek óta nem beszélünk, mert a nyári szünet elején megkérdezte, hogy vigyáznék-e az elsős kislányára ezidő alatt. Tanár vagyok. Július 4. és augusztus 22. között itthon vagyok és kitalálta, hogy mivel én úgy sem dolgozom, ezért erre a hat hétre "lepasszolná" nekem, mert a gyerek felügyeletét nem tudják megoldani a férjével, a táborokat meg nem tudják kifizetni. Én egész évben tanítok, felügyelek, gyereket nevelek és ezidő alatt tényleg pihenni szeretnék, emiatt nem vállaltam. Azóta nem hajlandó beszélni velem és közös ismerősöktől hallom vissza, hogy minden önző szemétnek elmond. Szerintetek jogosan haragszik rám?
2022. júl. 21. 18:53
 151/167 anonim ***** válasza:
0%
Ennyire azért ne nézz hülyének másokat. :D
2022. júl. 24. 22:20
 152/167 anonim ***** válasza:
84%
151-es, miért tartod olyan lehetetlennek, hogy vannak, akik egyetértenek egymással? Nem tapasztaltál még ilyet az életben?
2022. júl. 24. 22:25
 153/167 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezném a tesódat, hogy minek kellett nekik gyerek, ha hat teljes hétre lepasszolnák, és pont nyáron. Csak azért mert nekik van egy gyerekük, a közeli rokonok álljanak folytonos készenlétben, hátha vigyázni kell rá, még ha épp a szabadságukat élveznék? Persze. Anyukád ha annyira nem tartja felháborító követelőzésnek és szerinte meg kellene tenned, akkor csinálja ő. A tesóék vállalták a gyereket, intézzék el normálisan hogy hol legyen ameddig ők dolgoznak, ne a rokonokat zaklassa.
2022. júl. 25. 01:50
 154/167 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, az elmúlt heteket hogyan oldották meg végül, lehet tudni?
2022. júl. 25. 09:00
 155/167 anonim ***** válasza:
80%
A saját példámat elmesélném, ami valószínűleg nem lesz annyira népszerű, de ez is egy lehetőség a testvér meg a gyerek számára. Engem anyukám nevelt egyedül, és még ovis voltam amikor a nagymamám meghalt, nagypapám meg még dolgozott. Anyum ha úgy volt már ennyi idősen is egyedül hagyott otthon, viszont ez a gyerektől is függ, hogy meg lehet-e tenni. Velem meg volt beszélve, hogy maximum az udvarra mehetek ki ahol ott van velem a kutya, a kapun nem mehetek ki, ha ne talán valaki csenget, nem mehetek ki hozzá, kaja el volt intézve (anyum előre főzött és mindenből volt szeletelt verzió hogy késből is csak kenőkést kelljen használni), és volt egy használt, tényleg csak hívásra alkalmas telefonom hogy anyukámmal el tudjuk érni egymást, ő pl mindig felhívott ha szünete volt hogy minden oké-e. Volt rengeteg videónk meg akkor már dvd-nk is, hogy lekössön azokra az órákra. Nagypapám is rám nézett ha engedte ideje. És miután anyum hazaért, utána mehettem barinőzni vagy ők jöhettek. Nyilván ez egy olyan opció, ami nem feltétlen fekszik mindenkinek, mert egy ilyen fiatal gyerek inkább ne legyen egyedül, de ha nem intéznek tábort a szülők meg semmi más felügyeletet, akkor is meg kell valahogy oldani. Anyukámnak esze ágában se lett volna mástól kikövetelni, hogy vigyázzon rám. Ő vállalta, hogy nem tud egész nyáron táboroztatni, de nem is akarta, hogy más fizesse mindezt vagy más szabadsága menjen arra, hogy engem pesztráljon. Nem mondom, hogy akkor hagyják otthon egyedül, mert nem minden gyerekkel megvalósítható.
2022. júl. 25. 09:56
 156/167 anonim ***** válasza:
77%

Amúgy csak én nem értem, hogy miért kell non-stop vigyázni egy iskolás (7-8 éves) gyerekre?

Mi ennyi idősen egyedül mentünk haza az iskolából, s otthon voltunk egyedül, míg a szülők hazaértek.

S még csak azt se lehet mondani, hogy "akkor más világ volt", mert saját lakáson belül pont olyan most is minden körülmény. Sőt akár még jobb is.

2022. júl. 25. 10:14
 157/167 anonim ***** válasza:
43%
14 éves kor alatt bármi történik az egyedül hagyott gyerekkel az a szülő büntetőjogi felelőssége.
2022. júl. 25. 10:18
 158/167 anonim ***** válasza:
78%

Egy 7-8 éves nem lehet egyedül hagyni egésznapra hetekig. Jogi értelemben sem.

2022. júl. 25. 10:29
 159/167 anonim ***** válasza:
63%

157

18 éves korig áll fenn a szülő felelőssége

2022. júl. 25. 10:30
 160/167 anonim ***** válasza:
29%

167, 158 ,159

Szóval ha egy 18 éves gyújtja magára a házat, akkor semmi baj, mert az már a saját felelőssége?

Én nem értem ebben a logikát.

Rendes körülmények között semmi baj se történik, mint ahogy egy átlagos másik napon se, míg teszem fel a azülő pont a wc-n van, s nem figyeli árgus szemekkel a gyereket. Ha meg fogja magát a gyerek, leesik a lépcsőn s kitöri a nyakát, akkor nem mindegy, hogy 8 éves vagy 18?

2022. júl. 25. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!