Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Jogosan haragszik rám a...

Jogosan haragszik rám a hugom, amiért nem vigyázom a kislányára?

Figyelt kérdés
A hugommal hetek óta nem beszélünk, mert a nyári szünet elején megkérdezte, hogy vigyáznék-e az elsős kislányára ezidő alatt. Tanár vagyok. Július 4. és augusztus 22. között itthon vagyok és kitalálta, hogy mivel én úgy sem dolgozom, ezért erre a hat hétre "lepasszolná" nekem, mert a gyerek felügyeletét nem tudják megoldani a férjével, a táborokat meg nem tudják kifizetni. Én egész évben tanítok, felügyelek, gyereket nevelek és ezidő alatt tényleg pihenni szeretnék, emiatt nem vállaltam. Azóta nem hajlandó beszélni velem és közös ismerősöktől hallom vissza, hogy minden önző szemétnek elmond. Szerintetek jogosan haragszik rám?
2022. júl. 21. 18:53
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
 161/167 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem mindegy. Mert minél nagyobb, annál jobban fel kéne ésszel érnie a dolgokat.
2022. júl. 25. 11:07
 162/167 anonim ***** válasza:
14%

Viszont minél nagyobb, annál inkább elvárás, hogy veszélyes dolgokat csináljon, míg egy kisebb max legózik vagy nézi a Minimaxot. Anyám pl múlt héten lekvár főzés közben szinte felgyújtotta a konyhát, mert a cukros tasak nem bírta a meleget, s lángra kapott. (Ezt is én vettem észre.)

Egy alsós nem áll neki főzögetni, míg egy nagykorútól már kifejezetten néha el is várják, hogy főzze meg a levest ebédre.

2022. júl. 25. 11:58
 163/167 anonim ***** válasza:
20%

"Mi ennyi idősen egyedül mentünk haza az iskolából, s otthon voltunk egyedül, míg a szülők hazaértek.

S még csak azt se lehet mondani, hogy "akkor más világ volt", mert saját lakáson belül pont olyan most is minden körülmény."

Ha más szempontból nem is: a hazajutás körülményeit tekintve is igenis más világ volt. Minél régebben voltál gyerek, annál kevesebb autó volt az utakon és annál kevesebben vezettek bedrogozva, hogy csak egyet említsek.

2022. júl. 25. 12:18
 164/167 anonim ***** válasza:
34%

163

Csak itt semmi hazajutás nincs, mert nyár van, a gyerek alapból a saját szobájában van.

2022. júl. 25. 12:22
 165/167 anonim ***** válasza:
42%

"akkor nem mindegy, hogy 8 éves vagy 18?"

te igen okos! Ne próbáld már elmagyarázni, hogy egy közel nagykorú, 17 múlt "gyerek" egy szinten van egy 7-8 éves, oviból nemrég kikerülttel kisgyerekkel.

2022. júl. 25. 12:43
 166/167 A kérdező kommentje:

Ismét nagyon sokan írtatok és olvashattam a válaszaitokat.

#136 Hívhatsz önzőnek, de nekem az évnek csak ez az időszaka van, amikor igazán kipihenhetem magam. Tudod, a tanárok év közben nem mehetnek szabadságra. Amúgy nem 0-24 hozták volna ide csak reggeltől délutánig.

#154 A sógorom szülei, tehát a másik ági nagyszülők beiratták két kéthetes táborba és ők fizették ki. De szeptember elejéig még mindig keresik a lehetőséget, hogy hová lehetne vinni a kislányt.

#156 Én is támogatnám, hogy legyenek ezek a gyerekek önállóbbak, de akkor mindig megkapom, hogy én vagyok az undok negyvenes, aki folyamatosan kijátssza a bezzeg a mi időnkben kártyát. Azt viszont muszáj megemlítenem, hogy ezek a mai általános iskolások közel nem olyan önállóak, mint a mi korosztályunk volt. Őket tényleg nem lehetne otthon hagyni, mert egyedül simán éhen halnának.

A helyzet azóta is változatlan, megy a duzzogás, hogy mennyire gonosz vagyok, amiért nem segítem őket. De most már úgy vagyok vele, hogyha csak akkor vagyok jó, amikor kell valami, akkor inkább ne keressenek. Amúgy nekem is volt olyan helyzet, amikor segítségre lett volna szükségem. Altatásban végzett orvosi vizsgálatra kellett volna elkísérni és a húgom közölte akkor, hogy ő nem bírja a kórházakat és erre keressek valaki mást. Szóval én már akkor elengedtem azt, hogy tőle bármire is számítsak, ha bajom van.

2022. júl. 25. 12:51
 167/167 anonim ***** válasza:
100%

Helyes, Kérdező, hagyd csak őket, majd megbékülnek. Ha meg nem, hát annyi baj legyen. Ha ez szerintük önzés, akkor maradj továbbra is önző. Ha nekem hat hétig egy gyerekre kellene vigyáznom, levetném magam a negyedikről. Élvezd a szabit, ne törődj senkivel!

N

2022. júl. 25. 16:25
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!