Jogosan haragszik rám a hugom, amiért nem vigyázom a kislányára?
Nem jogos. Ugyanis az anya lepasszolta a lányt a nővérének, aztán rágalmazza őt mert nem vállalta el a "kérést".
Egyáltalán nem jogos. Nem rendelkezünk senki idejével, akár munkanélküli, akár háztartásbeli, akár szabadságon van.
Megkérdezte, nem vállaltad, keres más lehetőséget.
Ha puffog, minden egyes nap szabadsága esetén kérdezd meg, átvitte-e magához a szomszéd gyerekét, hiszen nem dolgozik.
Mondjuk én 1 hetet azért felajánlottam volna, mert nem vadidegenről van szó, hanem a rokonomról.
Jajmár, kedves kolléganő!... Nem mindegy, hogy "jogosan" vagy nem "jogosan"? Haragszik és kész. Az az ő baja.
A te dolgod az, hogy kipihend magad. Meg persze azért az is dolgod, hogy ápold a kapcsolatot a családoddal, és ennek keretében meggondold azt is, hogy belefér-e az életedbe, hogy időnként egy ideig pesztráld a kislánykát - na de nem úgy, hogy majd a nővéred eldönti, hogy neked mikor, mennyi időre lenne jó! Álljon már meg a nászmenet!
Tanulj meg végre nemet mondani, mégpedig lelkiismeretfurdalás nélkül (nem csak és nem is elsősorban a családodnak, de most épp rajtuk tudod gyakorolni...), különben a tanítást se fogod sokáig bírni, pedig nagy szükség van rád!
Dehogy jogos, nem vagy ingyen bébicsősz. A jó qrva nénikéjét alapozzon más szabadidejére, úgy kellett volna gyereket vállalni, hogy ezt lehetett tudni akkor is. Egyébként rengeteg iskola tart ingyenes vagy olcsó “gyerekmegőrző” napközis táborokat, érdeklődjenek róla a gyerek sulijánál.
Sajnos itt az eredménye a tanárok ellen való hergelésnek.
Nem jogos.
De - ha nem is hat hétre - egyáltalán nem vállalod el az unokahúgodat? Mert az kompromisszum lenne, ha nálad lenne kvázi nyaralni egy hetet, pár napot... ami neked elfogadható. Azért, feltételezhetően, szereted az unokahúgodat.
A hat hét mindenképpen teljesen túlzás lenne, ilyet nem is értem, hogyan lehet elvárni.
Illetve esetleg te is adnál hozzá a táborához, ha megteheted?
Legalábbis én szintén gyerektelen felnőtt nőként egy szintén elsős kis unokahúggal mind a kettőt teszem: fizettem neki tábort, és sokat is van velem. De nem hat hétig egyhuzamban, azt el sem vállalnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!