Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek szép gesztus...

Szerintetek szép gesztus lenne, vagy feltépnénk a régi sebeket, ha nagyszüleim pár napos korában elhunyt kislányáról nevezném el a gyermekem? Ti megtennétek?

Figyelt kérdés
Apámnak lett volna egy nővére, de sajnos szülést követően rövid időn belül, pár nap után meghalt. Tudom, hogy még mélyen érinti őket, mert minden évben pityereg a mamám, mikor elmegyünk a sírja mellett és édesanyám mesélte, hogy születésem pillanatáig úgy hitték az orvosok, hogy fiú leszek, a nagyiék titkon arra vágytak, hogy lány legyek, én úgy hiszem, hogy engem valahogy némi "kárpótlásnak" tartanak. (Nekik két fiúk van - apa és az öccse)
2015. nov. 13. 11:53
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
0%
Jaj, micsoda kamu kerdes. Senki se foglalkozik azzal mi volt 60 evvel ezelott.
2015. nov. 13. 11:54
 2/27 A kérdező kommentje:
Még csak 45.
2015. nov. 13. 11:55
 3/27 anonim ***** válasza:
85%
Nem adnám neki mert mindig eszükbe jutna. Meg mégis csak az én gyerekem..ne más miatt legyen már a neve az ami.
2015. nov. 13. 11:56
 4/27 anonim ***** válasza:
2%
45 éves a Mamád ? :O
2015. nov. 13. 11:57
 5/27 anonim ***** válasza:
63%
Ne más miatt válasszatok nevet! De ha neked és a másik szülőnek is tetszik, akkor valószínűleg örülnének a nagyszülők.
2015. nov. 13. 11:57
 6/27 A kérdező kommentje:
Természetesen nem az ő kedvükért válasszuk, hanem amúgy is tetszik a név és úgy gondoltam, hogy akár örömet is okozhatnék a nagyszülőknek, de emellett van bennem egy kis félelem, hogy pont fordítva fog elsülni az egész, és rosszul fog nekik esni.
2015. nov. 13. 11:59
 7/27 anonim ***** válasza:
22%
Hihi.. félreértettem, bocsi. Nem 45 éves. Nekem tetszik ez a gesztus,de csak második névnek adnám.
2015. nov. 13. 12:00
 8/27 anonim ***** válasza:
97%

Én nem adnám. Van olyan idős ismerősöm, akinek meghalt egy gyereke. A mai napig nem tud róla igazán beszélni, biztosan nem örülne neki, ha az unokája így nevezné el a gyerekét.

Meg én babonás is lennék, nem lenne jó előjel pont azt a nevet adni. Úgy is van több név is, ami tetszik, biztosan választanák valami mást, amihez nem kötődnek ilyen rossz emlékek.

2015. nov. 13. 12:03
 9/27 anonim ***** válasza:
97%
Nem adnám, pont azért, mert nem tudnám milyen reakciót vált ki. Kétesélyes.
2015. nov. 13. 12:12
 10/27 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem beszéljétek meg velük.

Maga a gondolat nagyon szép, a felajánlást biztosan nem vehetik zokon, legfeljebb azt mondják, nekik ez túl fájdalmas lenne. De lehet, hogy ellenkezőleg, örülnének neki. Erre csak ők tudnak válaszolni. Az is jó ötlet, hogy a második neve legyen a gyereknek, de az is csak akkor, ha ők is beleegyeznek.

2015. nov. 13. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!