Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek szép gesztus...

Szerintetek szép gesztus lenne, vagy feltépnénk a régi sebeket, ha nagyszüleim pár napos korában elhunyt kislányáról nevezném el a gyermekem? Ti megtennétek?

Figyelt kérdés
Apámnak lett volna egy nővére, de sajnos szülést követően rövid időn belül, pár nap után meghalt. Tudom, hogy még mélyen érinti őket, mert minden évben pityereg a mamám, mikor elmegyünk a sírja mellett és édesanyám mesélte, hogy születésem pillanatáig úgy hitték az orvosok, hogy fiú leszek, a nagyiék titkon arra vágytak, hogy lány legyek, én úgy hiszem, hogy engem valahogy némi "kárpótlásnak" tartanak. (Nekik két fiúk van - apa és az öccse)
2015. nov. 13. 11:53
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
53%

Fájdalmas lehet nagyon. Még 80 év után is.

Kérdezd meg őket hgoy mit szólnának hozzá.

Esetleg második név.

Pl: Mária

Akkor ami neked tetszik név és vezetéknév:

Kovács Angéla Mária.

Ez szép is,megható is. De megkérdezném édesapámat,vagy a nagyszüleimet.

Igaz én nem adnám. Nagymamám ( Isten nyugasztalja) Irén volt. A mai világban már furcsa lenne az Irén név.

Édesanyám Anna. Én anyukám nevét szeretném adni második névként. 1 szó mint 100. Kérdezd meg őket.

2015. nov. 13. 12:14
 12/27 anonim ***** válasza:
44%

Én már csak babonából sem adnám a születendő gyermekemnek egy olyan baba nevét aki pár naposan elhunyt.

Nomen est omen, szokták mondani.

2015. nov. 13. 12:15
 13/27 anonim ***** válasza:
61%

Azért a gyereknek is milyen már.

A halott nagynénédről neveztelek el. Ne!

2015. nov. 13. 12:18
 14/27 anonim ***** válasza:
75%
Biztosan nem nevezném el így, babonábol. Nagyszüleid helyében nem örülnék neki.
2015. nov. 13. 12:22
 15/27 anonim ***** válasza:
79%
Nem. Ilyen eszembe nem jutna. Nem v a gyökér babonás, de egy pár naposan elhunyt csecsemőrol nem nevezném el a gyerekemet. Ez nagyon morbid
2015. nov. 13. 12:22
 16/27 A kérdező kommentje:
Miért lenne morbid? Nem én lennék az első a világtörténelemben szerintem, aki egy elhunyt ember nevét adja a gyermekének. Itt a lényeg nem azon van, hogy valaki halott.
2015. nov. 13. 12:25
 17/27 anonim ***** válasza:
12%
Ha ugy nevezned el a gyereked es a tied meghalna 3 nap utan, akkor aztan lenne nagy az orom XD
2015. nov. 13. 12:29
 18/27 anonim ***** válasza:
91%
Uhh utolsó te miféle ember lehetsz? :O
2015. nov. 13. 12:33
 19/27 anonim ***** válasza:
91%

Persze, nem az a lényeg, hogy halott. Nyilván sok halott József meg Ilona van a világon és továbbra is neveznek el így gyerekeket.

Itt az a lényeg, hogy ehhez a névhez egy szörnyű tragédia kapcsolódik a családotokban. Ezért tűnik morbidnak.

Ha mondjuk a 96 évesen békében elhunyt ükmamáról akarnád elnevezni, annak kicsit más érzete lenne. A halál körülménye a nem mindegy. Ahogy nyilván neked sem mindegy, hogy egy szeretett rokonod végelgyengülésben hal meg sok csodaszép évvel a háta mögött vagy hirtelen tragikusan.

2015. nov. 13. 12:34
 20/27 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem sem jó ötlet azt a nevet adni, amit az elveszített lányuk viselt. :/

Gondolj bele a helyükbe, volt egy lányuk, meghalt és most jön az unoka, ugyan azzal a névvel. Akaratlanul is mindig eszükbe fog jutni a lányuk emléke, ami a gyerekre is kivetülhet. Idősek már, szóval lehet, hogy jobban akarják majd a gyermeketeket, mert a sajátjukat fogják látni benne vagy épp ezért lesznek vele ridegebbek. Nagyon kétesélyes, én nem támogatom az ötletet.

2015. nov. 13. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!