Szerintetek szép gesztus lenne, vagy feltépnénk a régi sebeket, ha nagyszüleim pár napos korában elhunyt kislányáról nevezném el a gyermekem? Ti megtennétek?

Fájdalmas lehet nagyon. Még 80 év után is.
Kérdezd meg őket hgoy mit szólnának hozzá.
Esetleg második név.
Pl: Mária
Akkor ami neked tetszik név és vezetéknév:
Kovács Angéla Mária.
Ez szép is,megható is. De megkérdezném édesapámat,vagy a nagyszüleimet.
Igaz én nem adnám. Nagymamám ( Isten nyugasztalja) Irén volt. A mai világban már furcsa lenne az Irén név.
Édesanyám Anna. Én anyukám nevét szeretném adni második névként. 1 szó mint 100. Kérdezd meg őket.

Én már csak babonából sem adnám a születendő gyermekemnek egy olyan baba nevét aki pár naposan elhunyt.
Nomen est omen, szokták mondani.

Azért a gyereknek is milyen már.
A halott nagynénédről neveztelek el. Ne!

Persze, nem az a lényeg, hogy halott. Nyilván sok halott József meg Ilona van a világon és továbbra is neveznek el így gyerekeket.
Itt az a lényeg, hogy ehhez a névhez egy szörnyű tragédia kapcsolódik a családotokban. Ezért tűnik morbidnak.
Ha mondjuk a 96 évesen békében elhunyt ükmamáról akarnád elnevezni, annak kicsit más érzete lenne. A halál körülménye a nem mindegy. Ahogy nyilván neked sem mindegy, hogy egy szeretett rokonod végelgyengülésben hal meg sok csodaszép évvel a háta mögött vagy hirtelen tragikusan.

Szerintem sem jó ötlet azt a nevet adni, amit az elveszített lányuk viselt. :/
Gondolj bele a helyükbe, volt egy lányuk, meghalt és most jön az unoka, ugyan azzal a névvel. Akaratlanul is mindig eszükbe fog jutni a lányuk emléke, ami a gyerekre is kivetülhet. Idősek már, szóval lehet, hogy jobban akarják majd a gyermeketeket, mert a sajátjukat fogják látni benne vagy épp ezért lesznek vele ridegebbek. Nagyon kétesélyes, én nem támogatom az ötletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!