Nemrég elhunyt családtagról beszélni Facebookon inkább gesztus az elhunyt felé, vagy részvéthajhász figyelemfelkeltés?
Nem hiszem,hogy gesztus lenne,ha az illető hisz is a túlvilágban akkor sem a facebookon tenne ilyen "gesztust".
Tényleg nem mindegy a hangnem,de van,hogy könnyű eldönteni,pl ha az ember szépen kiírja az állapotába akkor valószínűleg csak az együtt érző szavakat akarja látni.
Én fb életeseményt hoztam létre papám emlékére. Tettem fel róla 2 fényképet, egyet a fiatalkorából, egyet az utóbbi pár évből. Meg egy szép verset írtam hozzá.
Ezenkívűl gyakran gyújtok gyertyát, virtuálisan is, meg igaziból is.
Szerintem normális kiírni pl. a temetés időpontját. Így a távolabbi rokonok is, akik esetleg eljönnének, értesülnek.
Vagy barátok, akik pl. külföldön vannak és éppen hazalátogatnak, akkor el tudnak jönni.
Ha mindenféle menhelyes kutyáról szomorkodó arcokkal kitesznek képeket, akkor pont ezt ne tehetné ki az illető?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!